Foietaj cu ciuperci

 

Foietaj cu ciuperci (IMG 62771)   imagine reteta

Reteta este de la Pitufina, carei ii multumesc, am vazut-o mai demult pe culinar dar abia acum am incercat-o.

 Ingrediente:

  • 1 pachet foietaj ( 400 gr.)
  • 100 gr unt
  • 500 gr ciuperci
  • sare, piper
  • 1 ou
Se taie ciupercile feliute si se calesc in cateva linguri de ulei. Cand sunt gata se condimenteaza. Pana aici nimic complicat. Interesant este modul de impaturire a foilor. Se ia o foaie , se unge cu unt topit, apoi se mai pune o foaie, se unge cu unt. Se taie aluatul in 3 de-a lungul. Pe o fasie in colt se pune umplutura de ciuperci, se impatureste in triunghi, s e indoaie un coltz, se formeaza un triunghi drept. Se indoaie apoi alternativ cand pe latura dreapta, cand pe ipotenuza. Daca vi se pare greu sa stiti ca nu este. Sper sa va ajute fotografiile.
Foietaj cu ciuperci (IMG 6258 290x217)   imagine retetaFoietaj cu ciuperci (IMG 6259 290x217)   imagine retetaFoietaj cu ciuperci (IMG 6260 290x217)   imagine retetaFoietaj cu ciuperci (IMG 6261 290x217)   imagine reteta
Triunghiurile se pun in tava, se ung cu ou si se coc aprox 20 min la foc potrivit.
Foietaj cu ciuperci (IMG 6269 290x217)   imagine retetaFoietaj cu ciuperci (IMG 6270 290x217)   imagine reteta

Servim caldute :).

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: , , , .

13 comentarii la reteta Foietaj cu ciuperci

  1. Edith

    Foarte faine ti-au iesit! Ingenioasa ideea impachetarii… Asa nu se mai desfac. Super!

    Raspunde
  2. Anonymous

    Asta nu este foietaj…sunt foi de placinta din cate vad eu.Nu?

    Raspunde
  3. Amalia

    Da… ai dreptate daca ma gandesc bine :) foietajul se desface la copt, sper ca nu te-am indus in eroare :)

    Raspunde
  4. Anonymous

    Eu am încercat şi cu brânză feta sau cu telemea mai seacă. Se taie triunghiuri brânza şi se aşează pe foaia de placintă. Metoda de împachetare este aceeaşi. Vor ieşi foarte gustoase…

    Raspunde
  5. Amalia

    Multumesc pentru idee :) , cred ca sunt foarte bune cu branza , tot ce se face cu branza pe placul meu :)).

    Raspunde
  6. Jacktels Kochbuch

    Hallo Amalia,

    foarte frumos aratä si au fost foarte gustoase.Kompliment.
    Le cunosc, la noi se numesc Pastete de Ciuperci. Foarte bune.

    Salutäri Jacktel

    Raspunde
  7. Emma

    Hello, Amalia

    superba reteta! Ca de obicei imi faci pofta :)

    Daca tot zici ca iti plac chestiile cu branza iti propun ceva super.

    Uite poza aici:
    http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/PLACINTABRANZA.jpg

    Pt reteta e nevoie de foietaj frantuzesc, nu foi placinta.

    Se unge tava cu putin ulei, se pune o foaie de foietaj, praz calit cu putin ulei, branza (telemea de preferinta oaie sau capra, au gust mai pregnant), iaurt (de preferinta tot de oaie). Se pune a doua foaie si se presara cascaval ras. Se da la cuptor.

    Daca nu iti place prazul, poti sari peste :) Eu fac separat, mie imi place, lui Phil nu.

    Raspunde
  8. Amalia

    Emma iti multumesc, arata foarte bine …chestia cu prazul nu am stiut-o … f faina.

    Raspunde
  9. carmen

    Aveti un site deosebit, cu o prezentare frumoasa si cu retete de adevarata arta culinara . Multumesc pentru inspiratie.

    Va felicit,

    Carmen

    Raspunde
  10. Amalia

    Draga Carmen iti multumesc pentru aprecieri, sper sa incerci macar o reteta si sa-ti si reuseasca :). O zi buna iti urez !

    Raspunde
  11. iulyanna

    Am facut si eu sunt foarte gustoase si mai ales metoda impachetari e inventiva…bravo

    Raspunde
  12. Tania

    Eu am sa imi fac asa ceva cu cartofi ( fierti in coaja , apoi mixati im mixer si amestecati cu un galbenus de ou + condimente), sper sa iasa ceva bun!

    Raspunde
    • Amalia

      Sper si eu :).

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>