Chec tigru

Iata un alt chec , delicios,  a carui reteta o am de pe culinar de la Poca, ocazie cu care ii multumesc !
Va scriu cantitatile din reteta , eu am folosit mai putine (am impartit aproximativ la 2).

250 gr unt ( margarina)
250 gr. zahar
2 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
4 oua
250 gr faina
50 gr amidon
1/2 plic praf de copt
75 ml lapte
2 linguri cacao

Intr-un castron se pune untul topit cu zaharul (daca-l topiti se amesteca mult mai usor) zaharul vanilat si un praf de sare, se amesteca bine apoi se adauga pe rand ouale. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se adauga la aluat, alternand cu 50 ml lapte. Aluatul se imparte in doua, iar intr-una din jumatati puneti cacao , laptele ce a ramas si amestecati bine.Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.

Aluatul se aseaza astfel: Se pune o lingura din aluatul galben in centru , apoi deasupra o lingura de aluat cu cacao si se repeta operatia. Nu intindeti cu lingura caci aluatul se va aseza de la sine. Eu am facut in forma rotunda si am pus aluatul in 4 locuri. Pun poze pentru exemplificare.


Se tine la cuptor 1 ora, puteti incerca cu scobitoarea sa vedeti daca este facut.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...
S-ar putea sa-ti placa:

37 comentarii la reteta Chec tigru

  1. Amalia

    Alinut nu-mi pomeni de aragaz ! Al meu e stricat in sensul ca la minim arde/coace la maxim :)) … sper sa-l repar cat de curand… ma bucur ca ti-a iesit checul, sper sa incerci si cel cu albusuri este foarte bun.

    Raspunde
  2. Anonymous

    Am incercat reteta de chec tigru, dar nu a iesit bun deloc, deoarece a iesit prea unsuros si eu am pus doar 100 gr unt topit, in rest ingredientele le-am impartit aprox. la 2. In plus, mi-a iesit tot maro chiar daca am pus ca si tine 2 feluri de blat: galben si maro.
    Cum pot sa-l fac sa-mi iasa ok?

    Raspunde
  3. paula lavinia

    buna Amalia,am facut si eu cateva retete de prajituri sunt foarte bune,vreau sa fac si eu checu tigru pot sa il fac in forme(tavi chec) normale de chec?nu am din aia ca a ta…mersi

    Raspunde
    • Amalia

      Sigur ca da!

      Raspunde
  4. Ana

    Ce frumos arata parajitura iamii:X

    Raspunde
  5. alina

    un chec foarte bun, multumim pt retete

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag Alina :).

      Raspunde
  6. Monica

    Salut, Amalia ! Felicitari pentru site !!! retzetele tale arata delicios, azi am incercat mazare cu pui si a iesit ft ft buna. Mersi inca o data pentru retzetele tale. Salutari de la Toronto, am spus si prietenilor nostri de aici din Canada, sa-ti viziteze site-ul.

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult!

      Raspunde
  7. OANA

    astazi il incerc si eu,sa vedem ce iese,am facult multe de pe site-ul tau si miau iesit toate cu exceptia gombotilor cu prune aluatul cu cartofi,nu cred ca am facut suficient de tare aluatul,dar sau mancat oricum,te vizitez in fiecare zi .multumesc mult pt ca existi.numai bine o zi placuta

    Raspunde
    • Amalia

      Vad ca ai incercat multe retete si ma bucur sper sa nu te dezamagesc :).

      Raspunde
  8. andra

    amidon=corn starch

    Raspunde
  9. Viorica E

    Buna! Am facut reteta asta dar in tigaia dry cooker si a iesit super! Nu am folosit amidon. a…dupa ce am pus in tigaie checul am ras pe deasupra putina ciocolata neagra. Arata super dupa ce se coace. Am facut incercarea asta pt ca noua nu ne place sa punem deasupra zahar tos.
    A fost f bum! :)

    Raspunde
    • Amalia

      Buna ideea cu ciocolata !

      Raspunde
  10. cristinaa

    „Intr-un castron se pune untul topit cu zaharul (daca-l topiti se amesteca mult mai usor)” …nu am inteles prea bine..se topeste si zaharul sau doar untul?

    Raspunde
    • Amalia

      Untul daca il topiti :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>