Iahnie de fasole – reteta traditionala

Iahnie de fasole   reteta traditionala (IMG 6781)   imagine reteta

Am aceasta reteta de la colega mea, o doamna tare draguta, este o reteta de fasole asa cum se face la tara intr-o zona din Ardeal, va invit sa o incercati deoarece este absolut delicioasa.

Fasolea se fierbe impreuna cu un morcov , 1/2 de telina rase , 2 frunze de dafin, sare. Separat se calesc in ulei 2 linguri faina de grau, 3 linguri faina de malai, apoi se adauga si o lingura de boia.

Iahnie de fasole   reteta traditionala (IMG 6755)   imagine reteta

Iahnie de fasole   reteta traditionala (IMG 6756)   imagine reteta

Iahnie de fasole   reteta traditionala (IMG 6757)   imagine reteta

La acestea se adauga 250 ml bulion , se amesteca si se toarna in oala cu fasole. ( apa nu se arunca). Se baga oala la cuptor si se lasa la foc mic vreo 30 de min. Eu am pus intr-un vas de yena ca toate oalele mele au manere de plastic. Daca faceti cu ciolan il fierbeti impreuna cu fasolea apoi il taiati bucati, il puneti inapoi si bagati la cuptor. Asa arata scoasa de la cuptor.

Iahnie de fasole   reteta traditionala (IMG 6763)   imagine reteta

Apoi am amestecat usor
Iahnie de fasole   reteta traditionala (IMG 6765)   imagine reteta

Si in farfurie cu castraveti murati la soare si carnati.

Iahnie de fasole   reteta traditionala (IMG 6780)   imagine reteta
Cred ca data viitoare fac cu ciolan ca tare mi-a placut cum a iesit. In mod normal fasolea se fierbe impreuna cu carnea , aceasta se taie bucati si se pune inapoi in oala , se adauga rantasul si se lasa la cuptor.

Iahnie de fasole   reteta traditionala (IMG 6783)   imagine reteta

Reteta publicata in Preparate traditionale. Etichete: .

29 comentarii la reteta Iahnie de fasole – reteta traditionala

  1. Amalia

    Luana sa o mananci cu placere ( deja cred ca i-ai si uitat gustul :)), scuze de intarzierea cu care raspund :).

    Raspunde
  2. Amalia

    Anonim aprox 500g de fasole.

    Raspunde
  3. Anonymous

    "Am intrebat-o pe colega mea si este din Chendremal…imi spune ca denumirea exacta este "ciolent" … bine poate putin modificata dar in mare cam asta e reteta"

    "Cholent"= preparate traditionale evereiesti.
    Preparatele cholent se prepara "peste noapte"(aprox 12 ore la foc mic) in vinerea de inaintea Sabatului, fiind interzis gatitul de Sabat.Exista o diversitate de ingrediente folosite in aceste retete, printre care se foloseste si fasolea.

    Raspunde
  4. Amalia

    Anonim multumesc !

    Raspunde
  5. Bucataria mea-Paula

    mmmm…super gustoasa reteta ta de iahnie!! felicitari,ii simt mirosul pana aici!!:-D

    Raspunde
  6. lidia

    Vreau sa va spun ca am incercat aceasta reteta si a iesit delicioasa….Sotul meu a fost tare incantat de mancare, tocmai ma pregatesc sa o gatesc din nou.Te pup Amalia si ma bucur ca ne incanti gusturile cu retele tale minunate, care sunt absolut delicioase…

    Raspunde
    • Amalia

      ma bucur ca v-a placut ! Sper sa incerci si alte retete!

      Raspunde
  7. Melynda

    Foarte interesanta reteta:)Maine o sa o prepar si eu

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>