Gogosi

Ingrendiente:

2 oua
1/2 kg de faina
coaja rasa de lamaie sau portocala
1 plic zahar vaniliat
apa minerala aprox 200-250ml
50 gr unt sau un pic de ulei
zahar , aprox 2 linguri
1 cub de drojdie (25g)

Se lasa drojdia sa dospeasca intr-o cana cu putina apa calduta, faina si 1 lingurita zahar. Se adauga la restul de ingrediente si se framanta bine ( pana se desprinde de pe vas) un aluat cat mai moale. Se lasa la dospit 1 ora. Se unge masa de lucru cu ulei, se intinde o foaie de aprox 1cm grosime de aluat si se taie forme cu un pahar ( in cazul meu) . Se prajesc in ulei incins . Se dau prin zahar pudra ( optional).
Gogosi (124)   imagine reteta

Gogosi (223)   imagine reteta

Gogosi (344)   imagine reteta

Gogosi (47)   imagine reteta

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...
S-ar putea sa-ti placa:

35 comentarii la reteta Gogosi

  1. Anonymous

    Buna, Amalia!
    In primul rand, felicitari pentru activitatea ta, iti urmaresc constant blog-ul si mai mereu ma inspir…Pana acum, nu am vrut sa te deranjez cu nici o intrebare, dar astazi o fac pentru ca vreau sa ma apuc imediat de treaba: la aceasta magnifica reteta de gogosele, daca nu pun apa minerala si pun plata, gogoselele mele vor avea de suferit? Si inca ceva: am un pliculet de drojdie praf, de 7 g(pe plic mentionandu-se ca reprezinta echivalentul a 25 g de drojdie proaspata), il pot folosi pe tot?
    Te pup si inca o data, felicitari!
    Anisia, Bucuresti

    Raspunde
  2. Amalia

    Anisia esti o draguta, e musai sa pui apa minerala , drojdia e ok cea granulata, toate ingredientele sa fie la temperatura camerei :). Daca te mai pot ajuta te rog sa-mi scrii :) si sa cumperi apa minerala, iasa mult mai pufoase.

    Raspunde
  3. Anonymous

    Amalia, am pus totul ca aici in reteta, insa aluatul meu nu prea da semne ca ar creste…Ce sa fac? :(
    Ah, si multumesc pentru raspuns…Te pup! :*

    Raspunde
  4. Amalia

    Anonim lasa-l sa creasca intr-un loc mai caldut… altceva nu stiu ce sa-ti scriu :).

    Raspunde
  5. vero

    buna Amalia eu am mai facut reteta ta de gogosi si le-a placut foarte mult celor din familie,au iesit super,foarte bune si la gust si au si crescut foarte mult,azi voi face din nou aceasta reteta
    poate mai intri pe mess si mai vorbim,multi pupici si multa sanatate iti doresc

    Raspunde
  6. Anonymous

    Imi spui si mie te rog Amalia cata apa calduta se pune si cata faina in prima parte? Drojdia cu faina si zahar se framanta si se lasa la dospit?Ca mie mi-a iesit dar nu pufos cumm as fi vrut.

    Raspunde
  7. Anonymous

    Ai zis ca se adauga la restul de ingrediente toate mai putin drojdia.Cand se adauga drojdia?

    Raspunde
  8. Amalia

    Anonim cam 50 ml de apa calduta. Deci punem drojdia,1 lingurita zahar si putina faina intr-o cana, apoi adaugam apa calduta cat sa acopere , amestecam si lasam sa creasca . O sa se umfle ca o spuma dar trebuie tinuta la loc cald. Apoi punem faina intr-un vas mai mare, adaugam drojdia crescuta ouale si retul ingredientelor. Framantam si lasam sa dospeasca. Cred ca o sa refac reteta asta sa fie mai usor de inteles.

    Raspunde
  9. Amalia

    Amalia, aceste gogosi au un gust fantastic, nu imi inchipuiam ca poate fi ceva asa de pufos. Sint foarte bucuroasa ca in sfirsit mi-au iesit si mie niste gogosi (la a cincea incercare), si multumesc pt indicatiile pregatitoare :) Amalia (incercind gogosi in cura de slabire)

    Raspunde
  10. Amalia

    Amalia daca ai sti de cand imi sta gandul sa fac si eu niste gogosi :).

    Raspunde
  11. Dina

    Super bune gogosile Amalia!

    Raspunde
    • Amalia

      Asa-i ? Eu una as manca zilnic la micul dejun :).

      Raspunde
  12. Gina Runcan

    Esti preferata mea

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult :).

      Raspunde
  13. Gina Runcan

    Eu gatesc doar cu Amalia

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>