Cordon Bleu

Ieri am gatit Cordon Bleu. E un fel de snitel cu sunca si cascaval, usor de preparat care se serveste cu sos de ciuperci. Se poate gati din piept de pui dar si din carne de porc.

Pentru 1 bucata avem nevoie de:
100 gr carne de porc ( pt snitel)
1 felie de sunca
1 bucatica cascaval
Apoi; sare , boia, piper, oua, faina, pesmet, ulei pentru prajit

Se bate carnea bine, se condimenteaza, se pune o felie de sunca , apoi cascaval, se pliaza si se prinde cu scobitori. Se pot face si rulouri.

Se da prin faina, ou batut, pesmet si se prajeste in baie de ulei.

Se serveste cu garnitura.

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: .

11 comentarii la reteta Cordon Bleu

  1. Teo

    Ama,arata f bine si l-ai ornat super fain! Bravos :*

    Raspunde
  2. Anonymous

    varianta corecta este CORDON BLEU
    de aratat, arata senzational!

    Raspunde
  3. Amalia

    Iti multumesc,dupa cum vezi am modificat denumirea :)

    Raspunde
  4. Anonymous

    vorbiti prostii:) E GORDON BLEU!!!! NU CORDON !!!!

    Raspunde
  5. Anonymous

    Anonim draga/dragule, corect este „Cordon Bleu”, de la o panglica albastra, distinctie acordata bucatarilor experimentati. Se poate verifica :P. Amalia, arata foarte bine!

    Raspunde
  6. alina

    draga amalia, am pus monopol pe site-ul tau! vreau sa incerc si acest cordon bleu. problema este ca am o gastrita rebela si vreau sa te intreb daca as putea sa-l fac grill, in loc sa-l prajesc. cat despre forum, abia astept, mi-e dor de o barfa inteligenta intre fete. te pup

    Raspunde
  7. Amalia

    :)) Alina draga eu ma gandesc ca l-ai putea face la cuptor… il dai prin ou, pesmet si apoi il pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt… caldura l-ar cuprinde din toate partile, fiind mai grosut cred ca s-ar coace mai bine asa… bineinteles cuptorul sa fie preincalzit.Ce zici ? Grill eventual tot la cuptor, il pui pe gratar si dedesubt o tava cu apa …sa-mi spui te rog cum l-ai facut si daca ti-a iesit pentru ca si eu vreau sa renunt la prajit. Te pup!

    Raspunde
  8. alina

    draga amalia, l-am facut pe principiul retetei tale de saculeti din carne cu ciuperci si a iesit delicios. la aragazul meu electric, cuptorul are si functia grill. ma saturasem sa tot schimb butelia care, ca in legile lui murphy, pe care le respect cu strictete, se termina doar cand eram singura acasa. spuneai ca ai probleme cu cuptorul, iti cam arde. incearca sa pui sub tava sau in ce gatesti, un vas cu apa. n-o sa mai arda dedesubt. te pup

    Raspunde
  9. Dany

    Bun, bun! Am pregatit si am papat.
    Sotul (viitorul) a fost incantat.

    Alaturi am facut o garnitura de mazare pe care v-o recomand:
    1 cutie mazare 450g
    1 ceapa mare
    150g de bacon slab sau ce aveti prin casa
    2 linguri ulei de masline
    sare, piper, oregano, busuioc

    Taiati ceapa pestisori si o caliti 1 minut in cele 2 linguri de ulei. Adaugati baconul taiat cubulete si mai caliti 1 minut pana se rumeneste un pic.
    Adaugati mazarea si dupa circa 10/15 minute adaugati condimentele.
    Pofta buna!

    Raspunde
  10. Amalia

    Alina cu intarziere multumesc pentru sfat :).

    Raspunde
  11. Amalia

    Dany multumesc pentru reteta o si postez mai la "vedere" pe blog. Atentie la silueta :))

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>