Pizza

Pentru aluat:
500 gr faina
1 cub drojdie (25gr)
un pic de sare
3-4 linguri ulei de masline
apa calduta

Se amesteca drojdia cu putina apa si 1-2 lingurite faina. Se lasa sa creasca. Dupa ce-a crescut, se amesteca cu restul ingrendientelor si se framanta pana se desprinde aluatul. Se lasa sa creasca acoperit, 30 de min. Se iau bucati din aluat si se intind cu sucitorul, se aseaza in tavi si se lasa sa mai creasca.
Deasupra se unge cu un pic de sos de rosii si se pun condimente ( oregano, busuioc).
Eu am pus desupra sunca, ciuperci, cascaval, legume.

Se tine la cuptor 15-20 de minute. Se poate verifica astfel: se ridica cu un cutit marginea si daca dedesubt este rumenit aluatul
inseamna ca e gata.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


21 de comentarii la „Pizza”

  1. Bun gasit!
    Vreau sa te rog sa imi zici care dintre variantele de pizza iese mai buna: cea in care pui 25 g drojdie la 500g faina sau cea cu 10 g drojdie la 500 g faina?
    Si de asemena in care varianta ti-a iesit mai buna, dk o intinzi cu mana sau cu sucitorul.
    Sunt mare fan pizza si sunt in continua cautare de reteta ideala;si ma debusoleaza diferentele de drojdie la aceeasi cantitate de faina. Explicatia cu intinsul cu mana sau cu sucitorul o stiu insa vroiam parerea ta.
    Multumesc!
    Lavinia

  2. Lavinia cea cu 10 g de drojdie mi s-a parut mai buna… mult mai crocant aluatul…cat despre sucitor renunta la el :), trebuie intinsa cu mana.Eu zic sa o incerci, mie imi iese intotdeauna. Astept cu nerabdare rezultatul. Te pup!

  3. Sunt super suoer super fericita!!!!!!!!!!!!!!!
    Am gasit suport pentru tavile de pizza. Si cu 3 tavi de pizza. Unde ma asteptam mai putin , la Penny , unde intrasem sa imi treaca timpul pana la serbarea lui fi-miu.
    Acum ma apuc de o portie.
    Multumesc ca mi-ai descis capul. Oricum, de cand am aflat de la tine de existenta lor nu am mai avut liniste. Peste tot ma uitam dupa ele.
    Plec sa fac pizza dupa reteta ta.
    Te pup! Numai bine!!!!!!!!!

  4. Bun gasit! Am ramas datoare cu o reteta. De Sf. Petru am facut un tort – de al carui rezultat m-am minunat grozav!!!!! – pentru o prietena si cum nu aveam frisca sa fac un diplomat iata la ce m-am gandit si am executat. BISCUITI DIGESTIVI – 300G; UNT TOPIT – 100G (REZULTA UN BLAT DE UN DEGET GROSIME); Apoi, am preparat un plic de praf de budinca de vanilie si dupa ce s-a racit l-am amestecat cu doua iaurturi mari de piersici(batute un pic cu mixerul)si 3 plicuri de gelatina dizolvata in 150 ml de suc(fara acid) de piersici. Compozitia pusa peste blatul de biscuiti (forma de tort cu inel), ornat cu piersici, 3 ore la frigider si un rezultat minunat. Aproape ca nu as mai face tortul diplomat in varianta calsica ci aceasta reteta cu diferite iaurturi cu aroma… Eventual as incerca cu blat de pandispan. Ma felicit pentru indrazneala. M-as bucura sa aud ca prezinta interes cu atat mai mult cu cat l-ai face…
    Te pup si numai bine!

  5. Draga Lavinia , prezinta interes si inca cum :) blatul mi-e cunoscut, crema nu m-am gandit la combinatia asta eu puneam budinca+frisca sau iaurt+ frisca … sa stii ca o sa incerc reteta si o sa o si postez ! Iti multumesc pentru raspuns si iti urez o seara placuta :). Te pup !

  6. buna amalia ..astazi am facut si eu pizza ca nu mai scapam de gura sotului…..k nu mai putea de pofta …..fiind duminica dupa amiaza cam toate magazinele sunt inchise …pentru k as fi luat un blat de cumparat :D…asa k m-am decis sa fac cu blat de casa….si pizza a iesit ff buna….te felicit pentru retete sunt minunate si f bine explicate ..te pup si bafta pe mai departe

  7. Cristina ma bucur ca ai incercat blatul facut in casa :)… eu sunt impotriva celor cumparate de gata … e adevarat daca nu ai timp poti apela si la solutia asta. Sper sa incerci si alte retete si multumesc pentru aprecieri !

  8. super bun blatul de pizza!!!!!!!
    Eu am folosit alteingrediente, dar aluatul e super si sa stii ca am probat multe retete de ale tale.

  9. Buna Amalia,
    Am incercat zilele trecute reteta ta de pizza, tin sa mentionez ca a fost pentru prima data cand am facut pizza in casa, dar spre surprinderea mea .. mi-a iesit foarte buna! Daca nu este prea mare deranjul, in cazul in care ai si o reteta pentru un blat mai pufos, crezi k o poti posta?:)
    Multumesc mult!

  10. amalia ajutor !am cumparat cuptor electric si nu ma mai descurc :))).te rog daca imi poti da niste indicii sau sfaturi de care trebuie sa tin cont.inca nu am gatit sambata o voi face si nu stiu cum sa gatesc peste ,pui care sunt temp pt gatire in cel electric si am emotii.vreau sa fac si pizza duminica.te rog ajuta-ma cu niste sfaturi. multumesc si sper sa ne aduci placeri culinare mult timp de acum in colo!

  11. acolo sunt trecute la cuptor neincalzit.si foarte la modul general.nu stiu nici gratarul sa il folosesc…off.oricum maine incerc cu pulpe la tava si duminica pizza.o sa vedem ce o sa iasa
    .

  12. Draga amalia esti un geniu,esti atat de buna,de mai mult de un an,de cand te-am descoperit,nu fac decat din retetele tale si-mi ies fenomenal.Tocmai acum fac o pizza si fiul meu abea asteapta sa se faca.Multumesc mult pentru retetele deosebite care le postezi si cat de bine le explici.

    1. Multumesc Raluca :)… cateodata nu am rabdare sa explic de fiecare data dar ma gandesc ca nu toata lumea s-a nascut invatat… imi amintesc cu ani in urma cand o prietena vroia sa porneasca o mancare si trebuia calita ceapa in ulei… ma intreaba nedumerita ce sa pun in tigaie ceapa si apoi uleiul sau cum sa fac… mi s-a parut culmea sa nu stii dar ma gandesc ca daca nu a incercat niciodata nu are de unde sa stie… si uite asa incerc sa explic pe indelete chir daca mai fac greseli de gramatica :).

  13. Buna Amalia!! Tin sa iti spun ca esti foarte buna in ceea ce faci!! Eu am doar 14 ani si ador sa gatesc!! <3 imi place mult sa fac deserturi, iar cele postate de tine sunt chiar interesante si arata foarte bine!! Astazi voi incerca aceasta pizza sper da fie totul ok:)) Mult succesc in contimuare si multa sanatate!!:*

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.