Maioneza dietetica

Maioneza dietetica (IMG 2598 039)   imagine reteta

Ingrediente:

  • 1 galbenus de ou
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri de faina (rase)
  • 2 linguri ulei
  • sare, 1 lingurita sau 2 de mustar, patrunjel

Se amesteca faina cu laptele rece si se pun la foc mic, amestecand incontinuu pana se obtine o crema ca o alifie (nu se lasa sa fiarba).

Maioneza dietetica (IMG 2577 290x217)   imagine retetaMaioneza dietetica (IMG 2581 034 290x217)   imagine reteta

 Se lasa sa se raceasca. Galbenusul impreuna cu mustarul si sarea se amesteca, apoi se adauga cate putin din sosul racit. 

Se adauga uleiul, putin cate putin si apoi patrunjelul tocat marunt. Eu am pus si un pic de suc de lamaie.

Maioneza dietetica (IMG 2586 035 290x217)   imagine retetaMaioneza dietetica (IMG 2591 036 290x217)   imagine retetaMaioneza dietetica (IMG 2592 037 290x217)   imagine retetaMaioneza dietetica (IMG 2593 038 290x217)   imagine reteta

 Cred ca s-ar combina de minune cu ciuperci sau salate de legume. Noi am servit-o cu peste prajit.

Reteta publicata in Sosuri. Etichete: .
loading...

6 comentarii la reteta Maioneza dietetica

  1. Alinutza

    Foarte frumos aspectul, eu sunt la inceput si nu stiu multe lucruri:( Felicitari pentru efortul depus!

    Raspunde
  2. Creative-butterfly

    Foarte frumos aspectul!

    Raspunde
  3. Amalia

    Multumesc mult!Daca vreti sa incercati reteta aceasta va sfatuiesc sa folositi amidon de porumb in loc de faina ( este suficient sa puneti o lingura de amidon)

    Raspunde
  4. mihaela

    am incercat reteta si sunt incantataEu am pus cam 3 linguri faina ca sa-mi iasa.Intr-adevar e foarte buna : eu am folosit-o pt a face o salata de creveti, iar ce mi-a ramas am pus la fel ca si tine langa bastoane de peste…Multumesc pt reteta! Apropo, oare cate calorii o fi avand o astfel de maioneza?

    Raspunde
  5. Emma

    Buna Amalia,

    Eu fac un sos care seamana cu maioneza, numai ca nu e :))

    Reteta e f simpla si rapida:

    1-2 linguri ulei masline
    1/2 lamaie, se amesteca bine pana se face un sos albicios. Se adauga o lingurita de mustar si 1/2 cutie kefir sau iaurt. kefirul e mai subtire, daca e nevoie de sos mai gros, adaug si iaurt.

    Eu pun acest sos peste o salata.

    http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/DSC01179.jpg

    http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/DSC01211.jpg

    Spanac/salata verde tocata, ardei, rosie, castravete, ridichi, 1 ou fiert, piept de pui la gratar.

    Raspunde
  6. Amalia

    Hey multumesc mult pentru reteta ! Arata foarte bine dresingul tau :).

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>