Foietaj cu ciuperci

 

Reteta este de la Pitufina, carei ii multumesc, am vazut-o mai demult pe culinar dar abia acum am incercat-o.

 

Ingrendiente:

1 pachet foietaj ( 400 gr.)
100 gr unt
500 gr ciuperci
sare, piper
1 ou

Se taie ciupercile feliute si se calesc in cateva linguri de ulei. Cand sunt gata se condimenteaza. Pana aici nimic complicat. Interesant este modul de impaturire a foilor. Se ia o foaie , se unge cu unt topit, apoi se mai pune o foaie, se unge cu unt. Se taie aluatul in 3 de-a lungul. Pe o fasie in colt se pune umplutura de ciuperci, se impatureste in triunghi, s e indoaie un coltz, se formeaza un triunghi drept. Se indoaie apoi alternativ cand pe latura dreapta, cand pe ipotenuza. Daca vi se pare greu sa stiti ca nu este. Sper sa va ajute fotografiile.
 


Triunghiurile se pun in tava se ung cu ou si se coc aprox 20 min la foc potrivit.

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

S-ar putea sa-ti placa:

13 Responses to Foietaj cu ciuperci

  1. Edith spune:

    Foarte faine ti-au iesit! Ingenioasa ideea impachetarii… Asa nu se mai desfac. Super!

  2. Anonymous spune:

    Asta nu este foietaj…sunt foi de placinta din cate vad eu.Nu?

  3. Amalia spune:

    Da… ai dreptate daca ma gandesc bine :) foietajul se desface la copt, sper ca nu te-am indus in eroare :)

  4. Anonymous spune:

    Eu am încercat şi cu brânză feta sau cu telemea mai seacă. Se taie triunghiuri brânza şi se aşează pe foaia de placintă. Metoda de împachetare este aceeaşi. Vor ieşi foarte gustoase…

  5. Amalia spune:

    Multumesc pentru idee :) , cred ca sunt foarte bune cu branza , tot ce se face cu branza pe placul meu :)).

  6. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Amalia,

    foarte frumos aratä si au fost foarte gustoase.Kompliment.
    Le cunosc, la noi se numesc Pastete de Ciuperci. Foarte bune.

    Salutäri Jacktel

  7. Emma spune:

    Hello, Amalia

    superba reteta! Ca de obicei imi faci pofta :)

    Daca tot zici ca iti plac chestiile cu branza iti propun ceva super.

    Uite poza aici:
    http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/PLACINTABRANZA.jpg

    Pt reteta e nevoie de foietaj frantuzesc, nu foi placinta.

    Se unge tava cu putin ulei, se pune o foaie de foietaj, praz calit cu putin ulei, branza (telemea de preferinta oaie sau capra, au gust mai pregnant), iaurt (de preferinta tot de oaie). Se pune a doua foaie si se presara cascaval ras. Se da la cuptor.

    Daca nu iti place prazul, poti sari peste :) Eu fac separat, mie imi place, lui Phil nu.

  8. Amalia spune:

    Emma iti multumesc, arata foarte bine …chestia cu prazul nu am stiut-o … f faina.

  9. carmen spune:

    Aveti un site deosebit, cu o prezentare frumoasa si cu retete de adevarata arta culinara . Multumesc pentru inspiratie.

    Va felicit,

    Carmen

  10. Amalia spune:

    Draga Carmen iti multumesc pentru aprecieri, sper sa incerci macar o reteta si sa-ti si reuseasca :). O zi buna iti urez !

  11. iulyanna spune:

    Am facut si eu sunt foarte gustoase si mai ales metoda impachetari e inventiva…bravo

  12. Tania spune:

    Eu am sa imi fac asa ceva cu cartofi ( fierti in coaja , apoi mixati im mixer si amestecati cu un galbenus de ou + condimente), sper sa iasa ceva bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>