Tocanita de pui

Tocanita de pui (IMG 0482 049)   imagine reteta

Reteta este de la bunica mea si este mancarea preferata de cand ma stiu.

Ingrediente:

  • 1 pui ( 1kg)
  • 2 cepe, 1 morcov
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200 ml smantana sau lapte 
  • faina
  • patrunjel verde

Se toaca ceapa marunt, se caleste impreuna cu morcovul taiat bucatele ( eu am calit doar ceapa), se adauga puiul portionat ( spatele l-am oprit pentru supa) se condimenteaza, se lasa pana carnea se albeste si scade zeama lasata.

Se adauga apa si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic.

Tocanita de pui (IMG 0474 045 290x217)   imagine retetaTocanita de pui (IMG 0475 046 290x217)   imagine reteta

Cand carnea este fiarta , separat se amesteca 2 linguri de faina cu smantana si se adauga la tocanita. (Ca sa fiu sigura ca nu se fac cocoloase, opresc focul, pun smantana amestec bine, apoi dau drumul la foc si las cateva minute sa fiarba). Usturoiul se zdrobeste si se adauga, la fel si patrunjelul tocat marunt.
Tocanita de pui (IMG 0478 047 290x257)   imagine retetaTocanita de pui (IMG 0479 048 290x244)   imagine reteta

Normal ca se serveste cu mamaliga, branza si muraturi :).

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan, Preparate traditionale. Etichete: , , .
loading...

24 comentarii la reteta Tocanita de pui

  1. Deea

    Arata super bine,la fel ca si toate retetele tale.Sigur am s-o incerc.

    Raspunde
  2. Gina(Givinina)

    Interesanta reteta asta…Am sa incerc sa o fac si eu.

    Raspunde
  3. Amalia

    Sper sa va reuseasca este foarte usor de facut !

    Raspunde
  4. Anonymous

    vaaai.. papricas de pui cum se zice pe la noi :)). E delicios!

    Raspunde
  5. Amalia

    Anonim da asa e , mai ales cu pui de casa ….mmmm foarte bun !

    Raspunde
  6. Anonymous

    …sau ..Topala de pui..cum se zice la bunica mea..undeva in Salaj

    Raspunde
  7. Amalia

    faina denumire :).

    Raspunde
  8. diana

    foarte buna retetele tale. am fost si eu in maroc saptamana trecuta si am gasit ceva interesant la chiftelutele noastre le zice chifta:).va recomand hotelul la care am stat daca veti ajunge pe acolo clik pe link:). multumim pentru retete.minunate

    Raspunde
  9. Anonymous

    cata apa se pune ?
    tinand cont ca o sa pun 200ml de smantana ?

    Raspunde
  10. Amalia

    Anonim nu pot sa-ti scriu exact… cratita in care am facut tocanita e de 3 litri. Am completat cu apa asa cum vezi in poza pana carnea aproape s-a acoperit. Apoi la sfarsit am adaugat smantana cu faina. Cred ca, 1 litru de apa sau un pic mai mult :).Poate te ajuta fotografiile, sper sa te descurci…vad ca reteta e destul de veche, promit sa o refac si sa scriu cantitatile exacte. Tin pumnii !

    Raspunde
  11. Ionela

    Arata minunat, fac si eu azi! Multumesc, Amalia!

    Raspunde
  12. Anonymous

    Mie nu mi se pare gustos pentru ca am burta plina si momentan nu imi este foame!

    Raspunde
  13. Anonymous

    Extraordinar!!!!
    Am gasit aici retetele la toate bunatatile facute de bunica :)
    Nu-mi vine sa cred
    I love this blog :*

    Raspunde
  14. Amalia

    Inseamna ca esti ardeleanca si inseamna ca avem aceleasi gusturi :)).

    Raspunde
  15. maria

    am facut cu pui din curtea mea,am pus la fiert un cub knorr de gaina iar in loc de faina am folosit amidon de porumb,a iesit mai fina si am mincat cu mamaliga de am transpirat,e super

    Raspunde
    • Amalia

      cea mai buna varianta :), sper sa mai incerci si alte retete , numai bine!

      Raspunde
  16. cata

    la noi se spune ciulama de pui.buna si gustoasa.

    Raspunde
    • Amalia

      Da, aduce intr-un fel cu ciulamaua.

      Raspunde
  17. Gabita

    Mersi pentru reteta …..foarte buna, mi-a iesit foarte buna!

    Raspunde
    • Amalia

      Printre preferatele mele mai ales daca e cu pui de casa :).

      Raspunde
  18. flam

    este f buna reteta ta de cind am citito o tot fac mai mereu. leam dat si vecinilor sa guste, iam dat pe spate cu ea. felicitari pt reteta

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult, sper sa incerci si alte retete!

      Raspunde
  19. Alina

    am incercat si eu sa o fac… la mine in cratita nu prea se incheaga treaba :D sunt mai novice,asa… nu stiu ce am gresit :))

    Raspunde
    • Amalia

      Pai nu ai pus suficienta faina… sa inteleg ca nu s-a ingrosat sosul ?

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>