Reteta este simpla, ca si in cazul oricarei chestii facute pane aveti nevoie de faina , oua , pesmet. In rolul principal , conopida care o desfaceti buchetele si o fierbeti in apa cu sare ( nu va zgarciti cu sarea , conopida absoarbe multa) pana cand intra usor furculita in ea.

O scoateti , o puneti la scurs si urmati clasicul traseu faina , ou , pesmet.
Prajiti in baie de ulei incins, scoateti pe un servetel de hartie si papati cu rosii sau cu ce vi se pare voua mai potrivit. Daca vreti o chestie mai „sofisticata” , radeti putin cascaval peste ea si bagati la cuptor cateva minute.

asta e una dintre cele mai delicioase retete invatate de la mama :) asta alaturi de dovlecei pane :D
O reteta extraordinara, fff gustoasa si usor de facut. Iti multumesc pt idee.
Este foarte buna conopida pregatita asa, iar noua ne-a placut atat de mult incat de ieri si pana azi am terminat-o (suntem doar 2 :)).
Eu foloseam paneul clasic atat pt snitele cat si pt legume(dovlecei), dar cand am vazut cat de usor se face conopida cu pesmet, mi-am propus ca de acum inainte sa folosesc reteta ta.
Intentionez sa incerc in curand ciupercutele pane, pt ca si acelea sunt delicioase.
PS: Pt un plus de aroma, in ouale batute am pus usturoi pisat si cateva condimente (caci sunt un mare fan): chimen, coriandru, un pic de piper alb si cimbru, toate date prin rasnita.
Ruxandra iti multumesc mult pentru aprecieri , conopida pane e buna calda, a doua zi parca nu mai are acelasi gust asa ca bine ca ati mancat-o toata !. Multumesc pentru ideea cu condimentele eu sunt fan usturoi :).