Prajitura cu visine si crema

Prajitura cu visine si crema (IMG 6208 112)   imagine reteta

Pe caldura asta am zis ca ar merge de minune o prajitura cu visine, acrisoara si racoritoare. Aceasta prajitura se poate face si cu alte fructe sau poate fi considerata si tort… depinde de voi . Reteta o am de pe net, nu stiu exact sursa am cautat pe mai multe site-uri, dar asta mi-a atras atentia.

Ingrediente

Blat:
  • 5 oua proaspete
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de praf de zahar vanilat
  • 5 linguri pline-ochi de faina
Crema:
  • 1 plic de crema de cremsnit de la Dr Oetker
  • 750 ml lapte
  • (Daca vreti si aveti timp la dispozitie puteti face o crema de vanilie gen cea pentru tarte cu fructe)
Umplutura si topping:
  • 2 plicuri de gelatina pentru tarte, de culoare rosie de la Dr. Oetker
  • 1-2 kg cirese foarte coapte, dar bine alese (pot fi si mai moi, dar nu stricate). Eu am pus 1 kg de visine si 1 plic de gelatina
Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga pe rand cele 10 linguri de zahar ( ca si pentru bezea) si zaharul vanilat. Apoi se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca prin rasturnare pana cand se incorporeaza totul si devine o masa omogena. Puneti blatul intr-o tava de dimensiuni 26×36, tapetata cu hartie de copt ( se poate pune intr-o forma de tort cu d=26cm), asezati visinile deasupra ( eu le-am lasat sa se scurga si apoi le-am pudrat cu faina sa nu se lase la fund).
Prajitura cu visine si crema (IMG 6167 103 290x217)   imagine retetaPrajitura cu visine si crema (IMG 6168 104 290x217)   imagine reteta

Se coace la foc mic 25 de min.

Prajitura cu visine si crema (IMG 6171 105 290x217)   imagine retetaPrajitura cu visine si crema (IMG 6172 106 290x217)   imagine reteta

Se lasa sa se raceasca si se pune pe un platou sau tava.

Prajitura cu visine si crema (IMG 6190 107 290x217)   imagine reteta

Dupa cum vedeti iese foarte pufoasa. Daca vreti va opriti aici, o pudrati cu zahar si o papati, daca nu va adunati puterile si continuati :).

Se face crema conform instructiunilor de pe plic si se aseaza pe blatul racit.
Prajitura cu visine si crema (IMG 6191 108 290x217)   imagine reteta
Se pun visinele deasupra ( mie abia mi-au ajuns ca am mai mancat din ele).
Apoi sucul ramas se amesteca cu apa pana ajunge la 250 ml, 2 linguri zahar si cu pliculetul de gelatina, se fierbe 2 min si se pune peste prajitura. Se lasa la rece 3 ore.
Prajitura cu visine si crema (IMG 6194 109 290x217)   imagine retetaPrajitura cu visine si crema (IMG 6203 110 290x217)   imagine reteta

Asa arata scoasa din frigider.

Prajitura cu visine si crema (IMG 6205 111)   imagine reteta

Se taie patrate si se serveste.

Puteti sa transformati aceasta prajitura in tort daca imbracati marginile in frisca :).

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , , , .
loading...

27 comentarii la reteta Prajitura cu visine si crema

  1. Amalia

    Anonim baga inainte prajitura la rece si las-o putin, apoi pune gelatina cu lingura incepand cu centrul si continuand cu marginile.
    Ma bucur ca ai incercat si alte retete :).

    Raspunde
  2. Cozonac

    Ne-am permis sa distribuim retata ta pe pagina dedicata Cozonacului, fiind o prajitura de sezon. https://www.facebook.com/pages/Cozonac/54794182878

    Raspunde
  3. andreea

    amalia,visinele puse deasupra sunt cu samburi cumva?arata f bine prajitura,o sa o incerc si eu maine!

    Raspunde
    • Amalia

      Fara samburi :)

      Raspunde
  4. Ghiocel07

    Amalia, arată de milioane. Cu scosul sâmburilor este mai dificil dar pentru așa ceva mă sacrific, sau o fac cu piersici :)

    Raspunde
    • Amalia

      :)) sa stii ca merita efortul :)

      Raspunde
  5. Ramona

    Arata super bine

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>