Cornulete in doua culori

Cornulete in doua culori (IMG 6545)   imagine reteta

Cand eram studenta , colega mea de camera primea in fiecare duminica cornulete … Mi-au ramas in memorie deoarece erau foarte interesante prin aspectul lor. M-am hotarat sa le fac , ajutata si de culinar, sa vad daca imi reusesc. Am avut ceva de lucru dar efortul mi-a fost rasplatit pe masura.

Ingrendiente aluat:

1 kg faina

25 gr drojdie
1 plic zahar vaniliat
150 gr unt
aprox 400 ml lapte
3-4 linguri zahar
2 oua

Se pune drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina sa creasca , apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele adaugand treptat faina . Se framanta bine bine pana aluatul se desprinde de pe vas. Se imparte in doua si jumatate se amesteca cu cacao se framanta si se lasa la crescut 1/2 de ora.
Cornulete in doua culori (IMG 6523)   imagine reteta

Cornulete in doua culori (IMG 6524)   imagine reteta

Apoi fiecare jumatate de aluat se imparte in 5 bucati.
Cornulete in doua culori (IMG 6527)   imagine reteta

Se ia o parte alba si se intinde , apoi o parte cu cacao si se intinde. Se suprapun si se intinde bine , apoi se taie triunghiuri , se pune umplutura care poate fi dulceata amestecata cu nuca, finetti, rahat.Pun poze poate va este mai usor sa intelegeti procedeul de rulare.
Cornulete in doua culori (IMG 6530)   imagine reteta

Cornulete in doua culori (IMG 6531)   imagine reteta

Cornulete in doua culori (IMG 6532)   imagine reteta

Cornulete in doua culori (IMG 6529)   imagine reteta
Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit 15-20 min.

Cornulete in doua culori (IMG 6533)   imagine reteta

Cornulete in doua culori (IMG 6535)   imagine reteta

Intre timp se face un sirop din 250 ml apa si 150 gr zahar. Se trec cornuletele prin acest sirop si se aseaza pe un platou. Sunt foarte pufoase !
Cornulete in doua culori (IMG 6537)   imagine reteta

Cornulete in doua culori (IMG 6540)   imagine reteta

Cornulete in doua culori (IMG 6542)   imagine reteta

Cornulete in doua culori (IMG 6543)   imagine reteta

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

43 Responses to Cornulete in doua culori

  1. Anonymous spune:

    este foarte buna reteta

  2. Anonymous spune:

    sunt delicioase, eu le umplu cu rahat si dupa ce le trec prin sirop le trec si prin cocos arata super

  3. Amalia spune:

    Ar trebui sa incerc si eu varianta asta, multumesc pentru idee !

  4. Anonymous spune:

    Arata super…uitandu-ma la ingrediente mi se pare foarte putin lapte pt 1 kg de faina…

  5. Amalia spune:

    Da ai dreptate cred ca ar trebui cam 400 ml de lapte, uite si modific reteta.

  6. Madallina spune:

    :) Nu pot sa creeeed! fosta colega de camera,care-i din Campia Turzii primea si ea de la mama ei(gospodina desavarsita) aceste cornulete DIVINE!!! Ma bucur enorm ca am gasit reteta..am sa le fac in curand. Pupici

  7. Amalia spune:

    Ce coincidenta Madalina :)), sper sa-ti reuseasca , sa-mi scrii daca ti-au placut !

  8. Anonymous spune:

    eu am facut dar am pus la un kg faina 4 oua,200 ml ulei,400 ml lapte s restu lafel k in reteta.iar in sirop am pus un pic de scortisoara.a iesit super……….

  9. Amalia spune:

    Heey buna ideea cu scortisoara :), vecina mea are o reteta asemanatoare dar de post si le da prin sirop ( doar partea de sus) apoi prin nuca de cocos.

  10. Anonymous spune:

    Eu le-am facut au iesit super…sunt si pufoase.!!! Recomand aceasta reteta tuturor!

  11. Amalia spune:

    Anonim sa le papi cu placere , cu ce le-ai umplut ?

  12. Anonymous spune:

    Le-am umplut cu gem si nuca…

  13. laura spune:

    Chiar sambata asta am fost la tara…la mama acasa si fiindca sunt innebunita dupa ele am facut impreuna cu mama.
    Se pot face si de post, in loc de lapte am pus apa sau ceai de zahar ars si cu 200 ml ulei,fara ou si fara unt, in rest reteta e aceeasi. In sirop noi punem esenta de rom…au un gust bun.
    Te pup dulce si iti multumesc pentru ca imi dai f multe idei la bucatarit.

  14. Amalia spune:

    Laura buna idee cu ceaiul de zahar ars ! Te pup si eu si numai bine !

  15. pansy spune:

    ce spectaculoase sunt cornuletele tale !

  16. ioana spune:

    am facut si eu aseara cornuletele dar cred ca facut foaia prea subtire si nu au iesit atat de pufoase..cam cat de groasa trebuie sa ramana foaia inainte de a taia triunghiurile?si siropul prin care le trecem trebuie sa fie cald?

  17. Amalia spune:

    Ioana cam 1/2 de cm trebuie sa fie de groasa iar siropul caldut :)

  18. ioana spune:

    cornuletele trebuie sa dospeasca si in tava inainte sa le dam la cuptor? si se pune cumva si praf de copt?iar prin sirop le dam fierbinti sau dupa ce se racoresc?se lasa in sirop mai mult sau doar se trec…scuza ma daca te sacai dar vreau sa mi reuseasca data viitoare…copiilor le au placut mult…

  19. Amalia spune:

    Ioana poti sa le lasi sa mai dospeasca 15 minute inainte de-a le baga la cuptor, nu se pune praf de copt, prin sirop le dam caldute, adica le lasam sa se raceasca putin apoi le trecem prin sirop. Iti tin pumnii sper sa-ti reuseasca!

  20. Anonymous spune:

    vai, cornuletele astea mi le trimitea scumpa mea mama pe autobus, tocmai din maramures pana in cluj, pe vremea cand eram studenta…:) imi plac retetele tale tare mult!

  21. Anonymous spune:

    dar vezi ca nu este completa reteta
    credema
    am diploma de patiser cofetar

  22. Amalia spune:

    Anonim te cred , te-as ruga sa o completezi tu daca poti :).

  23. Anonymous spune:

    kum sa faca sa nu mai curga finetti din ele?? tot timpul kurge tot din ele in kuptor

  24. Amalia spune:

    Pun mai putin si apas un pic mai tare aluatul cand il rulez :).

  25. Anonymous spune:

    Sper ca ii buna reteta ca la fica mea ii place mult cornuletele.
    cu drag Lumi

  26. Dana spune:

    Ador cornuletele astea, mama le face dar ea la final dupa ce le trece prin sirop le da si prin nuca de cocos, oricum sunt foarte gustoase:D

  27. Ioana Cluj spune:

    Reteta testata, toata lumea incantata! :P
    Data viitoare o sa adaug putin mai mult zahar in aluat, ca alor mei le plac mai dulci, dar in rest au fost suuper. Inca ceva…siropul de zahar inseamna ca topim zaharul in apa si atat? sau mai lasam sa fiarba pana se mai ingroasa? Ca eu cand s-a topit zaharul, l-am luat de pe foc si cornuletele le-am uns cu pensula cu acest sirop, pe moment au fost lucioase si lipicioase (yummy), dar pe dimineata nu se mai vedea ca le-am dat prin sirop, s-a absorbit in aluat. E normal?

    • Amalia spune:

      Mai lasam sa fiarba pana se ingroasa putin :). Imi cer scuze ca nu am scris cateodata ma grabesc si nu mai apuc sa scriu foaret explicit.

  28. dana spune:

    buna voua gospodinelor am facut si eu cornulete in doua culori de doi ani incoace ..fiinca sotul si fiica sunt devoratori de dulce am facut reteta dubla au iesit super …. ingredientele nu sunt la fel dar vreau sa zic ca aproape saptamanl fac cornulete…..si ca sa nu fie chiar dulci eu le umplu cu gem de prunee acrisor iar in sirop pun menta pisata si esenta de vanilie uneori experimental bagam jumatate de cornulet in ciocolata topita apoi cand se raceau ciocolata se intarea au iesit grozave
    ……de pe masa de craciun nu vor lipsi alaturi de turta dulce ….succes tuturor la reteta ….sigur impresionati orice persoana cu aceasta reteta…..amalia felicitari pt reteta….

  29. monica spune:

    Mama mea facea aceste cornulete cand eram mica numai de sarbatori.Acum,de cand m-am mutat la casa mea,voi incerca sa pastrez traditia.Sunt delicioase.;)

  30. adeluta spune:

    azi am facut cornuletele au iesit super bune ….

  31. Carmen spune:

    Amalia, sunt foarte bune. Eu in sirop mai pun esenta de rom si pe urma le dau prin cocos.
    Pot sa spun ca nu este zi fara sa intru pe retetele tale si sa vad ce bunatati mai gasesc. Felicitari.

  32. Carmen spune:

    Unde as putea sa-ti trimit si eu cateva retete ?

  33. ioana-syka spune:

    sunt foarte bune

  34. andreea spune:

    buna amalia. am facut reteta asta de foarte multe ori si tot timpul m-am pornit sa-ti scriu dar nu am mai apucat.sunt atat de bune cornuletele k baietelul meu de 2 anisori le adora si le fac cu mare drag.sa stii ca nu am mai mancat cornulete de astea de vreo 5 ani si cand le-am facut prima data si am vazut ca sunt identice nu-mi venea sa cred.te pup si la cat mai multe bunatati.sunt delicioaseee

  35. Lili spune:

    super reteta!!!

  36. Roda spune:

    Am facut reteta , cornuletele au iesit foarte pufoase si deliciose.

  37. Neti spune:

    Am probat reteta si au iesit delicioase,insa am pus 200 grame unt si 300 ml lapte .Au iesit nemaipomenit de gustoase si de aratoase! Draga Amalia,iti urmaresc cu mare interes retete le pe care ,o parte,le- am si testat.Ai un blog super dragut!!! Iar retetele sunt foarte frumos structurate,incat foarte repede le identifici unde le e locul.Frumos!!! Sa mai postezi si altele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>