Tiramisu a la Alka

Alka a postat o reteta super de tiramisu, eu am facut doar crema de la reteta ei, piscoturile le-am cumparat.

500 gr piscoturi

Crema:
500 g mascarpone
4 oua
80 g zahar
250 g piscoturi (savoiardi)
cafea espresso (1 ceasca)
vin Marsala (1 pahar) (l-am inlocuit cu esenta de rom dizolvata cu putina apa)
cacao pentru decor

se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga la mascarpone.

Albusurile se bat spuma cu un pic de sare si se adauga si ele la crema.


Intr-un bol se amesteca cafeaua cu esenta de rom si putina apa, se trec piscoturile prin amestec si se asambleaza tiramisul.
Intr-o tava adanca se aseaza un strat de piscoturi, crema, piscoturi,
crema si la sfarsit piscoturi. Se presara cacao pudra deasupra si se lasa
la frigider aprox. 3 ore.

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

37 comentarii la reteta Tiramisu a la Alka

  1. simona

    L-am facut si eu…si a iesit bun. Daca faceam mai multa crema eram eu mai multumita..tava mea fiind putin mai mare…si nu am apreciat prea bine. Oricum sarbatorita a fost fericita si multumita si asta conteaza! Multumesc de reteta:)

    Raspunde
  2. Amalia

    Simona cu drag si astept sa incerci si alte retete. Te-as ruga sa-mi scrii cate portii ti-au iesit .

    Raspunde
  3. simona

    au iesit cam 15 portii medii…tava mea e de 30/40. Daca le taiam mai mari portiile ieseau lejer 12.

    Raspunde
  4. simona

    au iesit cam 15 portii medii…tava mea e de 30/40. Daca le taiam mai mari portiile ieseau lejer 12.

    Raspunde
  5. Anonymous

    buna ziua. Nu vreau sa fiu trasnsant, dar ca sa nu mai faceti si altadata greseli va spun ca mascarpone este ca o smantana dar mult mai grasa,are intre 80 si 85% grasime, ceea ce nu seamana deloc cu branza de vaci,care este solida, si nici cu crema ole,care este un praf de la plic.daca doriti un tiramisu BUN!! nu va zgarcici ca nu faceti in fiecare zi si fiecare bucatica merita savurata.
    P.S. Branza dulce nu poate fi mascarpone, asa cum cristalul nu poate fi diamant.Sunt de meserie si stiu ce va povestesc.Va multumesc

    Raspunde
    • cone paula

      Multumesc ptr sfaturi!

      Raspunde
  6. Amalia

    Anonim multumim pentru precizari :).

    Raspunde
  7. Maria

    ei fetelor frumos.. eu o sa fac cu quark eu zic ca seamana cu mascarpone…

    Raspunde
  8. Alin

    Buna Amalia, suuuper reteta! Vroiam sa te intreb pentru cate piscoturi e crema? prima data scrie 500gr si apoi 250gr! Care e cantitatea? Mersi mult

    Raspunde
    • Amalia

      Nu mai stiu exact dar cred ca 500g.

      Raspunde
  9. Ioana

    Chiar foarte buna reteta. La cantitati si ingrediente e ca ceea ce o folosesc eu, doar ca pun 5 oua. Si fac si numai doua straturi de piscoturi cu aceeasi cantitate de crema pt ca mie imi place foooaaarte cremos!
    Eu stau in Italia si mult timp am cautat in colo in coace reteta „originala” si asta este ceea ce am gasit :)
    Chiar daca nu se poate compara mascarpone cu urda, confirm ca aici in Italia deseori o inlocuiesc la mascarpone pt a fi mai usoara reteta ;) Vine aproape la fel la gust!

    Raspunde
  10. Anca Maria

    Am încercat si yo aceasta reteta :( părea foarte simpla :)) mi-a ieșit crema ffffff moale, nici nu pot acoperi piscoturile…..doar s-au imbibat in crema…..am oscilat o vreme dar pana la urma am băgat tava in frigider ;) va țin la curent :))

    Raspunde
    • Amalia

      Este foarte simpla, crema e mai moale la inceput dar se intareste dupa ce o tii la frigider. Astept sa-mi scrii.

      Raspunde
      • Anca Maria

        :( îmi pare așa de rău de praji….mi-au ieșit alte retete mai complicate….dar crema nu s-a întărit suficient, poate am greșit yo undeva; dar nu mă las, sigur mai încerc :) avea un gust fffffffff bun, am mâncat in schimb piscoturile :) pupix

        Raspunde
        • Amalia

          Poate nu ai mixat galbenusurile suficient de bine… sper sa-ti iasa data viitoare.

          Raspunde
      • Anca Maria

        Aseară, ca sa îmi ridic moralul după esecul apărut la tiramisu, am făcut prajitura cu brânză la rece, cea cu kiwi :) parca a ieșit mai bine si mai buna ca ultima oară :) pupix cu drag

        Raspunde
        • Amalia

          Asa da :).

          Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>