Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni (IMG 6021)   imagine reteta
Cele mai bune prajituri cu fructe sunt hotarat cele cu capsuni! Weekendul asta am facut o rulada din blat de pandispan ( asta imi iese intotdeauna) umpluta cu budinca si frisca.

Ingrediente
 
Rulada:
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 4 linguri apa
  • 1 lingura cacao
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat apa si se amesteca pana se dizolva zaharul si rezulta o crema ca o alifie. Separat sa bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu cacao. Se adauga la compozitia de galbenusuri, albusurile si treptat faina amestecata cu cacao. Se coace 15-20 min la foc potrivit.

Se rastoarna pe un prosop presarat cu zahar pudra. Se rasuceste si se lasa, pana se pregateste umplutura.

Rulada cu capsuni (IMG 5973 290x217)   imagine retetaRulada cu capsuni (IMG 5975 290x217)   imagine retetaRulada cu capsuni (IMG 5977 290x217)   imagine retetaRulada cu capsuni (IMG 5979 290x217)   imagine reteta

Crema:

  • budinca din 300 ml lapte
  • 10 gr gelatina
  • 250 ml frisca
  • capsuni
Pentru ornat
  • 250ml frisca
  • capsuni
Se face o budinca mai concentrata din 300 ml lapte, se adauga gelatina dizolvata si cand se raceste se amesteca cu 250 ml frisca batuta.
 
Rulada cu capsuni (IMG 5983 290x217)   imagine retetaRulada cu capsuni (IMG 5984 290x217)   imagine reteta

Se desface rulada se pune crema si capsunii taiati bucatele. Se ruleaza cu grija si se lasa la rece 2 ore. Se decoreaza cu frisca si capsuni.

Rulada cu capsuni (IMG 5985 290x217)   imagine retetaRulada cu capsuni (IMG 5987 290x217)   imagine retetaRulada cu capsuni (IMG 5988 290x217)   imagine retetaRulada cu capsuni (IMG 5992 290x217)   imagine retetaRulada cu capsuni (IMG 5993)   imagine reteta

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , .
loading...

32 comentarii la reteta Rulada cu capsuni

  1. Amalia

    Smaranda multumesc pentru precizari…unele retete sunt postate mai demult si nu am scris foarte explicit :).

    Raspunde
  2. Gabriela Elena

    Buna Amalia,
    urmaresc retetele tale simi lac tare mult ca sunt explicite! Chiar azi am facut aceasta rulada cu altfel de crema ce e drept.. dar vroiam sa spun ca blatul a iesit excelent… am facut exact asa cum ai scris cu prosopul si n-am avut probleme!!!!
    Te pup si te votez!!!

    Raspunde
  3. Amalia

    Gabriela sa o mananci cu placere , multumesc mult pentru vot si sper sa mai incerci si alte retete de dulciuri :). Te pup!

    Raspunde
  4. kit

    Ce fel de frisca ai folosit la crema?

    Raspunde
  5. Amalia

    Frisca vegetala Meggle, poti folosi si naturala.

    Raspunde
  6. mihaela

    cred ca-i buna rulada O sa incerc sa fac si eu

    Raspunde
    • Amalia

      Mihaela astept sa-mi scrii cum ti-a iesit :).

      Raspunde
  7. Alina

    Draga Amalia, tin sa iti multumesc pentru reteta. Acum am terminat de facut rulada , insa in loc de capsuni am facut cu banane (deh ….sezonul). A iesit minunat , crema este dementiala , blatul s-a crestat un pic pe margini datorita faptului ca l-am lasat ceva mai mult in cuptor , insa s-a rulat perfect . Astept cu interes sa treaca cele 2 ore ca sa poata fi servit. :)
    PS : In crema am adaugat jumatate de esenta butter-vanila, l-am ornat cu frisca si pe deasupra cu nuca de cocos.

    Raspunde
    • Amalia

      Buna combinatie :).

      Raspunde
  8. CRISTINA

    Minunate retete,accesibile si pentru bugete mai mici!
    Ai un talent deosebit,felicitari!

    Raspunde
  9. CRISTINA

    Minunate retete,accesibile si pentru bugete mai mici!
    Ai un talent deosebit,felicitari!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult sunt o gospodina obisnuita careia ii place varietatea :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>