Branzoaice

Branzoaice (IMG 5175)   imagine reteta
Azi am facut branzoaice si pentru ca am gasit o idee interesanta de-a “impaturi” aluatul , am si pus-o in practica. Inainte de-a incepe vreau sa-i multumesc lui Leea pentru idee !
Cantitatile sunt aproximativ pentru 35 de bucati:
Pentru aluat:

  • 1 kg faina Dobrogea 000
  • 2 oua
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 150 gr unt
  • zahar dupa gust ( aprox. 5 linguri)
  • 2 plicuri zahar vaniliat

Pentru umplutura:

  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 kg branza dulce
  • stafide
  • zahar dupa gust
  • 2 oua

Se freaca drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza si apoi se mai adauga putina faina ( 1 lingurita) si cam 60 ml lapte caldut. Separat se incalzeste laptele si se adauga untul sa se topeasca.Apoi se framanta un aluat mai moale, pana se desprinde de pe vas ( daca mai este nevoie adaugati apa calduta) si se lasa sa creasca 40 de min.
Branzoaice (bz1)   imagine reteta
Se imparte in 2 si se intinde o foaie care se taie in patrate .
Branza se amesteca cu stafidele, coaja de lamaie, ouale si zaharul ( eu am pus si 2 pliculete de zahar vaniliat). Se impatura aluatul dupa metoda urmatoare: Se cresteaza pe margini cu un cutit, se pune umplutura pe mijloc si apoi se impletesc una cate una marginile.
Branzoaice (bz2)   imagine reteta
Se pun in tava unsa si tapetata cu faina si se mai lasa sa creasca 10 min, apoi se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se baga in cuptorul preincalzit 15 min.
Branzoaice (bz3)   imagine reteta
Eu am facut si alte forme , cele normale pentru ca era tarziu si merge destul de greu “impletitul”.
Pun cateva poze si cu sectiuni ca sa vedeti ce pufoase ies.

Branzoaice (IMG 5160)   imagine reteta

Branzoaice (IMG 5170)   imagine reteta

Branzoaice (IMG 5167)   imagine reteta

Branzoaice (IMG 5180)   imagine reteta

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

51 Responses to Branzoaice

  1. Laura S. spune:

    Draga Amalia,
    Brinzoicile tale m-au dat gata1
    Sint de o minunatie atit de apetisanta,incit acum ca tocmai imi beau cafeaua de dimineata a-s musca dintr-una(monitorul)hihi.
    Arata EXCELENT ,mai ales primele cu metoda aceea de impletit.
    Felicitari si am sa retin reteta si cu proxima ocazie sper sa le fac si eu.
    O zi minunata cu mult soare iti doresc!
    Laura S.

  2. Amalia spune:

    Laura, iti multumesc, acum cand am citit mesajul tau mi-am dat seama ca am gresit titlul, o sa modific, da le-am postat tarziu eram obosita tare… Sa stii ca iti ia destul de mult timp cu impletitul dar dupa parerea mea arata mai bine si intra mai multa branza. Mie asa-mi plac cu multa branza :)

  3. Ginette spune:

    Amalia, iti multumesc !!! Blogul tau e absolut minunat, retete super executate si pozele la mare arta….mi-ai facut o pofta de branzoaice …mmmmmmm….acum ma duc sa-ti studiez in amanunt bunatatile. Te pup si pe curand !!!

  4. Edith spune:

    Suuuper branzoaicele! Cele lungi imi plac muult :)

  5. Anonymous spune:

    Amalia felicitari.Eu sunt incepataore intre-ale bucatariei dar retetele tale ma inspira.
    Merci

  6. Danyramy spune:

    Am descoperit blogul tau si…bine am facut, sunt tanara, dar pasionata de bucatarie iar tu imi esti acum o sursa de inspiratie.Am facut azi branzoaicele tale atrasa de forma si mi-au iesit senzationale!o sa pun si poze sa vezi!Multumesc!

  7. Amalia spune:

    Ma bucur ca retetele mele va sunt de folos, de aceea mi-am facut blogul, m-am gandit ca ar fi bine sa impartasesc din experienta mea si altora. Dany te astept cu poze, m-ai facut curioasa !

  8. Anonymous spune:

    Amalia, site-ul tau de retete mi-a dat un nou avant sa ma experimentez in ale ‘culinaritului’. Cand am primit adresa de site de la o prietena si am intrat sa vad despre ce e vorba, am mai zis si eu la cateva prietene de ce am vazut. E minunat blogul tau. M-am bucurat ft. mult si am gasit un mare ajutor in retele tale. Pozele iarasi sunt o minunatie si vorbesc atat de clar de maiestria si indemanarea pe care o ai in arta gastronomiei. Imi place sa gatesc si mai ales acum, casatorita de curand, aveam nevoie de asa ceva. Ce ai tu e un dar de la D-zeu! Iti doresc multa sanatate si sa te poti bucura manacand din toate cate pregatesti tu cu atata indelednicire.

  9. Anonymous spune:

    Am descoperit de curand site-ul tau si prima reteta pe care am incercat-o au fost aceste branzoiace care mi-au iesit foarte bune. Nu mai facusem niciodata branzoiace iar forma cu impletitul mi-a iesit nemaipomenita. Intr-adevar nu de la prima, dar dupa cateva impletituri m-am prins, iar dupa aceea a mers mult mai repede. Multumesc!

  10. Amalia spune:

    Va multumesc mult…nici nu stiti cat ma bucura cuvintele voastre.Incerc sa invat cat mai mult,e adevarat imi place sa gatesc, daca nu as avea servici cred ca toata ziua as gati :)).Poate ar fi trebuit sa ma fac bucatar…oricum sunt fericita ca pot ajuta,prin poze sau cuvinte… sper sa gatim impreuna multe mancaruri bune :)).

  11. GINA(GIVININA) spune:

    Am facut duminica, reteta ta de branzoaice.A iesit nemaipomenit de bun.Am facut chiar cu impletitura asta frumoasa.O sa te mai vizitez!

  12. Amalia spune:

    Gina ce bine ca ti-au iesit! Cu aluatul asta poti sa faci si cornuri pe care le poti umple dupa pofta inimii :). Te pup si iti doresc o zi frumoasa !

  13. Oana spune:

    Draga Amalia, am incercat reteta ta de branzoaice, la noi se numesc “poale-n brau” si mi-au iesit grozav de gustoase, cu o singura problema: aluatul a iesit sfaramicios. Unde am gresit? Oricum sunt departe de a fi o gospodina buna, e prima data cand am facut placinte, dar perseverez si ma bucur ca am dscoperit blogul tau plin de retete minunate cu explicatii clare. O primavara minunate si…inmiresmata.

  14. Amalia spune:

    Draga Oana si eu ma intreb cum de ti-a iesit aluatul asa … ai respectat cantitatile si ti-a iesit ca si in poze? Intradevar aluatul este fraged de la unt dar nu trebuie sa fie sfaramicios… poate a fost drojdia de vina, chiar nu-mi dau seama ca nu am mai patit sau auzit sa fie asa. Eventual sa-mi explici mai pe indelete ce si cum poate vedem unde-i buba :)). Te pup si sa ne auzim/citim cu bine !

  15. Anonymous spune:

    Buna Amalia :) Tocmai vorbeam cu mama despre branzoaice si mi-a trimis pagina ta ca sursa de inspiratie. Coca ta arata atat de frumoasa (eu de obicei coc caramizi lol). In sfarsit.. vroiam sa te intreb daca pot inlocui drojdia proaspata cu drojdie uscata.. De asemenea daca mi-ai putea spune cam cat de cald trebuie sa fie laptele… Nu ma pricep deloc :( Iti multumesc mult si iti doresc o zi minunata!

  16. Amalia spune:

    Bineinteles, o sa vezi ca dospeste mai repede…Cu laptele ,il pui la foc mic impreuna cu untul, o sa vezi ca imediat ce se incalzeste laptele untul se va topi. Cand untul este pe jumatate topit stingi focul si lasi pana se topeste de tot ( trebuie sa fie cald asa ca pentru baut).. sper ca nu te incurc cu explicatiile :)…bun.. cantitatile sunt aproximative adica s-ar putea sa intre mai mult lapte… aluatul incerci sa-l framanti ca si cum l-ai impatura , imagineaza-ti ca aduci o bucata de dedesubt si o pui deasupra ( fara sa rupi, doar sa cladesti :))) si tot asa pana o sa observi ca se desprinde singur de vas. Trebuie sa dospeasca acoperit, cu cat e mai cald cu atat dospeste mai bine…cuptorul trebuie sa fie preincalzit iar focul nu foarte tare… te rog sa-mi scrii exact ce nu intelegi sa iti pot explica, tare as vrea sa-ti iasa pentru ca sunt foarte bune ! Te pup !

  17. Ecureuil roux spune:

    Bunica mea le facea in forma de trandafir.
    Am sa incerc reteta imi place mult de tot.Am atatea de incercat :)). Atunci iti voi arata forma de trandafir.
    Te pup !

  18. Amalia spune:

    Abia astept cred ca arata foarte bine asa !

  19. anca spune:

    vaaai, ma apuca dorul de casa, si de mama… abia ce am inchis pagina cu placinta cu varza si dau de branzoici.. faine retetele, exact ca ale mamei. felicitari :p

  20. Amalia spune:

    Anca pune mana si fa-le :)) sa vezi cu ce pofta le mananci :).

  21. Anonymous spune:

    Sunt multe foarte bune, felicitari Amalia!!
    Dar cateva retete de post? …sau nu le-am gasit eu :(

  22. Amalia spune:

    Anonim nu am un topic separat pentru post, eventual vezi la Preparate cu legume sunt cateva retete de post :).

  23. Amalia spune:

    Wow, tocmai ce ma gindeam ce sa fac ce sa fac, ca reteta mea de brinzoaice dadea doar 12 bucati :)))) si iata ca te-am gasit din nou :) sa nu crezi ca am somat pina acum, doar nu am mai comentat – doar simbata trecuta am facut puiul cu 40 de catei de usturoi, dar am pus numai vreo 20 (sa manince si copiii) si a iesit o minunatie!

  24. Amalia spune:

    Amalia poate incerci si reteta de muffins sunt excelenete !

  25. Anonymous spune:

    dar reteta cu snikers unde e???????????

  26. Anonymous spune:

    am incercat pentru prima data sa fac branzoici si mi-au iesit super, datorita retetei bineinteles, multumesc Amalia!

  27. alina spune:

    Multumesc Amalia pentru reteta! Este prima data cand fac branzoaice si mi-au iesit foarte bune:) Sunt tare bucuroasa!

  28. rahela spune:

    cum raman moi si dupa cec sau racit¿ca eu am fsacut odata din practic si au ioesit tari.nu mi-au placut deloc

    • Amalia spune:

      Dupa ce le scoti din cuptor le acoperi cu un prosop textil. Apoi le pastrezi intr-o punga de nylon sau o cutie ermetic inchisa.

  29. gabriela spune:

    buna amalia! am facut si eu branzoicile si branza mi-a iesit tare moale, am mai pus putin gris in ea ca sa nu curga foarte tare, si nu m-am prea priceput la intins foaia ca nu am stiut cam cat de groasa trebuie sa fie , acuma sunt in cuptor sper sa fie ok.

  30. Mihaela spune:

    E a doua oara cand fac astfel de branzoaice si au iesit o minunatie! Sunt preferatele sotului meu. Multumesc pentru reteta, Amalia.

  31. Sarah Juncan spune:

    Nu am văzut nicăieri la ce temperatura se încălzească cuptorul ? Eu sint din USA si stiu ca e si differenta intre celsius si ferenheit . Daca ma poți ajuta. Arată super si le încerc oricum si știu ca a doua ora mai fi si mai bune !

  32. Mariana spune:

    Amalia,
    Eu nu am de unde sa cumpar drojdie proaspata , te rog spune-mi cita drojie uscata sa pun, in lingurite , te rog!!!
    Multumesc frumos!!

    • Amalia spune:

      Uscata cred ca 1 plic dar nu stiu cate grame are… tin minte ca pe plic scrie pentru cata faina se foloseste..eventual cauta pe google.

  33. Cristina spune:

    Buna Amalia,
    Am dat si eu de reteta ta minuanta de branzoici, maine am in plan sa o experimentez…insa am o mica intrebare…as putea folosi faina integrala in loc de faina alba? Multumesc si astept raspunsul tau.

  34. angela spune:

    astazi aveam pofta de ceva dulce si tradizional sim am hotarat sa fac branzoaice sper sa reusesc tinand cont ca nu sunt o maestsa a bucatariei…complimente pentru site si retete

  35. magulean adelina spune:

    sunt minunate branzoaicele si eu am facut si azi chiar k o sa mai fac

  36. Ana spune:

    Buna!Zaharul se pune direct in aluat sau in lapte??ms :*

  37. Pingback: Branzoaice | miremirc

  38. Neti spune:

    Draga Amalia,iti multumesc pt.reteta.Sunt o bunatate doar ca trebuia sa mai pun un pic de zahar si de unt( cel putin asa mi- au spus copiii),in rest mi- a iesit si “impletitura” ,merita sa le incercati !!!

  39. DOINA spune:

    Reteta usoara si fff buna, felicitari Amalia.

  40. rahela spune:

    in sfirsit mi,ai iesit brinzoicile super cind vin acasa la cluj te caut sa te puuup pt retete,,,,daca imi spyui unde stai io in grigorescu

  41. Dana spune:

    Draga Amalia,
    M-ai insipat cu reteta. Am facut si eu branzoici. Au iesit minunat.
    Multumesc :)

  42. Laura spune:

    Mie mi-au placut foarte mult branzoaicele! Multumesc de idee!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>