Cozonac rotund cu stafide – guguluff

Cozonac rotund cu stafide   guguluff (IMG 6807)   imagine reteta

Nu am mai facut demult cozonac si cum afara era urat si ploua , m-am gandit ca ar prinde bine o felie calda de cozonac cu o cana de lapte alaturi. Reteta de cozonac este cunoscuta de toata lumea dar cum nu am pe blog niciuna m-am gandit sa o fotografiez si sa o postez pe blog.
Ingrendiente:
500 gr faina
25 gr drojdie proaspata
200 ml lapte caldut
100 gr unt sau margarina
4-5 linguri de zahar 2 plicuri zahar vaniliat
esenta de rom, coaja de lamaie ( sunt foarte importante esentele, cozonacul fiind destul de simplu ca si compozitie esentele ii dau toata savoarea)
2 galbenusuri si 1 ou pentru uns deasupra
150 gr stafide

Se pune drojdia la dospit cu putina faina, lapte si zahar.
Cozonac rotund cu stafide   guguluff (IMG 6789)   imagine reteta
Separat intr-o craticioara se incalzeste laptele si se pune si margarina in el sa se topeasca putin. Cand drojdia a dospit se framanta un aluat din galbenusuri, faina , lapte, zahar, la care se adauga coaja de lamaie si esenta de rom.
Cozonac rotund cu stafide   guguluff (IMG 6790)   imagine reteta

Cozonac rotund cu stafide   guguluff (IMG 6791)   imagine reteta

Se lasa la dospit 1 ora acoperit cu un servet de bumbac.
Cozonac rotund cu stafide   guguluff (IMG 6792)   imagine reteta
Se intinde pe masa de lucru o foaie de aluat se presara stafide si se ruleaza incetisor , apoi se pune in forma unsa si tapetata cu faina.
Cozonac rotund cu stafide   guguluff (IMG 6795)   imagine reteta

Cozonac rotund cu stafide   guguluff (IMG 6797)   imagine reteta

Se lasa 20 de minute sa creasca , apoi se unge cu ou ( eu am presarat si stafide dar nu ve recomand caci s-au ars la copt) se poate pune si zahar.

Cozonac rotund cu stafide   guguluff (IMG 6798)   imagine reteta

Cozonac rotund cu stafide   guguluff (IMG 6800)   imagine reteta
Se coace in cuptorul preincalzit 30 minute , atata l-am lasat eu la copt la foc mic. Dupa ce-l scoateti aveti un pic de rabdare si nu-l taiati :) acoperiti-l cu un prosop si sa-l lasati asa sa se raceasca.
Cozonac rotund cu stafide   guguluff (IMG 6804)   imagine reteta

Cozonac rotund cu stafide   guguluff (IMG 6805)   imagine reteta

Si intors…
Cozonac rotund cu stafide   guguluff (IMG 6806)   imagine reteta

Cozonac rotund cu stafide   guguluff (IMG 6813)   imagine reteta

Cozonac rotund cu stafide   guguluff (IMG 6809)   imagine reteta

Cozonac rotund cu stafide   guguluff (IMG 6822)   imagine reteta

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .

S-ar putea sa-ti placa:

17 comentarii la reteta Cozonac rotund cu stafide – guguluff

  1. Ginette

    wow ! de revista, nici nu zici ca-i facut de mana omului….felicitari !!!

    Raspunde
  2. Amalia

    Multumesc, chiar mi-ai amintit sa trec pe la blogul tau sa vad ce bunatati ai mai gatit !

    Raspunde
  3. james crissilv

    chiar arata gustos.
    o zi minunata iti doresc

    Raspunde
  4. Amalia

    Iti multumesc, la fel iti urez !

    Raspunde
  5. Anonymous

    Salut!
    forma in care ai copt cozonacul e o forma simpla sau un cuptor electric?

    Raspunde
  6. Amalia

    Sa inteleg ca mi-ai pus 2 intrebari. Forma in care l-am copt este rotunda ca si forma de tort dar cu gaura in mijloc. Cuptorul este electric :).

    Raspunde
  7. Adina

    Cozonacul asta arata super!! Insa am o intrebare…din cate stiu eu cozonacul clasic trebuie framantat mult. Si la reteta ta e valabil?

    Raspunde
  8. Amalia

    Eu nu am un timp stabilit, framant pana se dezlipeste aluatul de vas, daca il framanti o sa observi ca la un moment dat nu se mai lipeste oricat ar fi de moale.

    Raspunde
  9. marchupita

    Bunã Amalia!!!Sunt tare arãtoase mâncãrurile pe care le prepari!!Vreau si eu sã fac de Crãciun cozonac,dar n-am fãcut niciodatã singurã si mi-e tare fricã sa nu iasã beton armat!!!!Spune-mi si mie la câte grade se se preîncãlzeste cuptorul si la câte se coace??din cate am observat,cuptorul meu coace bine.Sper sã-mi rãspunzi repede si sã-mi iasã ceva bun!!te pup dulce!!Sãrbãtori fericite!!!!!!!

    Raspunde
  10. Amalia

    La 160 de grade zic ca e ok :). Sper sa-ti iasa eu nu am mai facut de mult timp cozonac si chiar nu mai stiu exact temperatura. Tin pumnii !

    Raspunde
  11. andromeda1972

    ghici ce? tocmai am framantat dupa reteta ta. sa vedem ce/o sa iasa…
    sa ai un we frumos!

    Raspunde
    • Amalia

      Chiar sa vedem :) astept verdictul :)

      Raspunde
  12. veronica1979

    multumesc Amalia pentru aceasta reteta de cozonac,sa ma ierte Dumnezeu dar azi am reusit si eu sa framant,este prima data cand fac cozonac,sunt tare curioasa sa vad cum va fi si la gust dupa ce il scot de la cuptor
    Te pup si iti doresc multa sanatate si Paste fericit alaturi de toti cei dragi tie si nu numai

    Raspunde
  13. Ligia

    Vreau sa-l fac si eu pt. Pasti. Va rog sa-mi spuneti cum l-ati bagat in tava? Nu inteleg, unde a fost imbinat? Arata foarte bine, parca ar fi turnat acolo.
    Va multumesc anticipat pt. raspuns!

    Raspunde
    • Amalia

      Pai am intins o foaie de aluat, am pus stafidele apoi l-am rulat, l-am format in inel si l-am pus in forma, l-am lasat sa creasca acolo. De aceea arata de parca ar fi turnat.

      Raspunde
  14. Ligia

    Multumesc pentru raspuns! Am sa-l fac! Sper sa-mi reuseasca.

    Raspunde
  15. Aurica

    ce bine crescut a iesit si atat de pufos, un deliciu care merita incercat si sigur nu va ramane mult timp pe farfurie ;)

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>