Branzoaice

Branzoaice (IMG 5167)   imagine reteta
Azi am facut branzoaice si pentru ca am gasit o idee interesanta de-a „impaturi” aluatul , am si pus-o in practica. Inainte de-a incepe vreau sa-i multumesc lui Leea pentru idee !
Cantitatile sunt aproximativ pentru 35 de bucati:
Pentru aluat:

  • 1 kg faina alba 000
  • 4 oua
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 400 ml lapte
  • 150 gr unt
  • zahar dupa gust ( aprox. 5 linguri)
  • 2 plicuri zahar vaniliat

Pentru umplutura:

  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 kg branza dulce
  • stafide
  • zahar dupa gust
  • 2 oua

Se freaca drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza si apoi se mai adauga putina faina ( 1 lingurita) si cam 60 ml lapte caldut. Separat se incalzeste laptele si se adauga untul sa se topeasca.Apoi se framanta un aluat mai moale, pana se desprinde de pe vas ( daca mai este nevoie adaugati lapte caldut) si se lasa sa creasca o ora.
Branzoaice (bz1 290x217)   imagine reteta
Se imparte in 2 si se intinde o foaie care se taie in patrate .
Branza se amesteca cu stafidele, coaja de lamaie, ouale si zaharul ( eu am pus si 2 pliculete de zahar vaniliat). Se impatura aluatul dupa metoda urmatoare: Se cresteaza pe margini cu un cutit, se pune umplutura pe mijloc si apoi se impletesc una cate una marginile.
Branzoaice (bz2)   imagine reteta
Se pun in tava unsa si tapetata cu faina si se mai lasa sa creasca 10 min, apoi se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se baga in cuptorul preincalzit 15 min.
Branzoaice (bz3 290x217)   imagine reteta
Eu am facut si alte forme , cele normale pentru ca era tarziu si merge destul de greu „impletitul”.
Pun cateva poze si cu sectiuni ca sa vedeti ce pufoase ies.

Branzoaice (IMG 5160)   imagine reteta

Branzoaice (IMG 5170)   imagine reteta

Branzoaice (IMG 5167)   imagine reteta

Branzoaice (IMG 5180)   imagine reteta

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .

loading...

56 comentarii la reteta Branzoaice

  1. Dana

    Draga Amalia,
    M-ai insipat cu reteta. Am facut si eu branzoici. Au iesit minunat.
    Multumesc :)

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-au placut :)

      Raspunde
  2. Laura

    Mie mi-au placut foarte mult branzoaicele! Multumesc de idee!

    Raspunde
  3. ioana

    De cate ori vreau o reteta faina si sa merg la sigur cu ea, o iau de la tine… am mare incredere in retetele tale…toate cate am incercat au iesit foarte bune…de multe ori cand caut ceva scriu pe google acel ceva si ma tot uit pe bloguri…apoi zic „ce tot frec menta aici, ma duc la amalia si gata” :)) aici stiu ca nu s retete dubioase sau ingrediente rau proportionate, ci retete f bune si incercate…azi fac pufoseniile astea… mersi pt toate retetele… e bine sa stiu ca pot sa urmez o reteta cu deplina incredere. :) ioana.

    Raspunde
    • Amalia

      Ioana iti multumesc pentru sinceritate si loialitate ca sa zic asa…intotdeauna cand scriu o reteta ma pun in situatia celui care o citeste si nu mi-ar place sa incerc o reteta care arata de revista si sa am un esec. Asa ca incerc sa o scriu cat mai explicita si sa nu uit acel ceva care face reteta sa fie perfecta :). Uite iti spun sincer eu nu urmaresc niciun blog romanesc, tocmai pentru ca nu gaseSc retete care sa ma faca sa le incerc, ba mi se pare prea mult zahar la dulciuri ba prea mult praf de copt.Eu sunt adepta retetelor simple,bune, rapide si ietine asa ca asta caut. Gasesc pe forumuri din Serbia, Rusia si Italia. De acolo ma inspir. Si bineinteles de la mama care gateste destul de des. Te pup si sa-mi scrii ce-ai mai incercat. Sunt deschisa la schimbari si idei :)

      Raspunde
  4. ioana

    Le am facut…acum ma infrupt dintr o branzoaica fierbinte…sunt ff pufoase si bune :) mersi.

    Raspunde
  5. Alina

    Multumesc mult pentru reteta. Imi poti spune te rog la ce temperatura se coc? Mersi

    Raspunde
    • Amalia

      La 170g C

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>