Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie

Aceasta reteta nu necesita multe pregatiri.

Pentru friptura:
aprox. 1kg cotlet de porc
150-200 gr legume congelate
100 gr cascaval ras
1 ou
sare, piper
putin ulei de masline

Se taie cotletul de-a lungul, se bate putin si se condimenteaza.

Legumele congelate se amesteca cu oul si cascavalul ras.

Se umple cotletul, se prinde cu scobitori sau se coase cu ata de bucatarie. Se unge cu ulei de masline, se impacheteaza in folie si se baga la cuptor 30-40 min la foc potrivit.

Cand este gata se desface folia se mai pune putin ulei si se lasa la cuptor cateva minute , sa se rumeneasca.

Sos de lamaie:
2 galbenusuri
1 lingura apa
150 gr unt
2 linguri frisca batuta
sucul de la o jumatate de lamaie

Se bat galbenusurile cu apa intr-un vas pe bain-marie pana se ingroasa putin. Se adauga putin cate putin untul si se amesteca bine, se adauga sucul de lamaie si frisca. Se poate sevi cu toate tipurile de legume.Eu am servit cu morcovi si broccoli.

Se poate servi si rece ca aperitiv.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie”

  1. vaaii dar de ce nici un comment?? eu caut de pe pagina ta meniul de craciun:))…si cred ca o sa incerc reteta asta..arata asa de binee..te-am pupat ..Sarbatori fericite!!

    1. Bain-marie adica baie de abur. Pui intr-o oala mai mare apa sa fiarba si apoi alta oala peste in care faci sosul. Eu folosesc 2 oale de la un serviciu pentru ca sunt de marimi apropiate si intra una in alta.

Dă-i un răspuns lui deea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.