Covrigii sunt preferatii mei . Tot mi-am propus sa fac dar imi era groaza ca toata bucataria va fi numai faina … pana la urma pofta a invins , asa ca am trecut la fapte.
Ingredientele nu le-am masurat le scriu doar aproximativ.
- 1 kg faina
- 40g drojdie
- aprox 400ml apa
- sare
- mac
- susan
Se cerne faina intr-un castron, se face o adancitura in mijloc unde se pune drojdia amestecata cu putina apa calda.
Se lasa vreo 20 min timp in care drojdia face „spume”
Apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit 1 ora.
Se rup bucati si se modeleaza covrigi dupa indemanarea fiecaruia , de exemplu mie nu mi-au iesit 2 la fel :)
Dupa ce-am terminat de modelat, punem la fiert intr-o cratita apa , punem sare (sa se simta sarea dar nu saramura) .Cand clocoteste punem cate un covrig si il lasam 3-4 secunde ( se umfla repede), il scoatem cu paleta pe un fund de lemn sau farfurie , il trecem prin mac sau susan si-l punem in tava.
Tava unsa cu putin ulei sau cu hartie de copt, (a mea a fost de calitate mai proasta si s-au cam lipit covrigii, urmatoarele ture le-am facut fara hartie) se baga in cuptorul preincalzit la 100 grade timp de 10 min.
Asa arata cand i-am scos,
si sectiune
Buna Amalia,
Tocmai ce am incercat reteta ta de blat de tort si mi-a iesit tare bine:) si am prins curaj..:D
Si cum imi plac tare mult covrigii, ma bate gandul sa incerc si aceasta reteta, numai ca..am o dilema..eu nu am decat drojdie praf/uscata in dotare… cam cate grame crezi ca ar trebui sa folosesc la 1kg de faina??
Multumesc
Din cate stiu 8g de drojdie granulata se foloseste pentru 500g faina.
Buna Amalia arata asa de bine covrigii tai, daca au si gustul ca cei de la covrigarie sunt minunati!
Am o intrebare cata drojdie proapata se poate pune la un 1 kg de faina!
Multumesc! cat de curand am sa ii prepar si eu ;)
In mod normal 50g dar la covrigi se pune mai putina, 40g.
astazi am facut si eu covrigi dupa reteta ta
au iesit foarte buni
iti multumesc pentru reteta
Cu placere sper sa incerci si alte retete .
I-am facut si eu exact dypa reteta dar erau cu totul altfell – mai exact cind i-am pus in apa eu au prins parca o coarja galbena si la sfarst nu s-au primit asa pufosi chiar erau mult mai densi
Iuliana poate i-ai lasat prea mult la fiert .
De fapt nu sau primit tare gustosi chiar aprope nimeni nu i-a mancat cu exceptia mea deoarece aceasta reteta imi aduce aminte de vremurile cind aveam vo 5 ani si ma duceam la brutaria noastra si framintam si eu aluatul cum puteam , a dpua zi l-a excursie cu clasa am mancat fluturasul facut de mine 100 % si imi placea atat de mult deoarece a fost prima mea reteta . Cand mai e o ciasca de ceai merg si covrigii dar in general au gust de colacel si eu i-am indulcit prea putin , am si poze le postez ceva timp mai tarziu
ce pofta mi s-a facut.Acum o sa-i prepar si eu ,sper sa-mi iasa OK.
INGREDIENTE:
1 kg faina
40g drojdie
sare
mac
susan
Serios ??? Cred ca mai ii trebuie si niste apa !
Sigur!…probabil am uitat sa o mentionez la ingrediente deoarece nu am masurat cantitatea :). Uite ca modific acum .