Prajitura cu cocos Claudia

 Prajitura cu cocos-1

Cred ca stiti ce inseamna expresia „as manca o prajitura buna” . O prajitura aromata, consistenta care sa-ti aminteasca de ea (sau care sa te trimita in copilarie la fel ca si pe criticul din Rattatouille :)). Aceasta este prajitura cu cocos. Pentru ca iese o tava mare si nu poti manca foarte multa dintr-o data va recomand sa o faceti doar de sarbatori sau cand aveti musafiri. 

A, si obligatoriu trebuie sa va placa nuca de cocos :). 

Ingrediente pentru tava de 30×40

Foi:

  • 300g faina
  • 150g zahar
  • 150g unt sau margarina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • 2 linguri cu varf smantana

Blat de cocos:

  • 6 albusuri
  • 250g nuca de cocos
  • 250g zahar
  • 2 linguri faina

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 250 g unt 82% grasime

1.Pentru foi se amesteca bine toate ingredientele apoi aluatul se imparte in 2. Aluatul este destul de moale si usor de intins.

Se pune o foaie de copt in tava, apoi o indoim pe margini sa fixam dimensiunea tavii.  Punem foaia de copt pe masa si peste ea prima jumatate de aluat. Intindem pana obtinem dimensiunea dorita.Nu trebuie sa adaugati faina se intind foarte usor. 

Acum ori rasturnam foaia de cacao in tava intorcand foaia de copt, ori o punem cu tot cu foaia de copt ( cazul meu ).

Procedam la fel si cu cealalta jumatate de aluat doar ca o lasam deoparte pana preparam blatul de cocos. 

Foi-1Foi-2

Mixam albusurile bine, adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste. Adaugam treptat nuca de cocos amestecata cu faina si amestecam cu o lingura de lemn peste cap incercand sa pastram volumul.

foi-3foi-4 

Punem umplutura de cocos peste prima foaie, apoi asezam cea de  a 2-a asa cum am scris mai sus ( intorcand foaia de copt) si coacem la 170g C timp de 40 min.

prajitura-1prajitura-2prajitura-3prajitura-4
Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca.

prajitura-5

2. Pentru crema amestecam galbenusurile cu zahar, faina si apoi adaugam treptat laptele caldut. Punem vasul la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa ca o budinca. Nu va stresati cu baia de abur, se poate face si pe foc mic.

crema-1

Lasam sa se raceasca apoi adaugam treptat untul, mixand bine. Obtinem o crema fina.

crema-2crema-3

3. Punem crema peste prajitura si deasupra radem ciocolata.

prajitura-6prajitura-8

Taiem cu un cutit inmuiat in apa.

Este foarte buna :).

prajitura-01

 

Observatii:

Reteta am rescris-o pentru ca am schimbat compozitia foilor de cacao si a umpluturii.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , .
loading...

78 comentarii la reteta Prajitura cu cocos Claudia

  1. Jiulia

    Salut ,sunt noua pe aici si vroiam sa va spun ca prajitura asta am facuto si eu si este minunata.Multumesc Amalia ca publici atat de multe retete cu fototgrafi si care sunt foarte bune.Va pup

    Raspunde
  2. Amalia

    Jiulia ma bucur ca ti-a iesit prajitura , sper sa mai incerci si alte retete! Iti multumesc pentru aprecieri, o saptamana frumoasa iti urez!:)

    Raspunde
  3. Georgiana

    Am facut si prajiturica asta, care este, intr-adevar, foarte buna. Ma cam temeam ca nu o sa-mi iasa, pentru ca a fost prima prajitura cu foi pe care am facut-o! O sa o postez si eu cat de curand pe blog, unde te asteapta si un premiu (defapt 3!).
    Te pup si spor la bucatarit!

    Raspunde
  4. Anonymous

    am incercat-o,dar am dat gres la crema de nuca cocos,nu s-a lipit de foi iar cand o tai se sfarama. ce am gresit ?

    Raspunde
  5. Amalia

    Anonim imi pare tare rau… oare ca s-a intamplat…ai respectat cantitatile? Ai copt-o suficient?

    Raspunde
  6. cris

    ciao.am facut aceasta prajitura la cununia surorii mele si a fost foarte cautata.a iesit perfect,doar ca urmatoarea data voi pune o lg in plus de amidon sau faina,pentru siguranza mea.o zi buna

    Raspunde
  7. Amalia

    Cris mai bine amidon decat faina :). Ma bucur ca ti-a iesit, este una din prajiturile mele preferate

    Raspunde
  8. Anonymous

    Hi Amalia.. I tried it..Its not done yet but la a 2 a crema.. nu ai precizat unde se pune zaharul cu galbenusurile pe abur sau se adauga la unt? Mie cred ca mi s-a taiat crema for some reason. Now Im waiting for the prajitura to get cold so that I can put the 2nd crema and see what I did…BTW it was my 2st time cooking a prajitura cu crema!!!

    Raspunde
  9. Amalia

    Draga Anonim , prima data se pun pe abur si se amesteca pana se ingroasa, apoi dupa ce s-a racit amestecul se adauga la unt . Sper sa-ti iasa crema , astept sa-mi scrii :).BTW cum ti-a iesit prima prajitura cu crema ?

    Raspunde
  10. Corina M.

    LOL.. I failed.. completly… crema cu cocos? super.. a 2 a not so super.. when I cut it foile erau groase si crema a ramas de fapt numai cocosul si e cam seaca :) Total disaster! I hope I'll have the courage to try another one. My husband's craving Foi cu miere de albine. The thought of trying it again scares me. When you gonna post something with coffee cream?

    Raspunde
  11. Amalia

    Corina imi pare rau pentru crema… sper ca data viitoare sa reusesti pentru ca prajitura asta este foarte buna:).Te rog de acum inainte cand te hotarasti sa incerci vreo prajitura sa ma intrebi poate impreuna reusim sa o scoatem la capat… ti-as recomanda Tortul cu crema caramel ,este singurul care se aseamana cu cel cu cafea cat de cat … daca vrei sa faci foi cu miere de albine iti tin pumnii … keep in touch !

    Raspunde
  12. Corina M.

    Thanks for the advice. I would like to cook with you but it's a lil bit hard coz when I'm cooking…everybody in Romania is sleeping. Maybe if I'll make plans ahead of time…We'll see :) BTW…foc potrivit is like 350 farenheit? Thanks

    Raspunde
  13. Amalia

    Corina cu gradele asa e … cat despre retete scrie-mi ca nu se stie poate nu dorm la ora aia :))

    Raspunde
  14. Anonymous

    buna Amalia,eu am facut aceasta prajitura ,nu am avut probleme cu crema totul a fost super,numai ca foile mi-au iesit putin cam tari,este norma?,ce as putea face in acest caz,ca foile sa-mi iasa putin mai moi,sa m-ai adaug lapte??astept raspuns ,cu drag Natyyyyyyyyy

    Raspunde
  15. Amalia

    Draga Naty, poti sa mai adaugi putin lapte nu-i nicio problema :)dar foile asa cum sunt in reteta ies un pic mai tari.

    Raspunde
  16. Laura

    Am facut aseara aceasta prajitura . Mie nu mi-a ajus aluatul decat pentru o foaie , asa ca a trebuit sa mai fac inca o data aluat si pentru a doua foaie . Prima data am tot intins la prima foaie de s-a rupt si nu avea nici o consistenta ( grosime ) cat de cat ca sa o las ca foaie la baza tavii si sa mai adaug si crema de cocos peste ea .

    Raspunde
  17. Amalia

    Laura nu se poate :)… sunt 500g de faina , ar fi trebuit sa-ti ajunga , eu am facut prajitura in tava mare de la aragaz … imi pare rau ca nu ti-a reusit .

    Raspunde
  18. andreea

    buna.am si eu cateva intrebari:cum adica se opareste nuca de cocos cu lapte fierbinte?si foile cand se pun in tava se pun necoapte adica fac aluatul si il impart in 2 si pun prima foaie,crema ,a doua foaie?sau tr sa le coc?

    Raspunde
  19. VERONICA

    buna amalia
    numele meu este veronica si as dori sa spun raspicat ca este praji cea mai buna pe care am mancat-o in viata mea. nu am facut-o eu, ci cumnata mea din america dar cu siguranta am sa o prepar si eu cat de curand. multumim mult pentru toate retetele postate.
    esti o dulce…………..

    Raspunde
  20. Amalia

    Veronica sper sa incerci si tu reteta si sa-ti reuseasca :). Te pup!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>