Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde (IMG 6383)   imagine reteta

 Ciorba de fasole cu mamaliga dupa o zi de lucru la tara… bunatatea de pe lume ! Reteta asta am invatat-o de mica de la bunica mea si o fac cu drag de fiecare data. ..

 
Ingrediente:
 
  • aprox 1 kg de fasole verde
  • 2-3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • 250 ml bulion ( suc de rosii)
  • leustean si patrunjel verde
  • sare, ulei, boia dulce
Se spala fasolea si se curata de capete.

Legumele (inafara de usturoi) se toaca marunt si se pun la fiert cu apa.
Ciorba de fasole verde (IMG 6364)   imagine reteta
Cand fierb se adauga fasolea si sare.
Ciorba de fasole verde (IMG 6365)   imagine reteta
Se lasa sa fiarba si cand pastaile sunt fierte se face un rantas din putin ulei, 1 lingura de faina, 1 lingurita boia si 250ml bulion astfel: incingem uleiul, adaugam faina si boia amestecand mereu, apoi stingem cu bulion.

Adaugam rantasul la ciorba si mai lasam sa dea cateva clocote.

Oprim focul si dregem ciorba cu oua.Galbenusurile le frecam putin intr-un bol si adaugam treptat supa fierbinte. Rasturnam amestecul in oala si amestecam. Albusurile le batem putin cu furculita si le punem in ciorba.

La sfarsit adaugam usturoiul zdrobit si leusteanul.
Ciorba de fasole verde (IMG 6367)   imagine reteta

Ciorba de fasole verde (IMG 6368)   imagine reteta

Servim cu patrunjel verde tocat deasupra.

Ciorba de fasole verde (IMG 6382)   imagine reteta

Puteti renunta la rantas si sa adaugati doar bulionul la ciorba. 

Pentru dres se poate folosi si smantana. Frecati galbenusurile de ou cu smantana ( 200g ) apoi adaugati treptat zeama fierbinte si rasturnati amestecul in oala.

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: .

13 comentarii la reteta Ciorba de fasole verde

  1. Laura `s Leckereien

    Amalia,gind la gind cu bucurie!
    Si eu am avut ieri si alaltaieri ciorba de fasole verde.
    Foare faina,mai ales acum frageda si proaspata.rata foare bine,sa va fie de bine!
    Cu prietenie
    Laura S.

    Raspunde
  2. Cinezee

    foarte interesant blogul tau si plin de insipiratie , voi folosi si eu cateva retete de la tine , toate cele bune , Mihaela

    Raspunde
  3. Amalia

    Va multumesc, sa aveti o zi frumoasa !

    Raspunde
  4. Sorina

    Azi am incercat reteta ta :) este delicioasa

    Raspunde
  5. Amalia

    Sorina ma bucur foarte mult cand cineva imi incearca o reteta si-i place! Sper sa mai incerci si altele. Pupici!

    Raspunde
  6. rian

    mai, mai, ce de merinde alese… Draga Amalia esti maritata?

    Raspunde
  7. Amalia

    La cat gatesc ce crezi ? :)

    Raspunde
  8. Anonymous

    Ar fi trebuit poate sa-i raspunzi….la cum gatesc crezi ca as putea fi singura?…parerea mea..:))

    Raspunde
  9. Amalia

    :)) Bine zis/scris !

    Raspunde
  10. Cristina

    hmmm…la intors fanul, sau la sapa!

    zama nu era rece, nici calda nu era.
    si mancam de-amiaza, sub un copac, unde lasa bunica si mamaliga facuta la 5 dimineata, si-o mancam cu ceapa verde, ca ardeiul prea tare pisca! nu ne trebuia mai mult…

    si-apoi, pe iarba, un pui de somn…

    ne trezeam si cotinuam munca, pana la 7-8 seara cand ajungeam acasa.

    si dupa o farfurie cu lapte (bivolitele erau deja in grajd) si mamaliga adormeam instantaneu.

    faine vremuri!

    copii nostri n-au parte de asta. pacat…

    Raspunde
  11. Amalia

    Cristina m-ai emotionat pana la lacrimi :). Frumoase vremuri…

    Raspunde
  12. Violeta

    am „executat-o” azi! eu o faceam fara usturoi,dar am respectat reteta si este excelenta!mmm,cu ceapa rosie:)) sau… ardei iute:)

    Raspunde
    • Amalia

      sau ardei iute :).

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>