Bulete de cascaval

Bulete de cascaval (IMG 154221)   imagine reteta

Clasicele bulete care se servesc in general la nunti au o reteta  foarte simpla care nu necesita munca multa si nu da gres :).

Ingrediente:

  • 500 gr  cascaval ras ( puteti folosi orice alta branza mai grasa, eu am folosit branza de burduf )
  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 vf de cutit praf de copt

Amestecam ingredientele bine pana cand aluatul aproape ca nu se mai lipeste de mâini. Daca e nevoie puteti adauga faina in plus

Formam bile de marimea unei cirese mai mari ( se umfla mult in timpul prajitului ) si le prajim in baie de ulei pana se rumenesc frumos apoi le scoatem pe hartie absorbanta.
Se servesc atat reci cat si calde.

Bulete de cascaval (IMG 3274 290x217)   imagine retetaBulete de cascaval (IMG 3277 290x217)   imagine retetaBulete de cascaval (IMG 3278 290x217)   imagine retetaBulete de cascaval (IMG 3280 290x217)   imagine reteta

Reteta publicata in Aperitive. Etichete: , .
loading...

22 comentarii la reteta Bulete de cascaval

  1. mika1802

    foarte bune. nu am mai mancat bulete de 7 ani.
    cascavalul nu trabuie ras? eu parca asa imi aduc aminte.

    Raspunde
  2. Amalia

    Ba da, multumesc de precizare, eu am folosit branza de burduf asa ca am uitat sa scriu chestia asta :)

    Raspunde
  3. cristemelie

    buna amalia ….am facut si eu bulete si au iesit foarte bune….sincer nu facusem niciodata si din cate imi amintesc nici nu cred k mancasem ….dar cand am vazut in pozele tale cat de bine arata m-am decis sa le fac ….de curand am o pomana si m-am gandit sa pun si bulete ce zici e o idee buna?sincer m-am saturat de atatea stereotipuri asa mai vrea si ceva nou …te pup ….

    Raspunde
  4. Amalia

    Buna, ma bucur ca ti-au iesit :),sincer nu stiu daca exista o regula privind ce se mananca la o pomana dar cred ca fiind in amintirea cuiva trebuie sa fie ceva bun. Buletele au succes garantat asa ca eu te sfatuiesc sa le faci . Numai bine si daca pot sa te ajut la vreo reteta sa-mi scrii.

    Raspunde
  5. Larisa

    Draga Amalia! Am facut aceste minunate bulete de ziua mea,dar si a sotului meu! Au fost apreciate de toti,dar mai ales de copii(care ,de obicei nu prea mananca branzeturi). Si eu am folosit branza de burduf. Delicioase!

    Raspunde
  6. Flori

    Am mancat de curand la un restaurant bulete de cascaval cu smantana si usturoi si mi s-au parut mult mai bune decat cele pe care le mai mancasem pana atunci. Erau mult mai cremoase si gustul usor de usturoi le dadeau o aroma particulara. Acum eram in cautarea unei retete si ma bucur ca am gasit-o pe a ta, o sa o modific un pic, ca sa ii pun si smantana si usturoi. Abia astept…revin pe urma sa va spun ce mi-a iesit :)

    Raspunde
    • Amalia

      Flori abia astept sa-mi scrii cum ti-au iesit…orice idee este bine venita!

      Raspunde
      • Flori

        Mi-am facut curaj aseara si am facut buletele. Nu le-am prajit, ci le-am pus la cuptor. Din pacate forma de mingiute nu si-au pastrat-o, s-au cam aplatizat; probabil ca le-am lasat prea mult si s-a topit cascavalul :) Dar asa au fost tocmai buna de pus in sendvis :)) Gustul deosebit, s-au lins pe degete toti. Data viitoare ma tenteaza si pe mine sa le incerc cu branza :)

        Raspunde
        • Amalia

          Flori s-au aplatizat pentru ca le-ai lasat prea mult, cele prajite nu au timp sa-si schimbe forma. oricum sunt mai sanatoase decat cele prajite in ulei.

          Raspunde
      • Flori

        Mi-am facut curaj aseara si am facut buletele. Nu le-am prajit, ci le-am pus la cuptor. Din pacate forma de mingiute nu si-au pastrat-o, s-au cam aplatizat (probabil ca le-am lasat prea mult si s-a topit cascavalul complet), dar asa au fost tocmai buna de pus in sendvis :)) Gustul deosebit, s-au lins pe degete toti. Data viitoare ma tenteaza si pe mine sa le incerc cu branza :)

        Raspunde
  7. oliv

    foarte bune….

    Raspunde
  8. Raluca

    Vroiam sa fac ceva mancare.
    Si am gasit reteta aceasta.
    Le-am facut,s-au primit asa gustoase.,
    Am facut cu branza,dar si cu cascaval,sunt foarte foarte gustoase.
    Mai ales cu cascaval,se topesc in gura.
    Iti multumesc Amalia pentru reteta.

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag Raluca si sper sa incerci si alte retete:).

      Raspunde
  9. Dorina

    mozzarela e buna in locul cascavalului?

    Raspunde
    • Amalia

      Da

      Raspunde
  10. Popa daniela

    Ma pregatesc si eu sa incerc reteta:) as pune jumi-juma – cascaval si branza de burduf…oare ce va iesi?!…

    Raspunde
    • Amalia

      Iasa sigur… ideea e sa folosesti o branza grasa cat de cat :)

      Raspunde
  11. Popa daniela

    Foarte bune au iesit!!! Multumim pt retetele minunate!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag!

      Raspunde
  12. oli

    si eu fac adesea……eu pun branza de vaca ou si gris……sunt super.curand le incerc si pe astea

    Raspunde
  13. Rubinger M Felicia

    Este posibil sa folosesti in lic de cascaval doar branza de vaci si branza de burduf obtinuta din cas de oaie la aceste bulete prajite?

    Raspunde
    • Amalia

      Eu am facut doar cu brânză de burduf

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>