Chec cu albusuri

 Chec cu albusuri (IMG 581515)   imagine reteta

Reteta este dintr-o carte destul de veche, aveam mai multe albusuri si m-am gandit sa o incerc.

Ingredientele sunt „la pahar” dar voi puteti sa le si calculati.

  • 1 pahar albusuri ( eu am avut 5 sau 6)
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar amestec de nuci taiate, stafide , rahat, smochine
  • 50 gr ulei sau unt topit
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • coaja de portocala ( nu am pus)

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma lucioasa. Se adauga faina ( tot asa) , apoi restul ingrendientelor.

Se coace intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, 40 de min la foc mic.
Chec cu albusuri (IMG 5804 290x217)   imagine retetaChec cu albusuri (IMG 5805 290x217)   imagine reteta
Chec cu albusuri (IMG 5806 290x217)   imagine retetaChec cu albusuri (IMG 5807 290x170)   imagine reteta
 
 
Presaram deasupra zahar pudra.
Chec cu albusuri (IMG 5810 290x217)   imagine reteta
Este foarte pufos chiar si a 2-a zi. 
Chec cu albusuri (IMG 5818 102)   imagine reteta

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , , .
loading...

35 comentarii la reteta Chec cu albusuri

  1. Anonymous

    Am incercat si eu checul,Amalia,a iesit minunat! Am pus in el bucati de nuci, alune, rahat si ciocolata!Foarte usor si parfumat!Multumesc mult! Ionela

    Raspunde
  2. Roxana

    Este foarte bun la gust. Din pacate eu am pus faina ecologica integrala (este mai sanatoasa) care nu merge la prajituri. Am aflat si eu tot acum, experimentand. Data viitoare o sa-l fac cu faina normala, chiar este foarte bun la gust.

    Raspunde
  3. Anonymous

    Uite ca i-a venit randul si la checuletul asta. Mie nu imi raman albusuri niciodata dar uite ca pana la urma mi s-a intamplat.
    Bineinteles ca nu aveam nici nuci, nici rahat, stafide… asa ca am pus niste bucatele de ciocolata si a iesit foaaarte bun! Si l-am facut in forme de muffin ca de chec inca nu am. Bun! bun!
    Pupici, Dany

    Raspunde
  4. Eliza

    Am facut si eu checul si a iesit fff bun. Nu e greu deloc sa il faci, e pufos chiar si a doua zi (ca atat a mai apucat :D), iar lamaia are rostul ei si ii da o aroma deosebita :)

    Eu am combinat in pahar stafide (inmuiate inainte un pic in alcool), rahat taiat cubulete, nuci maruntite un pic si a iesit foarte bun.

    Raspunde
  5. mary

    am facut si eu reteta si e foarte buna si foarte usoara…..s-a mancat in cateva ore:)))

    Raspunde
  6. mikaelacorina

    Il fac si eu de cate ori raman albusuri,foarte bun este.Insa tu ai incercat vreodata cu fructe conservate(evident bine scurse)?As vrea sa fac checul cu niste visine,dar nu stiu daca va mai creste la fel.

    Raspunde
    • Amalia

      Nu am incercat dar cred ca ar trebui date prin faina … ca sa se absoarba sucul in timpul coacerii . Sa-mi scrii cum ti-a iesit!

      Raspunde
  7. Gabi

    Buna Amalia, si felicitari pentru bebe!
    Ma pregatesc si eu sa fac checul acesta, as vrea sa te intreb daca paharele tale sunt de 250 ml sau de 300…

    Raspunde
  8. Gabi

    L-am facut, dar nu mi-a crescut deloc, chiar daca am pus si praf de copt. De fapt, am remarcat ca de cand am mixat faina, s-a lasat mult, desi am respectat instructiunile tale. Poate faina trebuia amestecata usor cu lingura, de sus in jos, si nu mixata? In plus, cand am pus zeama de lamaie, compozitia a capatat si un aspect de taiat, cred ca in contact cu untul… :-( La gust nu e rea, dar nu e nici pufoasa…. :-(

    Raspunde
    • Amalia

      Imi pare rau Gabi… nu stiu de ce nu ti-a iesit :(… bine macar ca a fost bun la gust :).

      Raspunde
    • adriana

      faina nu se mixeaza niciodata…o adaogi chiar si cernuta…si o amesteci usor de jos in sus! exact ca la blatul de pandispan…succes!

      Raspunde
  9. Ada

    Foarte bun!

    Raspunde
  10. DORINA

    Intr-adevar deosebit de aromat si pufos! O sa il fac de fiecare data cand imi raman albusuri. Multumesc de reteta!

    Raspunde
  11. RODICA-STEFANIA STAN

    B UN CHEK
    ACEST CHEK , IL FACEA MAMAM MEA SI EU , LA PASHTE , CAND SE FACEA COZONACUL SHI RAMANEAU FF MULTE ALBUSHURI .
    SAU ADUNAM IN CONGELATOR , ALBUSHURILE .
    SE GASESHTE SI IN CARTEA DE BUCATE , MAI VECHE ,A LUI SANDA MARIN , SE CHEMA ,,PAINEA EPISCOPULUI ,,
    FF USHIOR DE FACUT , SI FF BUN , PUFOS , AROMAT …
    ACUMA AM FACUT , 2 CHEK-URI , CU IAURT …FF BINEA IESHIT DUPA RETETA TA .
    SANATATE , AMALIA ,
    PASHTE FERICIT , CU DE TOATE PE MASA , VESELIE , ALATURI DE CEI DRAGI TZIE .
    RODICA , REGGIO EMILIA , ITALIA

    Raspunde
    • Amalia

      Frumoasa denumire :). Ma bucur ca-ti plac retetele, toate cele bune!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>