Cornulete in doua culori

 

Cornulete in doua culori (IMG 6545)   imagine reteta
 
 
Cornulete in doua culori (IMG 6540)   imagine reteta
Cand eram studenta , colega mea de camera primea in fiecare duminica cornulete … Mi-au ramas in memorie deoarece erau foarte interesante prin aspectul lor. M-am hotarat sa le fac , ajutata si de culinar, sa vad daca imi reusesc. Am avut ceva de lucru dar efortul mi-a fost rasplatit pe masura.
 
Ingrediente:
 
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 200g unt
  • aprox 400 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura cu varf de cacao
Pentru sirop:
  • 250ml apa
  • 150g zahar
Pentru umplut:
  • magiun de prune, finetti, gem amestecat cu nuca macinata sau un gem mai tare
Se pune drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina sa creasca , apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele adaugand treptat faina . Se framanta bine bine pana aluatul se desprinde de pe vas. Se imparte in doua si jumatate se amesteca cu cacao se framanta si se lasa la crescut 1/2 de ora.
Cornulete in doua culori (IMG 6524 290x217)   imagine retetaCornulete in doua culori (IMG 6523 290x217)   imagine reteta

 Apoi fiecare jumatate de aluat se imparte in 5 bucati.

Se ia o parte alba si se intinde , apoi o parte cu cacao si se intinde. Se suprapun si se intinde bine , apoi se taie triunghiuri , se pune umplutura care poate fi dulceata amestecata cu nuca, finetti, rahat.Pun poze poate va este mai usor sa intelegeti procedeul de rulare cu mentiunea ca se intinde si invers adica prima data o foaie cu cacao si apoi o foaie alba.

Cornulete in doua culori (IMG 6530 122 290x217)   imagine retetaCornulete in doua culori (IMG 6528 123 290x217)   imagine reteta

 

Cornulete in doua culori (IMG 6532 125 290x217)   imagine retetaCornulete in doua culori (IMG 6529 124 290x217)   imagine reteta

Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit 15-20 min.

Cornulete in doua culori (IMG 6533 290x217)   imagine retetaCornulete in doua culori (IMG 6535 290x217)   imagine reteta

Intre timp se face siropul; punem apa la fiert cu zaharul, lasam 3-4minute apoi stingem focul si asteptam sa se raceasca putin. Se trec cornuletele prin acest sirop si se aseaza pe un platou.

Cornulete in doua culori (IMG 6537 290x217)   imagine reteta

Sunt foarte pufoase !

Cornulete in doua culori (IMG 6542)   imagine reteta

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , .
loading...

50 comentarii la reteta Cornulete in doua culori

  1. ema

    Ce cantitate de cacao se adauga?

    Raspunde
    • Amalia

      1 lingura cu varf scuze

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>