Aperitive reci – idei de platouri aperitive

Cateva idei de aranjare a aperitivelor reci pe platouri si ornare a salatelor care sper sa va fie de folos.

DSCF0221_1073 DSCF0223_1074

 DSCF0513_1100DSCF0517_1101DSCF0525_1102 DSCF0597_1115DSCF0601 (2)_1116DSCF0603 (2)DSCF0598812510366_968510129907001_2397292757629149368_n12573230_968510123240335_7299243287044292193_n

DSCF0300_1071

DSCF0203_1069

DSCF0301_1072

DSCF0230_1070

DSCF3037_310

DSCF3036_309

DSCF3028_307

DSCF3033_308

Aperitiv Trandafiri din sunca, salam uscat, branza telemea, cascaval, castraveti, rosii cherry, masline.

Aperitiv Trandafiri din sunca

Platou aperitive reci traditional cu toba de porc, ceapa rosie, caltabos, branza telemea, carnaciori prajiti, castraveti murati.

Platou aperitive traditional

Aperitiv Ciuperci umplute cu branza, salam, sunca Praga, cascaval, rosii cherry, masline, ridichi.

Platou aperitiv ciuperci umplute cu branza

Aperitiv cu sunca si cascaval, salam, branza telemea, ardei verde, castraveti

Platou aperitiv cu sunca si cascaval

Aperitiv rulouri de sunca cu hrean, rosii, castraveti, ardei.

Aperitiv rulouri de sunca cu hrean

Platou de aperitive cu salam uscat, sunca, rosii umplute cu salata de vinete, cas, masline.

Platou aperitive - rosii umplute cu salata de vinete

Cateva platouri aperitive reci pregatite pentru o prietena

Alte exemple de platouri cu aperitive reci

Platou cu sunca Praga, carnaciori prajiti, rosii, castraveti, ridichi.

Platou aperitive ce include sunca Praga, carnaciori prajiti

Aperitiv Oua umplute

Ornare aperitiv oua umplute

Platou aperitiv cu sunca Praga, ardei umpluti cu branza, rosii umplute cu pasta de branza si sunca, rulada de pui, ciuperci umplute cu branza, masline.

Platou aperitiv - ardei umpluti cu branza, rosii umplute etcRulouri cu sunca si hrean

Exemplu ornament aperitive rulouri cu sunca si hrean

Ornare salata ruseasca (adica a noastra salata de beuf)

Ornare salata ruseasca (beuf)

Un alt exemplu de ornare salata ruseasca sau salata de beuf

Ex aranjare salata de beuf

Platou aperitiv cu muschi tiganesc, chiftelute de ciuperci, gogosari in otet, rulada de pui, cascaval, masline, salam de Sibiu, branza feta, castraveciori murati.

Platou aperitiv cu muschi tiganesc, chiftelute de ciuperci etc

Aranjare oua umplute cu branza si smantana

Aranjare aperitiv oua umplute cu branza si smantana pe platou

Platou aperitive reci cu ardei gras, scobitori surpriza, rosii, masline, sunca Praga

Aperitive reci cu ardei gras, scobitori surpriza, etc, pe platou

Aperitiv traditional cu toba, ceapa rosie, branza telemea, carnaciori de oaie, kaizer, rosii, branza feta

Aperitiv traditional cu toba, ceapa rosie, branza, etc

Ornare salata de boeuf

Ornare salata de boeuf, alta varianta

Aranjare aperitive –  mezeluri, branza telemea, rosii, ardei verzi, castravete

Aranjare platou aperitive simple - mezeluri, branza, rosii, etc

Aranjare aperitive – mezeluri, branza telemea, carnaciori prajiti, masline, gogosar murat

Aranjare platou aperitive simple - carnaciori prajiti, etc

Aranjare aperitive – mezeluri, sunca umpluta cu telina si maioneza, oua umplute, branza telemea, rosii, ardei verde

Aranjare aperitive - sunca umpluta cu telina si maioneza, etc

Platou aperitive compus din cascaval, sunca, kaizer, castravete, rosie, salata

Platou aperitive compus din cascaval, sunca, kaizer, etc

Masline, rosii, ardei, castraveti, ridichi

Platou cu aperitive - masline, rosii, ardei, castraveti, ridichi

Rulada aperitiv din cascaval, sunca, rosii

Rulada aperitiv - cascaval, sunca, rosii

Sunca, carnaciori prajiti, rosii, ridichi, rulada aperitiv

Platou - sunca, carnaciori prajiti, rosii, ridichi, rulada aperitiv

Mezeluri, rosii, salata, masline

Platou - mezeluri, rosii, salata, masline

Ardei, crema de branza, masline

Aperitive din ardei, crema de branza, masline

Alt exemplu de ornare aperitiv crema de branza

Paine bagheta cu unt, sunca crud afumata

Paine bagheta cu unt si sunca afumata

Inca un exemplu de ornare aperitiv cu Oua umplute

Inca un ex de ornare aperitiv cu oua umplute

Platou cu kaizer, branza telemea, rosii, castraveti

Platou cu kaizer, branza telemea, rosii, castraveti

Platou aperitive cu sunca Praga, salam uscat, branza telemea, rosii, castraveti, masline

Platou aperitive rotund cu sunca Praga, salam, etc

Ornare salata de vinete

Ornare platou salata de vinete

 

Alta idee de ornare a salatei de beuf

Alta ideie de ornare a salatei de beuf

Ornare Salata de icre

Ornare Salata de icre

 Ornare salata de beuf

 

Salata de beuf

 Platou aperitive reci cu sunca Praga, branza telemea, castraveti, carnat uscat, ardei kapia si masline

DSCF0163_204

 Platou aperitiv cu chiftelute, bulete cu branza, ciuperci umplute, branza telemea, ardei, masline.

Aperitiv 2015

Reteta publicata in Aperitive. Etichete: , .
loading...

94 comentarii la reteta Aperitive reci – idei de platouri aperitive

  1. ioana

    superb……cit despre retete toate sunt extraordinare si foarte bune,cind vreau sa fac ceva dulce sau ciorbe etc……ma uit la tine pe blog ca stiu ca aici gasesc ce vreau

    Raspunde
  2. cristinagoblen

    foarte frumos

    Raspunde
  3. aurica danea

    felicitarile mele ,.retetele sunt pe intelesul tuturor gospodinelor,..care,.chiar doresc sa-si surprinda familia si prieteni cu specialitatile tale,.am mancat la o prietena un tort f.bun cu reteta de la tine,..bravo,..besito

    Raspunde
  4. monica

    Eu acuma caut ceva special pentru Paste. Tare imi plac platourile tale, cum sunt aranjate si ca sa impresionez musafirii voi face si eu la fel. Arata totul genial. Multumesc de idei si, dupa ce trecem de platouri, dau o fuga si pe la celelalte feluri cu mincarica pe care le prepari tu .
    Sarbatori fericite

    Raspunde
  5. oana

    superrrrrrrrrr tare.acum l-am descoperit cautam un blat si am vazut aranjarea platourilor am ramas super incantata . Am sa le folosesc cu siguranta.felicitari pt imaginatia pe care o ai.DE obicei folosesc retete care ma atrag am sa incerc si de la tine cu siguranta .mersi

    Raspunde
    • Amalia

      Sper sa-ti reuseasca si daca ai imaginatie foloseste-o la maxim!

      Raspunde
  6. chirita cerasela

    Am facut de ziua iubitului meu platoul cu ardei gras si scobitori surpriza si pe cel cu cascaval sunca si rosii pt ca un invitat nu servea carne de porc sau derivate…ce sa zic au facut poze ,mi au cerut detalii si uite asa le am povestit despre blogul tau si lucrurile minunate pe care ni le impartasesti, a ti multumesc ca a mi dai ocazia sa ma inspir si sa folosesc ideile tale ,inca odata felicitari!..esti o adevarata sursa de inspiratie.

    Raspunde
    • Amalia

      Inseamna ca ti-au iesit foarte bine daca au fost asa apreciate… la aperitive conteaza mult si aspectul. Multumesc pentru aprecieri si sper sa mai incerci si alte retete!

      Raspunde
  7. cerasela

    Da intr-adevar au iesit foarte bine ,pina si eu am fost putin surprinsa dar in acelasi timp foarte multumita,cu siguranta voi incerca si alte retete,cu drag!

    Raspunde
  8. nicoleta oprinca

    felicitari se vede ca esti o adevararta gospodina …

    Raspunde
    • Amalia

      multumesc mult :)

      Raspunde
  9. claudia

    felicitari ai cele mai bune retete si dai cele mai inspirate ideei.

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult !

      Raspunde
  10. ionut

    foarte bune aperitivele Amalia

    Raspunde
  11. maria

    da sunt foarte frumoase

    Raspunde
  12. denisa

    Doamne cata rabdare si imaginatie!

    Raspunde
  13. mioara

    foarte multa imaginatie ,bravo,felicitari!

    Raspunde
  14. Mona-Lissa

    Felicitari si multumim pentru poze; m-am inspirat pentru aniversarea sotului meu. pup

    Raspunde
  15. balaceanu veronica

    Buna Amalia! Eu am deschis un local de inchiriat pentru diverse evenimente. Am ajuns in cateva luni sa pregatesc si meniuri.As avea nevoie de ceva sfaturi de la tine deoarece imi place tehnica ta. Ai fi de acord sa ma ajuti? Indiferent de raspuns voi folosi multe dintre retetele si sugestiile tale,deci merg pe mana ta. Te pup

    Raspunde
    • Amalia

      Felicitari! Din pacate nu prea am timp… baietelul meu este inca mic dar cand va creste mai mare cu drag…poti sa te inspiri linistita din retete, m-as bucura mult daca mi-ai scrie care le-ai incercat si daca ti-au placut

      Raspunde
  16. InfoCons

    UE adoptă lista substanțelor aromatizante autorizate
    Substanțele aromatizante din produsele alimentare vor deveni chiar mai sigure și mai transparente datorită celor două acte legislative adoptate astăzi de către Comisia Europeană. Numai acele substanțe aromatizante care figurează pe listele aprobate vor fi autorizate pentru utilizare în industria alimentară.
    Utilizate pentru a altera gustul și/sau mirosul alimentelor, substanțele aromatizante au o istorie îndelungată de utilizare în siguranță într-o gamă largă de produse alimentare, cum ar fi băuturi răcoritoare, produse de patiserie și cofetărie, cereale, prăjituri și iaurturi și au fost evaluate acum la nivelul UE.
    Aceste două noi acte legislative vor clarifica și armoniza utilizarea substanțelor aromatizante în cadrul pieței unice:
    • Primul regulament prevede o nouă listă de substanțe aromatizante la nivelul UE care pot fi utilizate în produsele alimentare și se va aplica de la 22 aprilie 2013, ceea ce va permite industriei alimentare a UE să se adapteze la noile norme. Toate substanțele aromatizante care nu figurează pe listă vor fi interzise după o perioadă de eliminare treptată de 18 luni.
    • Al doilea regulament se referă la măsuri tranzitorii pentru alte arome cum ar fi aromele obținute din surse nealimentare și se va aplica începând cu 22 octombrie 2012.
    Noua listă include peste 2 100 de substanțe aromatizante autorizate. Încă 400 vor rămâne pe piață până când EFSA încheie evaluarea acestora. Acestea au fost utilizate timp îndelungat și au fost deja evaluate ca fiind inofensive de către alte organisme științifice.

    Condițiile pentru autorizarea substanțelor aromatizante
    O substanță aromatizantă poate fi autorizată numai în cazul în care utilizarea acesteia îndeplinește următoarele condiții:
    • conform dovezilor științifice disponibile, nu prezintă niciun risc pentru sănătatea consumatorului la dozele propuse;
    • utilizarea sa nu induce în eroare consumatorul.
    La autorizarea substanțelor aromatizante, se pot lua în considerare și alți factori relevanți. Aceștia ar putea include, printre altele, factori etici, tradiționali sau de mediu.

    Sursa:
    Comisia Europeana – Comunicat de Presa

    Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

    Raspunde
  17. Pingback: Meniul de Craciun, 2012 | Fărâme şi bucăţi de suflet din viata unui Pusicel

  18. Ana

    Superb ,chiar ma bucur de tot ce vad ,de multe ori ma gandeam cum sa aranjez platorile pentru musafir ,voi ne ajutati mult cu aceste exemple ,felicitari tuturor celor care au contribuit la acesta minunata pagina ,mult succes pe viitor…..cu mult respect Ana -Piatra Neamt.

    Raspunde
  19. ioana

    sunt superbe toate felicitari…

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult :).

      Raspunde
  20. dinu

    felicitari toate platourile arata superb avem ce invata de aici

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>