Tort cu iaurt si frisca

Tort cu iaurt si frisca (IMG 5496 084)   imagine reteta

Acest tort este usor si racoros,  cu putine calorii. 

Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 28cm:

  • 1 blat de tort ( vezi reteta aici)
  • 400 g iaurt de fructe
  • 1 l frisca
  • 3 linguri de zahar
  • 1 compot de fructe de 400 gr
  • 20 gr gelatina

Iaurtul se amesteca cu zaharul. Se iau 3 linguri din sucul de la compot si se pun la fiert intr-o craticioara. Separat se dizolva gelatina in 100 gr apa rece, apoi se toarna peste lichidul fierbinte amestecand bine. Nu se fierbe deoarece gelatina isi pierde proprietatile prin fierbere !
Se lasa sa se raceasca putin si calduta se amesteca cu iaurtul.

Se adauga la 500g frisca si apoi se pun si fructele din compot taiate marunt. 

Tort cu iaurt si frisca (t14)   imagine reteta

Blatul se taie in 2 sau 3 dupa preferinta, se insiropeaza cu sucul de la compot. Se pune un inel de metal in jurul blatului si se umple cu crema ( eu am taiat blatul in 3).

Tort cu iaurt si frisca (IMG 5452)   imagine reteta
Se lasa la rece 3-4 ore si apoi se orneaza cu frisca si fructe.

Tort cu iaurt si frisca (IMG 5458)   imagine reteta

Tort cu iaurt si frisca (IMG 5484)   imagine reteta

Sfat: Incercati sa folositi arome apropiate, de exemplu daca iaurtul este de piersici , folositi compot de piersici.

Tort cu iaurt si frisca (IMG 5503)   imagine reteta

Acelasi tort, crema este cu iaurt de fructe de padure.

Tort cu iaurt si frisca (IMG 18411)   imagine reteta

Reteta publicata in Torturi. Etichete: .

51 comentarii la reteta Tort cu iaurt si frisca

  1. Anonymous

    buna amalia
    am gasit si eu de curind pagina ta si ce sa-ti spun sint foarte foarte fericita ,ptr.ca eu sint de la turda dar de mult timp plecata din tara si acum am gasit la tine foarte multe retete ce imi aduc aminte de casa:(
    sint o mare mincacioasa de placinta cu varza si brinza iar ce ai postat tu imi aminteste de bunica mea care le facea in cuptor bune .iti multumesc din suflet ca ai facut aceasta pagina sa mai ne uitam si noi cei plecati cu dor mare de mincaruriile bune de acasa.
    pa si am sa intru pe pagina ta zilnic.

    Raspunde
  2. Amalia

    Draga mea, daca esti din Turda atunci sunt convinsa ca o sa gasesti multe retete pe gustul tau :). Sper sa le incerci si daca ai nevoie de ajutor nu ezita sa-mi scrii .Te pup si numai bine !

    Raspunde
  3. Gratiela

    buna Amalia,azi am sa-ncerc blatul de tort dar am o problema,nu am praf de copr pot sa folosesc drojgie praf,nu am in casa praf de copt .

    Raspunde
  4. Amalia

    Graziela nu pune drojdie !
    Incearca cu putin bicarbonat stins cu suc de lamaie sau daca nu , incearca reteta de la Tort diplomat fara sa pui praf de copt.
    Tin pumnii !

    Raspunde
  5. tatiana

    am o nelamurire….am vazut ca ai scris ca e necesar 1 litru frisca, dar la crema ai folosit doar 500 gr….restul de frisca se foloseste la ornat sau cum? merci mult!

    Raspunde
  6. Giani

    Super reteta! Am incercat-o la ziua sotului meu si a fost foarte apreciata. Multumesc, Amalia, pentru inspiratie. Mereu apelez la retetele tale cand vreau ceva nou, ceva deosebit.

    Raspunde
  7. Elena

    Draga Amalia, arata foarte bine blogul tau sub noul aspect, insa m-am impiedicat chiar acum de o problema: nu mai stiu unde sa gasesc blatul de tort, reteta de baza. Am vrut sa ma apuc sa fac tortul asta si nu prea imi mai amintesc cantitatile pentru un blat simplu. Oricum, nu am decat laude si multumiri pentru inspiratia de toate zilele pe care mi-o oferi! Ma bucur ca te-am descoperit, m-ai ajutat enorm.

    Raspunde
    • Amalia

      Elena multumesc mult, pentru cautare foloseste butonul serach dinpartea dreapta sus. Scrii de ex. blat de tort reteta de baza si iti afiseaza toate retetele.

      Raspunde
  8. miranda

    draga amalia .vroiam sa te intreb daca ai postat pe siteul tau si torturi tiramisu sau ceva gen la fel.multuesc.

    Raspunde
    • Amalia

      Doar o reteta de tiramisu. Tort inca nu am facut e scumpa smantana mascarpone si nu-mi prea permit :) .

      Raspunde
  9. VOINEA OANA

    AM FACUT TORTUL DE SARBATORI SI MI-A IESIT SUPER LA COLEGELE DE SERVICIU DE AICI DIN SPANIA LE-A PLACUT ENORM DE MULT AICI NU ESTE TORTUL DIPLLOMAT MULTUMESC MULT AMALIA TE PUP SI MULTA SANATATE OANA

    Raspunde
    • Amalia

      Toate cele bune si sper sa incerci si alte retete!

      Raspunde
  10. monica

    are importanta ce fel de iaurt folosesti?

    Raspunde
    • Amalia

      Nu dar ti-as recomanda iaurt dulce de la Muller.

      Raspunde
  11. ALYNA

    Buna Amalia.N u vreau sa fiu rautacioasa,dar blatul tau nu este deloc reusit.El trebuie sa fie afanat,se pare ca ai pus faina prea multa .Un sfat… faina trebuie sa fie cu 2 linguri mai putina decat numarul de oua folosite! Multa bafta!

    Raspunde
  12. apolonia

    Buna amalia!as vrea sa te intreb cate ceva de acest tort. trebuie sa fac un tort cu crema de iaurt si m am gandit sa il fac pe acesta….problema de care ma lovesc este, ca trebuie sa il imbrac in fondant si nu stiu daca nu cumva sub greutatea fondantului plus ornamentele nu se lasa?ai putea sa ma lamuresti tu ?poate ai incercat tu sau sti cum se comporta? te rog mult…ms

    Raspunde
    • Amalia

      Din pacate nu am lucrat niciodata cu fondant :( eventual incearca pe blogurile doar cu dulciuri.

      Raspunde
  13. anonim

    spuneti-mi va rog, daca in crema se pune frisca lichida, sa trebuie batuta cu zahar?

    Raspunde
  14. LETITIA

    Draga Amalia, azi am facut un tort cu iaurt si frisca dupa reteta ta si mi-a iesit foarte bine. Multumesc am sa mai incerc si alte retete. Iti doresc sanatate si spor la toate!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc !

      Raspunde
  15. lucy

    Amalia, se pot dubla ingredientele daca vreau sa fac un tort mai mare? Iar daca folosesc frisca lichida, trebuie bututa in prealabil? Multumesc

    Raspunde
    • lucy

      ma refer inclusiv si la blat

      Raspunde
    • Amalia

      Da si da :). Astept sa-mi scrii cum ti-a iesit!

      Raspunde
  16. IULIANA

    AS VREA SA STIU PT CATE PERSOANE ESTE TORTUL VREAU SAL FAC PT ZIUA FETITEI SI ..MA INTERESEAZA CATE PORTII IES ADICA CE DIOAMETRU FOLOSESTI LA TAVA
    EU IL VREAU MAI MARICEL SI SAL IMBRAC IN FONDANT CRED CA MERGE

    Raspunde
    • Amalia

      Cam 24 de portii ies si forma are 28cm.

      Raspunde
  17. Cristina

    Buna Amalia, am facut astazi acest tort pentru ziua bunicii mele si a iesit o minunatie!
    Multumesc frumos pentru reteta!

    Raspunde
    • Amalia

      Cu multa placere!

      Raspunde
  18. Noriabianca

    Amalia vreau sa fac acest tort pt o prietena de ziua ei dar am o nelamurire cu 100gr apa rece pt dizolvat gelatina poti sa-mi spui cam cate linguri sunt? Nu am facut multe torturi astept raspuns multumesc :-) .

    Raspunde
    • Amalia

      Cam 5-6 linguri depinde de lingura…nu-i musai sa o masori, ideea este ca 10g de gelatina sunt necesare pentru a inchega 500ml lichid, asadar calculezi si ai grija sa nu depasesti cantitatea… acum daca sunt 600g nu-i niciun bai :). Astept sa-mi scrii cum ti-a iesit!

      Raspunde
  19. Noriabianca

    Buna Amalia, crema si tortul a iesit perfect la-m decorat cu frisca si lini din ciocolata topita cum am vazut tot la tine:-)) multumesc pt raspuns si sa sti k acesta este al 3 tort care il fac si celelalte 2 tot de la tine am luat retetele(diplomat si oaza)imi place mult cum gatesti si cum decorezi te pup :-)).

    Raspunde
    • Amalia

      Super ca ti-a reusit! Sper sa mai postez si alte retete interesante :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>