Tort cu fructe de padure

Am facut acest tort pentru ziua unei prietene care imi este foarte draga. Initial am vrut sa fac tortul dupa reteta lui Chipotle, dar am schimbat blatul , apoi putin si crema… multumesc Chipotle pentru idee, totul a pornit de la crema.

Blatul l-am facut simplu, clasic din :
8 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar
1 pliculet zahar vaniliat
Se bat albusurile tare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, se bat pana se topeste zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, gata cu mixerul , trecem la lingura de lemn , se adauga faina cate o lingura si se amesteca cum zice mama ” peste cap” ca sa iasa blatul pufos. Blatul l-am copt la cuptor la 150 gr, cam 35 de min, s-a cam rumenit deaspra dar l-am salvat cu o foile de aluminiu.

Se lasa sa se raceasca si se taie in 2.

Urmeaza crema:
450 gr fructe de padure congelate
150 gr zahar
15 gr gelatina
500 gr frisca
100 gr ciocolata
150 ml suc de fructe de padure

Fructele se dezgheata, se zdrobesc in blender impreuna cu zaharul. Separat se topeste gelatina , se adauga la sucul incalzit, se amesteca bine apoi se toarna peste fructele de padure. Frisca se bate, si se adauga fructele mai bine zis piure-ul de fructe. Se adauga si ciocolata topita.
Blatul se taia in doua si se insiropeaza putin ( eu am facut un sirop din 100 ml apa, 1 lingura zahar, 1 lingurita esenta de vanilie), se umple cu crema si se lasa la rece cateva ore.

asa arata fructele zdrobite impreuna cu gelatina

apoi adaugate la frisca batuta

adaugam si ciocolata

daca vi se pare putin acrisoara crema puteti sa adaugati zahar.
Se imbraca in folie de nylon forma de tort , se pune blatul inferior, se insiropeaza putin , apoi se aseaza crema si blatul superior.

Se da la rece 6 ore sau de pe o zi pe alta si apoi se decoreaza dupa indemanarea si preferinta fiecaruia.

 

Reteta publicata in Torturi. Etichete: , .
loading...

35 comentarii la reteta Tort cu fructe de padure

  1. kiss adriana

    arata foarte bine am sa l incerc de aniversarea baiatului meu .multumim pentru retete

    Raspunde
  2. Ioana Sobo

    servus Amalia tortul arata super bine si eu vreau sa-l fac la aniversarea sotului imi poti spune putin sucul de fructe de padure ramane de la fructe sau folosesti altul???multumesc frumos

    Raspunde
    • Amalia

      Folosesc altul, scuza ca nu am precizat.

      Raspunde
      • Ioana Sobo

        imi poti spune si care te rog?mersi

        Raspunde
  3. claudia

    buna Amalia,as vrea sa fac tortul ptr.vineri ca e ziua fiicei mele,doar ca eu o sa-l fac dreptungiular si o sa fie mai inalt adica o sa fac si doua blaturi,ce nu am inteles eu cu crema ca trebuie sa stea in forma de tort si mie nu o sa-mi incapa fiind asa inalt, zimi te rog cum sa fac crezi ca o sa curga crema daca-l pun direct pe tava si il pun la rece cateva ore dupa care il ornez??

    Raspunde
    • Amalia

      Pai poti lasa crema in bol sa se mai intareasca si apoi o pui intre blaturi. Atunci nu mai trebuie nimic pe margini.

      Raspunde
  4. claudia

    multumesc frumos!

    Raspunde
  5. ana maria

    amalia scuze de intrebare dar daca nu am blender cum fac sa obtin un piure asa frumos

    Raspunde
    • Amalia

      Incearca cu mixerul.

      Raspunde
  6. Corina

    La blat nu se pune praf de copt???

    Raspunde
    • Amalia

      Nu

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>