Clatite


Cine nu adora clatitele? O intrebare fara sens as zice, pentru ca acest desert ne este foarte drag mai ales ca ne aduce aminte de copilarie. Reteta poate fi adaptata in functie de ce avem la dispozitie , cea de mai jos este una din variantele cu reusita sigura :).
Avem nevoie de:

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • aprox 200 ml apa minerala
  • coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 linguri zahar
  • 1 vf de cutit praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • aprox 300 g faina

Se amesteca ouala cu zaharul si uleiul, apoi se adauga treptat lapte, faina, apa minerala, coaja rasa de lamaie, pana rezulta un aluat nu foarte gros.
Se prajesc clatitele intr-o tigaie antiadeziva.


Se umplu cu dulceata, budinca, crema de ciocolata, branza dulce, etc.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

22 comentarii la reteta Clatite

  1. Anonymous

    Arata foarte bine clatitele tale :)) . Incearca ca pui si esenta de rom cand mai faci sunt si mai bune :)

    Alina

    Raspunde
  2. Amalia

    Multumesc pentru sfat :)

    Raspunde
  3. Anonymous

    revizualizeaza te rog inca odata ingredientele pentru rectificare. ‘Faina’ se repeta. In rest arata delicios. Am mai facut clatite dar de data aceasta am sa incerc reteta ta. Multumesc.

    Raspunde
  4. Amalia

    Iti multumesc pentru atentionare, am corectat. Sper sa-ti placa reteta :).

    Raspunde
  5. emy

    Arata super, dar de cata apa minerala e nevoie?

    Raspunde
  6. Amalia

    Emy acum am vazut ca nu am trecut apa minerala la ingrendiente :), scuze, modific imediat.

    Raspunde
  7. alina

    draga amalia, iti sugerez un alt fel de a servi clatitele, mai ales acum, vara. caramelizeaza niste zahar, 'stinge-l' cu suc proaspat de portocale. trece clatitele prin acest sirop, impatureste-le in patru si serveste-le cu cate un bulgare de inghetata. restul siropului il torni de-asupra. e de efect, iar ca gust, astept sa-mi spui tu. te pup

    Raspunde
  8. Amalia

    Uh Alina, aveam o reteta de genul asta cu sirop de capsuni dar vesnic mancam inghetata inainte :)).Dar hai sa facem altfel: fac clatitele si siropul din reteta ta iar tu aduci inghetata, mancam clatite pe balcon la soare apoi mai stam la o poveste :)… ce zici ?

    Raspunde
  9. alina

    abia astept!

    Raspunde
  10. Mariana

    Amalia!o ce bune ar fi asa cum zici tu,servite cu inghetata!Asa mult imi place blogul tau si retetele tale care sint pe gustul meu!Am si eu un blogusor,poate e mult spus dar exista si se numeste Bunatati simple!Si pt.ca te apreciez mult(tu stii asta)as vrea sa trec in listuta mea frumosul tau blog daca tu esti de acord!te pup!

    Raspunde
  11. Anonymous

    In loc de apa minerala foloseste bere. Apoi sa'mi zici cum este :P
    Cremardia
    P.S. Daca'ti va placea trimite'mi un mail la cretzupetre@yahoo.com

    Raspunde
  12. Anonymous

    nu te supara nu e cam putin lichid (400 ml) la 500 gr faina?

    Raspunde
  13. Amalia

    Anonim multumesc de sfat !

    Raspunde
  14. Amalia

    Anonim nu e putin :). Sa-mi scrii cum ti-au iesit.

    Raspunde
  15. sara medeea

    arata super!azi am sa le incerc si eu,sper sa imi iasa!multumim pentru retete!esti bestiala!

    Raspunde
  16. Anonymous

    buna! am tot cautat prajitura mille crepes dar n-am gasit nimic interesant… poate stii tu vreo reteta draguta! multumesc! :)

    Raspunde
  17. caterina

    buna amelia!astazi clatite, dar mi se pare ca imi iese cam tare aluatul, stiu ca ar trebui sa fie mai lichid!am respectat retete , dar vine foarte gros aluatul!ajutor!!!!!!!!!!!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Mai pui lapte sau apa minerala :).

      Raspunde
  18. camelia

    amalia poate e bine sa modifici cantitatile pentru ca la ce cantitati sunt acolo aluatul nici nu se mai misca in tigaie, si poate ar fi ok daca am vrea sa facem americane in schimb pentru clatitele pe care le stim toti aluatul e mult prea gros

    Raspunde
    • Amalia

      Camelia ma uit peste reteta si modific, in general primele retete postate si mai ales cele traditionale sunt scrise si facute la „ochi” de aceea s-ar putea sa fie gresite cantitatile.

      Raspunde
  19. Loredana

    Buna Amalia ! as avea si eu o intrebare… este a 2a oara cand fac clatite si nu stiu de ce marginele imi ies crocante..tapene :)) fac eu ceva gresit? o fi focu dat prea tare? nam idee :(

    Raspunde
    • Amalia

      Da, ai idee :)… eventual nu le intinde asa sus spre margini.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>