Cornulete in doua culori

 

Cornulete in doua culori (IMG 6545)   imagine reteta
 
 
Cornulete in doua culori (IMG 6540)   imagine reteta
Cand eram studenta , colega mea de camera primea in fiecare duminica cornulete … Mi-au ramas in memorie deoarece erau foarte interesante prin aspectul lor. M-am hotarat sa le fac , ajutata si de culinar, sa vad daca imi reusesc. Am avut ceva de lucru dar efortul mi-a fost rasplatit pe masura.
 
Ingrediente:
 
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 200g unt
  • aprox 400 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 oua
Pentru sirop:
  • 250ml apa
  • 150g zahar
Pentru umplut:
  • magiun de prune, finetti, gem amestecat cu nuca macinata sau un gem mai tare
Se pune drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina sa creasca , apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele adaugand treptat faina . Se framanta bine bine pana aluatul se desprinde de pe vas. Se imparte in doua si jumatate se amesteca cu cacao se framanta si se lasa la crescut 1/2 de ora.
Cornulete in doua culori (IMG 6524 290x217)   imagine retetaCornulete in doua culori (IMG 6523 290x217)   imagine reteta

 Apoi fiecare jumatate de aluat se imparte in 5 bucati.

Se ia o parte alba si se intinde , apoi o parte cu cacao si se intinde. Se suprapun si se intinde bine , apoi se taie triunghiuri , se pune umplutura care poate fi dulceata amestecata cu nuca, finetti, rahat.Pun poze poate va este mai usor sa intelegeti procedeul de rulare cu mentiunea ca se intinde si invers adica prima data o foaie cu cacao si apoi o foaie alba.

Cornulete in doua culori (IMG 6530 122 290x217)   imagine retetaCornulete in doua culori (IMG 6528 123 290x217)   imagine reteta

 

Cornulete in doua culori (IMG 6532 125 290x217)   imagine retetaCornulete in doua culori (IMG 6529 124 290x217)   imagine reteta

Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit 15-20 min.

Cornulete in doua culori (IMG 6533 290x217)   imagine retetaCornulete in doua culori (IMG 6535 290x217)   imagine reteta

Intre timp se face siropul; punem apa la fiert cu zaharul, lasam 3-4minute apoi stingem focul si asteptam sa se raceasca putin. Se trec cornuletele prin acest sirop si se aseaza pe un platou.

Cornulete in doua culori (IMG 6537 290x217)   imagine reteta

Sunt foarte pufoase !

Cornulete in doua culori (IMG 6542)   imagine reteta

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , .

43 comentarii la reteta Cornulete in doua culori

  1. Anonymous

    dar vezi ca nu este completa reteta
    credema
    am diploma de patiser cofetar

    Raspunde
  2. Amalia

    Anonim te cred , te-as ruga sa o completezi tu daca poti :).

    Raspunde
  3. Anonymous

    kum sa faca sa nu mai curga finetti din ele?? tot timpul kurge tot din ele in kuptor

    Raspunde
  4. Amalia

    Pun mai putin si apas un pic mai tare aluatul cand il rulez :).

    Raspunde
  5. Anonymous

    Sper ca ii buna reteta ca la fica mea ii place mult cornuletele.
    cu drag Lumi

    Raspunde
  6. Dana

    Ador cornuletele astea, mama le face dar ea la final dupa ce le trece prin sirop le da si prin nuca de cocos, oricum sunt foarte gustoase:D

    Raspunde
  7. Ioana Cluj

    Reteta testata, toata lumea incantata! :P
    Data viitoare o sa adaug putin mai mult zahar in aluat, ca alor mei le plac mai dulci, dar in rest au fost suuper. Inca ceva…siropul de zahar inseamna ca topim zaharul in apa si atat? sau mai lasam sa fiarba pana se mai ingroasa? Ca eu cand s-a topit zaharul, l-am luat de pe foc si cornuletele le-am uns cu pensula cu acest sirop, pe moment au fost lucioase si lipicioase (yummy), dar pe dimineata nu se mai vedea ca le-am dat prin sirop, s-a absorbit in aluat. E normal?

    Raspunde
    • Amalia

      Mai lasam sa fiarba pana se ingroasa putin :). Imi cer scuze ca nu am scris cateodata ma grabesc si nu mai apuc sa scriu foaret explicit.

      Raspunde
  8. dana

    buna voua gospodinelor am facut si eu cornulete in doua culori de doi ani incoace ..fiinca sotul si fiica sunt devoratori de dulce am facut reteta dubla au iesit super …. ingredientele nu sunt la fel dar vreau sa zic ca aproape saptamanl fac cornulete…..si ca sa nu fie chiar dulci eu le umplu cu gem de prunee acrisor iar in sirop pun menta pisata si esenta de vanilie uneori experimental bagam jumatate de cornulet in ciocolata topita apoi cand se raceau ciocolata se intarea au iesit grozave
    ……de pe masa de craciun nu vor lipsi alaturi de turta dulce ….succes tuturor la reteta ….sigur impresionati orice persoana cu aceasta reteta…..amalia felicitari pt reteta….

    Raspunde
    • Amalia

      Dana multumesc si ma bucur ca faci portii duble :).

      Raspunde
  9. monica

    Mama mea facea aceste cornulete cand eram mica numai de sarbatori.Acum,de cand m-am mutat la casa mea,voi incerca sa pastrez traditia.Sunt delicioase.;)

    Raspunde
  10. adeluta

    azi am facut cornuletele au iesit super bune ….

    Raspunde
  11. Carmen

    Amalia, sunt foarte bune. Eu in sirop mai pun esenta de rom si pe urma le dau prin cocos.
    Pot sa spun ca nu este zi fara sa intru pe retetele tale si sa vad ce bunatati mai gasesc. Felicitari.

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult!

      Raspunde
  12. Carmen

    Unde as putea sa-ti trimit si eu cateva retete ?

    Raspunde
  13. ioana-syka

    sunt foarte bune

    Raspunde
  14. andreea

    buna amalia. am facut reteta asta de foarte multe ori si tot timpul m-am pornit sa-ti scriu dar nu am mai apucat.sunt atat de bune cornuletele k baietelul meu de 2 anisori le adora si le fac cu mare drag.sa stii ca nu am mai mancat cornulete de astea de vreo 5 ani si cand le-am facut prima data si am vazut ca sunt identice nu-mi venea sa cred.te pup si la cat mai multe bunatati.sunt delicioaseee

    Raspunde
    • Amalia

      Ce ma bucur ! Apropo, poate incerci reteta de spirale cu gem… sunt foarte bune chiar si pentru copii :)

      Raspunde
  15. Lili

    super reteta!!!

    Raspunde
  16. Roda

    Am facut reteta , cornuletele au iesit foarte pufoase si deliciose.

    Raspunde
  17. Neti

    Am probat reteta si au iesit delicioase,insa am pus 200 grame unt si 300 ml lapte .Au iesit nemaipomenit de gustoase si de aratoase! Draga Amalia,iti urmaresc cu mare interes retete le pe care ,o parte,le- am si testat.Ai un blog super dragut!!! Iar retetele sunt foarte frumos structurate,incat foarte repede le identifici unde le e locul.Frumos!!! Sa mai postezi si altele

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc pentru aprecieri !

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>