Piept de pui cu orez

Piept de pui cu orez (IMG 5842)   imagine reteta

Pieptul de pui cu orez este una din cele mai cunoscute retete pentru cele care tin dieta :). Chiar daca pare o reteta de regim sa stiti ca este o reteta gustoasa.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 1 cana de orez
  • 1 ceapa verde ( optional)
  • condimente: sare , piper, boia, curry
 

Se pune pe foc o oala cu apa si putina sare. Cand clocoteste apa se pune orezul si se lasa sa fiarba la foc mic. In timp ce fierbe pieptul de pui se taie bucatele se condimenteaza si se prajeste in 3-4 linguri de ulei de masline. Cand a scazut apa si incepe sa se rumeneasca se pune ceapa taiata rondele.

Piept de pui cu orez (IMG 5824 290x217)   imagine retetaPiept de pui cu orez (IMG 5828 290x217)   imagine reteta

Se mai lasa cateva minute sa se caleasca ceapa si carnea sa fie rumenita si se adauga orezul ( scurs si strecurat).

Piept de pui cu orez (IMG 58291 290x217)   imagine reteta

Se amesteca incet, se mai lasa 2-3 minute si gata !

Piept de pui cu orez (IMG 5838)   imagine reteta

 

si o alta varianta in care orezul l-am fiert separat si l-am lasat asa.

Piept de pui cu orez (puicuorez0)   imagine reteta

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .

29 comentarii la reteta Piept de pui cu orez

  1. Amalia

    Cionica multumesc mult , sa stii ca nu pot posta sectiuni separate… sunt destule bloguri pe tema asta, plus ca eu nu ma prea informez de ce contin ingredientele ( nu ca nu m-ar interesa dar nu am timp ) … eu incerc sa mananc sanatos dar asta costa asa ca fac compromisuri de multe ori… uite acum e sezonul sparanghelului ,ptr. mine e scump foc nu am mai mancat de vreo 2 ani…multumesc de recomandare o sa tin cont :) Te pup!

    Raspunde
  2. ania

    ador retetele tale, ma ajuta intotdeauna

    Raspunde
  3. ania

    cand fierbe orezul eu pun un cubulet de knorrde pui iar culoarea acetuia se preschimba in galben, imi place sa fie colorat! mi-a iesit exact ca in poza ta amalia, iubesc blogul tau, ai niste poze fenomenale!

    Raspunde
  4. alina

    buuun! bun rau!
    astazi l-am facut.
    am pus si niste delikat la orez sa fie mai gustos :)

    Raspunde
  5. psi

    De mentionat condimentele… fara ele poate iesi o tigaie plina de mancare de porci ( fara gust) carnea se poate face la ciaun cu oregano, iar cand se amesteca inainte de oprire nu trebuie sa lipseasca busuiocul si putin piper, se pot adauga si ceva ciuperci pe langa carne pt un plus de aroma

    Raspunde
  6. zerocratu

    lipsesc niste virgule care schimba total sensurile si care la unii bucatiari mai idioti s-ar putea sa cauzeze arsuri :P zic numa

    Raspunde
    • Amalia

      :)) gramatica nu e punctul meu forte :) zic numa

      Raspunde
  7. Tunde

    Draga Amalia stau sa iti multumesc ptr fabuloasa prăjitura cu căpșunului a fost super delicioasa,musafirii mei au fost incantati,si orezul cu piept de pui este super.o sa încerc si celelalte Rețete.multumesc.esti de nr.10+.

    Raspunde
    • Amalia

      ma bucur mult ca ti-a placut prajitura, se face repede si este destul de ieftina :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>