Tort cu zmeura si ciocolata


Reteta este din „Secretele bucatariei „, este un tort usor si racoros , cu putine calorii asa cum imi place mie.

Ingrendiente pentru 10 felii:

50 gr ciocolata amaruie
2 oua
90 gr zahar
20 gr amidon
40 gr faina
1 lingura cacao
1/2 lingurita praf de copt
15 gr gelatina granulata
80 gr miere fluida
2 linguri suc de lamaie
1 lingurita coaja de lamaie rasa
400 gr crema iaurt
200 ml frisca
300 g zmeura congelata
4 linguri fulgi de ciocolata
2 linguri zahar pudra

1. Se incinge cuptorul la 180 gr. Se topeste ciocolata , se separa ouale.Galbenusurile se bat cu 60 gr zahar si se inglobeaza ciocolata topita,
apoi faina amestecata cu amidon cacao si praf de copt. In final se inglobeaza
albusurile batute.


Se toarna compozitia intr-o forma de tort D20 cm si se coace 25 de min. Eu l-am lasat 10 min la 150 gr. Ar fi bine sa-l incercati cu scobitoarea.



Se lasa sa se raceasca si se taie in 2.

 

Crema:
se dizolva gelatina in putina apa. Se incalzeste mierea cu suc si coaja de lamaie si 30 gr zahar. Nu se lasa sa fiarba!

 



Se dizolva aici gelatina si se adauga iaurtul.

Se inglobeaza frisca batuta si zmeura ( eu am pus din compot iar cu sucul
am insiropat blatul ) .

Nivelul inferior de blat se aseaza pe platou, de jur imprejur se monteaza inelul formei, se aseaza crema apoi blatul superior. Se da la frigider 4 ore si apoi se decoreaza cu fulgi de ciocolata, zmeura si zahar.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


26 de comentarii la „Tort cu zmeura si ciocolata”

  1. buna ziua,am facut si eu acest tort,dar…..crema mea,nu mi-a fost deloc asa cum vad in poza,mi-a curs nu a fost lichida nici nu am stiut cum s ao reparam incecat cu frisca dar degeaba,ma intreb unde am gresit? Oare iaurtul nu a fost bun,gelatina…..nu stiu.Poate ma ajuti.O zi buna

  2. Imi pare tare rau ca nu ti-a iesit , sigur ai respectat cantitatile? La 10 gr de gelatina se pune 500 gr lichid.Dizolvi gelatina putin in apa rece si apoi o pui in amestecul fierbinte , dar nu o fierbi.Poti sa-mi dai mai multe amanunte? As vrea sa te ajut daca pot.

  3. am facut acest tort…a iesit super….numai ca eu nu am gasit compot de zmeura si am inlocuit cu dulceata iar iaurtul a fost alta firma….si nu am inteles daca trebuia sa mai opresc din crema si sa mai pun un strat peste e ultimul blat de deasupra…oricum a iesit delicios iar data viitoare o sa inlocuiesc zmeura cu visine sa vadem ce iese……multumesc pt tot …va pupic dulce ca dulceata care am avut-o de zmeura…

  4. astept cu nerabdare sa mi instalez si eu cuptorul si plita :(
    sunt nefericita si ma simt legata de maini aproape ca nu mai stiu cum e sa coci in cuptor …hmmm si ce cuptor performant asteapta mobila noua …si va invidiez ca faceti prajituri !

  5. „Anonim”, ma bucur ca ti-a placut , eu zic ca varianta cu zmeura e mai buna, mie imi place la nebunie zmeura :)). Ai dreptate cu crema, nu am scris dar dupa cum se vede in imagine trebuie sa lasi putina pentru deasupra, fulgii de ciocolata se „lipesc” mai bine .

  6. Amalia, este a treia reteta de tort de pe blogul tau pe care o incerc. Mi-a iesit extraordinar de bun. Am avut putin emotii cind am pus crema, care se inmuiase foarte tare si incepuse sa curga. Dar l-am pus putin in frigider si totul a fost super!
    Multumesc pentru reteta!
    Mariana David

  7. amalia am si eu o intrebare,fica mea inplineste 3 anii la sfirsit de luna si nu stiu ce tort sa-i fac,imi dat tu i ideeie?…..

  8. Vreau sa fac acum tortul asta care suna tare apetisant! Am nevoie insa de o mica lamurire cu privire la ciocolata: cele 50gr. ciocolata amaruie sa adauga la blat, iar cu cele 4 linguri de fulgi de ciocoalata se orneaza?

      1. Am facut tortul si mi-a iesit bun. Am folosit insa ciocolata alba ca sa poata manca si sotul meu. Blatul n-am putut sa-l dau in doua ca era cat marimea unei singure felii normale de tort, asa ca nu am mai incercat sa-l tai de teama sa nu-l zdrobesc tot. Am turnat crema pe blatul insiropat si dupa ce s-a intarit am ornat cu frisca. A iesit bun dar dupa parerea mea, reteta „Tort cu fructe de padure” e mai reusita in comparatie cu asta. Blatul e mai pufos si crema n-are aroma de iaurt.

  9. Si mai am o intrebare Amalia, daca nu ti se pare prea mult. Imi place tare mult sa gatesc dar nu suport ideea de a sta sa cantaresc toate ingredientele. Ce sa fac sa-mi usurez munca asta? Toata lumea are cantar de bucatarie si cantareste tot? Sau exista vreo scapare?!

    1. :)) Nu neaparat, eu de multe ori le cantaresc la ochi dar doar la retete care le-am mai facut…Vezi ca gasesti pe net cate grame are o lingura de …. Eu consider o lingura de zahar 25g una de faina 20g.

  10. draga amalia vreau sa fac si eu acceasta reteta de tort dar am o intrebare il pot imbraca in ciocolata in loc de fulgi si mai e ceva in cata apa se inmoaie gelatina

  11. iti multumim pentru retetele minunate si delicioase esti o dulce as vrea sa stiu daca ai reteta la bomboane fondante si bomboane raffaelo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.