Crap cu legume la cuptor


Personal imi place la nebunie carnea de peste mai ales daca este prospat prins. Am primit un crap prins in Mures, deci cu carne dulce si nu cu iz de mal ca si cei din lacuri si l-am preparat dupa o reteta simpla de sezon.
Ingrendiente:
1 crap ( aprox 1-2 kg)
1 ceapa mare
1 morcov
1 lamaie
1 ardei gras
sare, piper
Se curata pestele se spala bine.

Legumele le taiem felii. Ungem un vas termorezistent cu ulei si punem un strat de morcovi taiati rondele.


Pestele il condimentam cu sare si piper si il punem peste stratul de morcovi. In interior punem 2-3 felii de rosii , 1 felie de ceapa si 2 felii de lamaie.

Restul legumelor le asezam frumos pe langa peste si deasupra.Stropim cu putin ulei de masline si bagam la cuptor pentru aprox 30 min.

Incercati cu o furculita, daca intra usor in carne inseamna ca este facut.

Serviti cu mujdei de usturoi si mamaliguta.

Reteta publicata in Preparate cu peste, fructe de mare. Etichete: .
loading...

11 comentarii la reteta Crap cu legume la cuptor

  1. didona

    Buuuna reteta!
    Exact ce-mi propusesem si eu sa gatesc, un crap la cuptor, dar inca n-am apucat.
    Acum am de unde sa ma inspir.

    Raspunde
  2. Cristina

    Faci niste poze foarte artistice, ca de revista. Parca simt si mirosul mancarii…
    Esti pe blogul meu la favorite.

    Raspunde
  3. Amalia

    Cristina iti multumesc, sa stii ca nu am un aparat foarte performant dar am lumina naturala din plin. Primele poze le-am facut cu telefonul mobil… daca ai stii cum aratau… oricum cuvintele tale ma ajuta foarte mult. Te pun si eu pe lista mea de culinarese favorite !

    Raspunde
  4. Amalia

    Didona esti tare draguta, am tras cu ochiul la blogul tau , ai dreptate cu hribii, d-mi voie sa te adaug pe lista mea de favorite.

    Raspunde
  5. Alexandra T.

    Uauu ce bine arata crap-ul!!!Imi ploua in gura!!! Pup :))

    Raspunde
  6. roxana

    Amalia, ce as mai vrea si eu un crap… imi ploua in gura cand vad poza de mai sus. Mai ales dupa ce am dat un esec spectaculos aseara cu doua mancaruri de peste, care erau doar „mancabile”, nimic mai mult, cu atat mai mult laud crapul tau.

    Raspunde
  7. Amalia

    Roxana imi pare tare rau ca nu ti-a iesit ce ti-ai propus mi se intampla si mie, mai ales cand fac mai multe mancaruri odata.Poti sa incerci reteta mea, nu ai cum sa dai gres, e foarte simpla. Te pup !

    Raspunde
  8. Pifuneata

    amalia chiar gatesti super!!!

    O sa am ce sa ii gatesc iubitului meu, care este un gurman:) Ms frumos de retete!

    Te-am adaugat in blogroll pt ca meriti!

    Raspunde
  9. Amalia

    Multumesc mult , daca te pot ajuta la vreo reteta te rog sa-mi scrii :).

    Raspunde
  10. simo

    citit. incercat. reusita deplina. sotul a spus ca e cel mai bun peste pe care l-a mancat vreodata. recomand reteta.

    Raspunde
    • Amalia

      Simo, sotul ramane dator cu un pahar de vin la reteta asta :)).

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>