Ciorba de legume cu ciolan

Ingrediente:

  • 1 ciolan de porc crud ( de preferat din fata, are mai multa carne)
  • 2-3 morcovi ,
  • 1 buc de telina,
  • 1 patrunjel radacina ,
  • 2 cepe verzi,
  • cam 300 gr varza,
  • 4-5 cartofi,
  • 3-4 rosii fara pielite,
  • 2 linguri sos de rosii ( bulion),
  • leustean, patrunjel verde si marar, sare , piper.

Se lasa ciolanul in apa cateva ore, se arunca apa, se pune la fiert in apa rece cu sare.

Aprox dupa 1 ora se adauga legumele taiate marunt si leusteanul.

Cand ciolanul este fiert , se scoate, se drege ciorba daca e cazul cu suc de lamaie.

Carnea se taie bucati si se pune in ciorba sau se poate pregati separat ( eu am condimentat-o bine, am prajit-o putin, apoi am pus putina ceapa verde , usturoi si un pic de bulion, am lasat-o sa fiarba cateva minute si am servit-o cu piure de cartofi ) Se serveste cu patrunjel , marar si un pic de iaurt sau smantana, dupa preferinte.

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>