Tort cu nuca



Pentru ca aveam nuca destul de multa m-am gandit sa fac un tort. Reteta de blat o am de la vecina mea, crema e „inventata” de mine, cea din reteta era cu unt si eu vroiam cu frisca asa ca am facut mici modificari…

Blat:
4 oua
1 cana zahar ( 250 gr)
10 linguri apa
160 gr nuca macinata
140 gr faina
20 gr cacao
1 praf de copt

Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga din 4 in 4 minute o lingura de apa amestecand incontinuu pana obtinem o crema.

Separat se amesteca faina , nuca macinata, cacao, praful de copt si se pun putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Dupa aceea se adauga albusurile batute spuma fara zahar.



Se toarna compozitia intr-o forma de tort ( 26 cm) si se coace in cuptorul preincalzit 25 de minute. Pentru mai multa siguranta faceti testul cu scobitoarea.



Crema:

200 gr nuca macinata
100 ml lapte
1 lingura zahar
400 ml frisca
10 gr gelatina ( eu am pus doar 8 gr, crema nu a iesit asa de tare)

Se pune laptele la foc cu zaharul , separat se dizolva gelatina in putina apa rece. Se adauga la laptele fierbinte apoi se pune nuca. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 400 ml frisca batuta.



Blatul se taia in doua, se insiropeaza cu esenta de rom si se umple cu crema.

Se lasa cateva ore la rece si apoi se orneaza cu ciocolata si nuci. Eu am topit 100 gr ciocolata pe care am turnat-o deasupra iar pe margini l-am uns cu miere si apoi am pus nuca macinata.

Reteta publicata in Torturi. Etichete: .

30 comentarii la reteta Tort cu nuca

  1. ana

    Daca pui din 4 in 4 minute 1 lingura de apa x 10 – inseamba 40 minute.e o greseala.

    Raspunde
    • Amalia

      Da, am citit acum, din cate imi amintesc cam 30 de minute dureaza sa mixezi zaharul cu ouale, pana cand se topeste zaharul.

      Raspunde
  2. lorena

    sa stiti ca am facut tortul s i mia iesit.era foarte gustos.:(

    Raspunde
  3. Lavinia

    In primul rand felicitari pentru devotamentul cu care prepari aceste minunate retete. Am reusit sa prepar si eu acest tort , si putin dezamagita ca nu a crescut blatul decat foarte putin, frisca era prea lichida, iar ciocolata nu se intindea (cred ca aici a fost clar greseala mea, nu am topit-o ca la carte), DAR totul a avut un final nemaipomenit, invitatilor le-a placut foarte mult si a avut un gust de-a dreptul fabulos. Felicitari inca o data

    Raspunde
    • Amalia

      Lavinia ma bucur ca ti-a placut tortul, nu stiu de ce nu a crescut blatul :(… sper sa incerci si alte retete !

      Raspunde
  4. dana

    cred ca e tare bun ,de ziua sotului cred ca voi face si eu acest tort ,felicitari !!

    Raspunde
  5. brenoiu vali

    voi incerca si eu tortul cu nuci ,arata super!il fac pt. ziua fiului meu cel mare, cristi!

    Raspunde
    • Amalia

      Sper sa iti reuseasca !

      Raspunde
  6. Camelia

    Amalia, am facut tortul tau de Florii 2013 si a iesit excelent. Multumesc pentru reteta. Imi pare rau ca nu pot pune si o poza ca sa vezi ca este aproape identic cu al tau. ;)

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur pentru reusita, de Pasti o sa fac 2 prajituri cu nuca sper sa postez retetele cat mai curand.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>