Cremsnit cu frisca

 Cremsnit cu frisca (IMG 0686 093)   imagine reteta

Reteta e usor modificata, o am de la o fosta colega.

Ingrediente:

  • 2 foi cremsnit (400gr)
  • 5 oua
  • 500 ml lapte
  • 200-300 ml frisca
  • 7 gr. gelatina
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 100-200 gr zahar pudra

Se freaca galbenusurile cu zaharul si 1 plic de zahar vaniliat apoi se adauga laptele caldut si se fierbe pe abur (bain-marie), pana se ingroasa putin.

Separat se dizolva gelatina in 100 ml apa apoi se toarna in crema fierbinte si se amesteca bine

Cremsnit cu frisca (IMG 0631 085 290x217)   imagine retetaCremsnit cu frisca (IMG 0633 086 290x217)   imagine reteta
Se pune la rece si in momentul in care se ingroasa putin, se amesteca cu albusurile batute spuma

Cremsnit cu frisca (IMG 0642 087 290x217)   imagine retetaCremsnit cu frisca (IMG 0643 088 290x217)   imagine reteta

Se intinde crema peste foaie, apoi se pune frisca

Cremsnit cu frisca (IMG 0644 089 290x217)   imagine retetaCremsnit cu frisca (IMG 0645 090 290x217)   imagine reteta

Cea de-a 2-a foaie se zdrobeste marunt (eu am taiat-o bucatele),se presara peste frisca, apoi se pune zaharul pudra si se da la rece cateva ore.

Cremsnit cu frisca (IMG 0647 091 290x217)   imagine reteta

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , .
loading...

6 comentarii la reteta Cremsnit cu frisca

  1. Lale

    Draga mea,

    Nu am inteles ce ai vrut sa spui cu 2 foi ai avut cumparate foile?Eu vreau sa fac miine dar din pacate nu am reteta de foi poate ma ajuti tu cu o reteta de foi:)

    Raspunde
  2. Amalia

    Lale sunt foi de cremsnit cumparate… reteta de foi poti sa o incerci cea de aici
    http://www.haisagatim.ro/2009/06/aluat-foietaj.html

    Te pup!

    Raspunde
  3. Anonymous

    Buna Amalia, mie nu mi s-a intarit crema- cel mai important lucru de altfel. Ce pot face?

    Raspunde
  4. Amalia

    Anonim cred ca e cam tarziu pentru raspuns insa poate te pot ajuta … ai lasat suficient sa stea la rece ? poate nu ai dizolvat corect gelatina…daca e asa atunci ar trebui sa mai dizolvi 10g de gelatina in apa rece ( cam 4 linguri de apa ) si apoi sa o pui in 100 ml lapte fierbinte. Amesteci pana se dizolva de tot si cand este aproape rece pui intr-un bol mai mare si torni incet putin cate putin din crema amestecand mereu .

    Raspunde
  5. Cristina

    Este super buna!!! am facut-o weekend’ul acesta si mi-a iesit incredibil de buna, iubitul meu a cerut portie dubla :) esti o bucatareasca pe cinste!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Cristina draga multumesc mult, o sa mai postez o reteta de cremsnit fara gelatina, la fel de delicios ! Te pup!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>