Tocanita de pui

Tocanita de pui (IMG 0482 049)   imagine reteta

Reteta este de la bunica mea si este mancarea preferata de cand ma stiu.

Ingrediente:

  • 1 pui ( 1kg)
  • 2 cepe, 1 morcov
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200 ml smantana sau lapte 
  • faina
  • patrunjel verde

Se toaca ceapa marunt, se caleste impreuna cu morcovul taiat bucatele ( eu am calit doar ceapa), se adauga puiul portionat ( spatele l-am oprit pentru supa) se condimenteaza, se lasa pana carnea se albeste si scade zeama lasata.

Se adauga apa si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic.

Tocanita de pui (IMG 0474 045 290x217)   imagine retetaTocanita de pui (IMG 0475 046 290x217)   imagine reteta

Cand carnea este fiarta , separat se amesteca 2 linguri de faina cu smantana si se adauga la tocanita. (Ca sa fiu sigura ca nu se fac cocoloase, opresc focul, pun smantana amestec bine, apoi dau drumul la foc si las cateva minute sa fiarba). Usturoiul se zdrobeste si se adauga, la fel si patrunjelul tocat marunt.
Tocanita de pui (IMG 0478 047 290x257)   imagine retetaTocanita de pui (IMG 0479 048 290x244)   imagine reteta

Normal ca se serveste cu mamaliga, branza si muraturi :).

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan, Preparate traditionale. Etichete: , , .
loading...

28 comentarii la reteta Tocanita de pui

  1. Amalia M.

    Cu adevarat asa este ! De curand am preparat si eu aceasta reteta si este o minunatie pe gustul nostru !
    Vreau sa mai incerc si alte retete de ale tale Analia ;-).

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur! Sa-mi scrii daca ti-au placut :)

      Raspunde
  2. Amalia M.

    Scza ma Amalia … din graba am scris

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>