Fursecuri crocante


Am incercat si eu ieri o reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz de care ma declar foarte multumita. Totul a pornit de la faptul ca ma uitam la prajiturelele cu cereale prin magazine si mi se pareau foarte scumpe, m-am gandit ca ce-ar fi sa incerc sa le fac acasa?. Reteta am luat-o de pe net, dar nu am respectat-o intru totul.

Fusecuri crocante:

120g fulgi ovaz
150g unt
2 linguri zahar si un plic zahar vanilat (zahar puteti pune dupa gust, cum va place, in reteta nu era trecut deloc)
4 linguri nectar pere( eu am pus zeama de compot de zmeura ca asta aveam)
3 oua
150g faina
150g fulgi de cocos
1 lingurita prfa de copt
100g ciocolata
4 linguri cirese confiate si taiate marunt
4linguri fulgi ovaz
4 linguri fulgi porumb
4 linguri fulgi migdale
2 linguri miere

Se prajesc fulgii de ovaz pana se rumenesc (fara ulei!). SE amesteca untul cu oul si nectarul (zeama de compot). Apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, fulgii de cocos si fulgii de ovaz racoriti.

Se infasoara aluatul in folie de plastic si se da la frigider pt o ora. Se incinge cuptorul la 180grade. Din aluat se formeaza cu mana discuri care se aseaza pa tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se coc 15-17 min (trebuie sa fie aurii).


Se scot si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se acopera cu un amestec din ciresele confiate, fulgii de ovaz, de porumb si de migdale toate amestecate cu mierea. Se decoreaza cu ciocolata topita.
Se pot pastra 4-6 saptamani in cutii bine inchise.

Eu am renuntat la glazura iar in loc de 150 gr fulgi de cocos am pus 50 gr fulgi de cocos si 100 gr fulgi de ovaz.
Le-am lasat vreo 10 min la 150 gr.
Mi-au iesit 2 tavi de aragaz . Sunt foarte crocante!

si cateva cu ciocolata

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>