Prajitura rapida cu visine

Prajitura rapida cu visine (IMG 6724)   imagine reteta
Daca aveti chef de o prajitura care nu necesita prea mult timp in prepararea ei sau foarte multe ingrendiente iata o reteta care va poate ajuta.
Ingrendiente:
2 oua mari
250 gr faina
200 gr zahar
8 linguri de lapte
8 linguri de ulei
1 plic praf de copt
1 plic zahar vaniliat

Visinele se spala se curata de samburi si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Se amesteca ouale cu zaharul, nu foarte mult timp cam 5 minute. Separat se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga alternand cu laptele si uleiul ( puteti sa puneti cam 150 gr unt topit sau margarina topita) si se amesteca bine bine.
Prajitura rapida cu visine (IMG 6710)   imagine reteta
Se pudreaza visinele cu faina ( 1 lingura) pentru ca acestea sa stea mai bine in aluat si sa nu se lase la fund in timpul coacerii.
Prajitura rapida cu visine (IMG 6711)   imagine reteta
Se pune aluatul intr-o tava mai mica unsa cu unt si tapetata cu faina , deasupra pe aluat se aseaza visinele.
Prajitura rapida cu visine (IMG 6712)   imagine reteta
Se baga prajitura in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit aprox 15  minute. Ca sa fiti sigure ca este coapta faceti testul cu scobitoarea.
Prajitura rapida cu visine (IMG 6726)   imagine reteta
Se scoate afara se lasa sa se reaceasca si calduta se pudreaza cu zahar. Se taie patrate si se serveste.
Prajitura rapida cu visine (IMG 6732)   imagine reteta

Prajitura rapida cu visine (IMG 6735)   imagine reteta

Prajitura rapida cu visine (IMG 6731)   imagine reteta

Eu cred ca se poate face cu orice fruct de sezon, ar merge de minune cu caise sau prune.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

43 comentarii la reteta Prajitura rapida cu visine

  1. Vlad Popa

    Azi am incercat reteta, dar am modificat-o putin(am schimbat visinele cu nuca macinata, am pus cu 3 linguri mai mult lapte si niste nuci taiate mai mari pe deasupra)si trebuie sa iti spun ca de mult nu am mai fost asa de fericit cand am gatit ceva, mai ales ca imi aduce aminte de prajiturile facute de bunica,iti multumesc ca ai facut blogul asta, e genial :)

    Raspunde
  2. Vlad Popa

    Am facut azi reteta cu o mica modificare(am schimbat visinele cu nuca macinata, incorporata in compozitia aluatului, si nuci taiate deasupra in tava) si trebuie sa iti spun ca de mult nu am mai fost asa fericit ca am facut o reteta noua, mai ales ca mi-a adus aminte de cum facea bunica prajiturile, multumesc ca ti-ai facut blogul, e nemaipomenit, fac retete postate de tine de aproape un an :)

    Raspunde
  3. Amalia

    Vlad tot ce e cu nuca e foarte bun :). Multumesc pentru aprecieri si daca mai ai idei la retete nu ezita sa-mi scrii .

    Raspunde
  4. Gogoshica

    Arata minunat si gustul este divin. Prajitura asta o facea mama cand eram mica si acum ca am regasit-o aici am si trecut la prepararea ei …. of ce minunat este gustul copilariei ;)

    Salutari "again" din Focsani :)

    Raspunde
  5. Amalia

    Multumesc mult pentru reteta ! Si apropo ai un blog foarte frumos, felicitari pentru indemanarea pe care o ai :)

    Raspunde
  6. alina maria

    Buna Amalia,
    imi place fff mult blog-ul tau si pana acum am facut nenumarate retete de aici. O rugaminte, totusi, pt ca eu nu sunt in rom, si aici nu e ca acasa, te rog sa ne spui si ce gramaj folosesti la praf de copt sau alte ingrediente la pliculete. De aici nu cumpar praf de copt la pliculete, sunt la borcanase de 30-50gr, si e greu sa imi dau seama cat are un pliculet. In rest abia astept sa mananc prajitura mea preferat, cea de mai sus.
    Multumesc

    Raspunde
    • Amalia

      Alina sigur ca o sa scriu, uite de asta nu mi-am dat seama. Din cate stiu praful de copt la plic are 10 grame. Zaharul vaniliat are 8g. O sa scriu si la retete :)

      Raspunde
      • alina maria

        Multumesc mult, si prajitura a fost delicioasa, nu a stat 2 zile pe masa:)))

        Raspunde
        • Amalia

          Cu drag, sa va fie de bine :).

          Raspunde
  7. maria

    se dauga alternand …tot nu am inteles cum se face pina la urma compozitia aceasta ..care peste care se adauga alternand cu laptele si uleiul ?

    Raspunde
    • Amalia

      Adica putina faina , mixezi, putin lapte , mixezi ideea e sa le pui pe toate trei lapte, faina, ulei astfel incat sa nu se faca cocoloase in aluat. Daca pui laptele si uleiu prima data apoi faina la sfarsit risti sa se faca cocoloase … sper ca ma explicat destul de bine, cred ca m-am grabit atunci cand am postat reteta :).

      Raspunde
      • maria

        cred ca nu te-ai grabit , insa eu nu ma pricep deloc si nu am inteles , nu de alta dar am un visin si s-au copt …………..imi place acest blog culinar !

        Raspunde
        • Amalia

          Multumesc Maria :).

          Raspunde
  8. Alexandra

    Buna Amalia! Inca de mic copil mi-a placut aceasta prajitura, era si este preferata mea, as vrea sa incerc sa o fac sambata, dar unde gasesc eu acum visine ? Mercic, pup.

    Raspunde
    • Amalia

      In compoturile din magazine :)

      Raspunde
  9. florentina

    Mi- a iesit o bunatate :) yammy doar ce am gustat-o, e super buna, multumesc pt idee ! o zi frumoasa tuturor !!

    Raspunde
    • Amalia

      Cu placere si la mai multe prajituri !
      :)

      Raspunde
  10. claudia

    Servus Amalia,
    Untul sau margarina sunt optionale nu? Eu nu am pus, ca nu era trecut la ingrediente, dar vad ca altii care comenteaza au pus implicit.
    Multumesc.

    Raspunde
    • Amalia

      Da :)

      Raspunde
  11. cristina

    Buna. Pot unge tava cu ulei in loc de maragarina sau unt?

    Raspunde
    • Amalia

      Sigur ca da :).

      Raspunde
  12. Dorina

    Bună Amara, se poate pune și alte fructe? Acum e sezonul piersicelor, caiselor.

    Raspunde
    • Amalia

      Sigur ca da!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>