Rulada de pandispan cu ananas si cocos



Reteta am luat-o din Secretele bucatariei , nr. 5/2005

Aluat de pandispan
4 oua
100 gr zahar
1 plic zahar vanilinat
100 gr faina
25 gr amidon
60 gr fulgi de cocos

Crema si ornat
1 conserva rondele de ananas (340 gr)
400 ml frisca
1 plic intaritor de frisca
100 gr fulgi de cocos
cirese confiate

Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se bat galbenusurile cu 4 linguri apa rece, zahar tos si zaharul vanilinat.Se bat albusurile si 1/3 din cantitate se adauga la compozitia de oua. Se adauga faina amestecata cu amidon si 1/2 din cantitatea de fulgi de cocos. Se adauga restul de albus si se inglobeaza.



Compozitia se repartizeaza in tava , se coace 10 min.



Se scoate si se aseaza pe un prosop de bucatarie presarat cu fulgi de cocos. Se desprinde hartia de copt si se ruleaza pandispanul in prosop. (Al meu blat s-a ars putin pe margini, deoarece nu l-am intins uniform).


Pentru prepararea umpluturii se lasa sa se scurga ananasul si se taie bucati. Se bate frisca impruna cu intaritorul. Se lasa putina frisca deoparte pentru decorat, iar in restul se inglobeaza 50 gr fulgi de cocos si cuburile de ananas.



Se unge foaia cu umplutura de cocos , se ruleaza, si se da la rece 60 de min.

Apoi se pudreaza cu restul de fulgi de cocos. Se spriteaza frisca. Se orneaza cu bucatele de ananas, cirese confiate (eu nu am avut) si fulgi de cocos .



Mi-a placut pentru ca nu este exagerat de dulce si mai ales pentru aroma de cocos.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

9 comentarii la reteta Rulada de pandispan cu ananas si cocos

  1. laura

    Ooo, imi amintesc reteta asta minunata! :P
    Bravo, Amalia, ti-a reusit rulada de o mie de ori mai bine decat celor din cofetarii!

    P.S. Bine-ai venit in blogosfera! :))
    Te-am trecut la listuta! Pupic!

    Raspunde
  2. Amalia

    Multumesc Laura, deocamdata sunt la inceput cu blogul…incerc sa invat, pacat ca nu prea am timp de asa ceva.

    Raspunde
  3. Edith

    Intr-adevar f faina rulada… o sa o incerc si eu (mai ales ca sunt „fan” cocos:P)
    Te astept la mine pe blog!
    Spor la treaba!

    Raspunde
  4. Georgiana

    Oau, este superba!
    O trec si pe asta pe listuta „de facut”, sper sa ii vina randul cat mai repede!

    Raspunde
  5. Ljilja

    Amalia, everything looks amazing. I wish I could understand our language.

    Raspunde
  6. Amalia

    Ljilja thank you, you can try to translae with google :).

    Raspunde
  7. Simona

    Am experimentat si eu reteta asta, ce a iesit vedeti aici : http://simopassion.blogspot.com/2012/04/rulada-de-pandispan-cu-ananas-si-cocos.html
    Multumesc inca o data Amalia :)

    Raspunde
  8. Anonim

    Buna Amalia as vrea sa fac si eu aceasta rulada fara sa pun frisca pe deasupra sa o pot lua cu mana crezi ca ar merge?

    Raspunde
    • Amalia

      Sigur ca da, mai am o reteta de rulada cu crema de ciocolata si nu am pus nimic pe ea tocmai sa o pot lua cu mana :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>