Soufle de dovlecei

Soufle de dovlecei (IMG 66066)   imagine reteta

Ingrendiente:

2 dovlecei mai marisori ( aprox 1 kg)

3 oua
2 linguri cu varf de faina
250 ml lapte
3 linguri unt
3 linguri branza rasa

Se curata dovleceii , se taie felii si se fierb in apa cu sare.

Soufle de dovlecei (215)   imagine reteta
Se strecoara si se zdrobesc cu furculita ( daca vreti puteti sa-i lasati si felii). Separat se face un sos bechamel (sper ca am scris bine) din unt, faina, lapte. Se ia de pe foc si se adauga branza, galbenusurile unul cate unul si la sfarsit
albusurile batute spuma.
Soufle de dovlecei (IMG 1)   imagine reteta
Se amesteca cu dovleceii si se pun intr-o forma unsa din belsug cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra se mai presara branza. Se coc la foc mic aprox 30 de minute pana se rumenesc frumos deasupra.
Soufle de dovlecei (IMG 6602)   imagine reteta

Soufle de dovlecei (IMG 66088)   imagine reteta

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: .

13 comentarii la reteta Soufle de dovlecei

  1. Anonymous

    SUUUPER FAIN! Multumesc de idee.

    Raspunde
  2. ina

    Mmmmm.Eu stiu de soufleul de cartofi si conopida/brocoli. De dovlecel inca nu am facut dar cred ca e bun. Mersi de idee, vineri il fac si il postez pe blog!

    Raspunde
  3. Amalia

    Ok, Ina abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit!

    Raspunde
  4. Anonymous

    f.buna reteta

    Raspunde
  5. angela

    credeam ca nu se mai raceste odata ca sa il pot gusta…este inca caldut, dar nu am mai avut rabdare…Fetelor !!! este delicios ( recunosc ca am pus mai multa branzica,am avut o telemea fff buna).Daca nu as sti ca este facut din dovlecel, nu cred ca as fi ghicit….:)))

    Raspunde
  6. Amalia

    Angela cu cat mai multa branza cu atat mai bine :)) asa zice sotul meu :), ma bucur ca a fost pe gustul tau cred ca se poate face si cu conopida mai ales ca acum e sezonul .

    Raspunde
  7. Anita

    Ce fel de branza se foloseste?

    Raspunde
    • Amalia

      Eu am folosit cas nesarat, poti folosi cascaval, branza telemea .

      Raspunde
  8. Claudia

    Amalia, spune-mi, te rog, de cat sos bechamel este nevoie?
    Chiar acum ma pregatesc sa fac reteta, stiu sa fac si sosul, dar nu stiu cantitatile.

    Multumesc!

    Raspunde
  9. Claudia

    Hiii, acum am vazut… scuza-ma, o sa fiu mai atenta de-acum incolo!

    Raspunde
    • Amalia

      Sper ca ti-a iesit si ti-a placut!

      Raspunde
  10. Claudia

    Daaaaaaaaaaaaaaaaa, a iesit ! Si inclusiv copilu’ meu mofturos si fitzos a mancat doua portii, sunt inca in soc… Mersi de reteta, pupici!

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag Claudia :).

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>