Gusa de porc cu usturoi

Gusa de porc cu usturoi (725)   imagine reteta

Reteta e super simpla. Eu am avut o bucata de gusa proaspata de aproximativ un 1,2 kg.
Gusa de porc cu usturoi (126)   imagine reteta
Am pus-o la fiert cu cateva boabe de piper si 2-3 frunze de dafin.
Gusa de porc cu usturoi (251)   imagine reteta
Se incearca cu furculita, daca intra usor in ea inseamna ca este fiarta. Apoi am facut un mujdei concentrat mai sarat ,fara apa, l-am pus deasupra, am presarat boia si am lasat-o la rece peste noapte.
Cel mai bine merge cu ceapa rosie, branza si un pahar de tuica.

Gusa de porc cu usturoi (346)   imagine reteta

Gusa de porc cu usturoi (48)   imagine reteta

Gusa de porc cu usturoi (56)   imagine reteta

Gusa de porc cu usturoi (623)   imagine reteta

Reteta publicata in Preparate traditionale. Etichete: , , . Salveaza legatura permanenta.

5 Responses to Gusa de porc cu usturoi

  1. Ancuta spune:

    Amaliaaa, se vede ca esti ardeleanca! Am primit si eu de la socrii(hihi ei il loc sa taie mielul a taiat porcul) o bucata de gusa si am facut-o exact ca si tine (inainte fierbeam usturoiul cu gusa, nu faceam mujdei deasupra), fff buna mi-a iesit. Multumesc! Te pup

  2. Amalia spune:

    Ancuta eu am o bucata in congelator de la Craciun , inca nu am facut-o dar dupa Pasti o rezolv :)).

  3. Anonymous spune:

    eu fierb gusa in zeama de varza acra tot asa cu dafin si boabe de piper .. iese delicioasa va garantez .. daca nu aveti zeama de varza puteti folosi bors acru

  4. Amalia spune:

    Anonim sa stii ca mi-a mai spus cineva varianta asta, am moare de varza asa ca o sa o fierb in ea. Iti scriu cum iesit, multumesc pentru idee :).

  5. Anonymous spune:

    Eu pastrez saramura de la castavetii murati gogonele si chiar masline le tin intr-un borcan mare in frigider si marinez cu asta piept de pui si porc. De ce sa o arunci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>