Friptura de miel

DSCF3177
Friptura de miel se realizeaza foarte usor, nu trebuie sa fii cunoscator intr-ale bucatariei sa stii sa o prepari.

Ingrediente:

  • carne de miel de preferinta pulpe
  • usturoi
  • 200ml vin alb sec
  • 100ml ulei
  • oregano, maghiran, cimbru, sare, piper

1. Carnea se spala bine si se usuca cu un prosop de hartie. Condimentele se amesteca si frecam bine carnea peste tot cu ele. O impanam cu usturoi si slaninuta( facem mici incizii cu cutitul apoi punem un catel de usturoi sau o felie de slaninuta ).

Lasam sa stea la rece cel putin 2 ore de preferat peste noapte.

2. Punem carnea in tava, turnam vinul, acoperim cu o folie si coacem 1 ora la foc potrivit (170g C). Apoi luam folia si mai lasam 15 minute, intoarcem pe partea cealalta si mai lasam inca 15 minute.

DSCF3173
Servim cu piure de cartofi si cu sos de hrean.

Reteta publicata in Preparate din carne de miel, iepure. Etichete: .
loading...

Un comentariu la reteta Friptura de miel

  1. jep

    la fel si asta

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>