Pastrav prajit

Pastravul este pestele meu preferat si il gatesc ori de cate ori am ocazia :). Iata una din retete , poate cea mai usoara.
Aveti nevoie de:
1 pastrav de 700 gr sau 700 gr de pastravi , eu as fi cumparat mai mici dar nu mai erau asa ca am luat unul mai mare
100 g unt
faina de grau
1 lamaie
patrunjel verde .
Se curata pestele, se sterge cu un prosop uscat, se taie bucati daca este mai mare

se sareaza, se da prin faina si se prajeste in unt
 

se scoate, se stropeste cu suc de lamaie si se presara deasupra patrunjel tocat. Se mai adauga putin unt in tigaie sa se topeasca si se pune deasupra pe peste.Eu am servit cu cartofi facuti la cuptor.

Reteta publicata in Preparate cu peste, fructe de mare. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

7 Responses to Pastrav prajit

  1. poze mobile spune:

    cartofii cum ii faci?

  2. Amalia spune:

    Cartofii ii ung cu putin ulei de masline si ii coc in tava acoperiti cu o folie de aluminiu timp de 30 minute. Apoi iau folia si ii mai las cateva minute. Sper ca ti-am fost de ajutor :)

  3. Ancuta spune:

    Buna Amalia, inainte faceam pastravul cu faina de malai, dar asa sunt mai buni, cel putin noua ne place mai mult, mai nou pun un pic de rozmarin(uscat si tocat)e foarte bun, ai da o aroma mai interesanta. Mai stii si alte metode de a gati pastravul?(fac pastrav destul de des- fetitei mele de 9 luni ai place pastravul- normal fiert si asa cumpar saptamanal). Te pup si stiu ca multe persoane spun asta, dar totusi nu ma pot abtine… MULTUMESC pt acest blogulet cu mancarica care ma scoate de ffff multe ori din incurcaturi.

  4. Amalia spune:

    Draga Ancuta iti multumesc mult, astzi am postat o reteta cu pastrav, mai am inca una pe care sper sa o postez maine :).

  5. diana spune:

    Delicios!

  6. nana spune:

    E f buna reteta. Mai bun daca sunt prajiti in unt decat in ulei, ai dreptate. O singura parere. Te rog sa tai cu o foarfeca aripioarele de pe burta, spate. Este f. neigenic. Nu se lasa niciodata pe peste, e ca si cum ai lasa ghiara de la gaina cu pielita pe ea (stii ca ghiara daca vrei sa o mananci intai o perpelesti pe foc si apoi desprinzi pielea f usor si o arunci). In rest f bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>