Aperitiv cu vinete si dovlecei

 Aperitiv cu vinete si dovlecei (IMG 2569)   imagine reteta

O reteta foarte buna de aperitiv de post pe care o am de la o prietena. 

Ingrediente:

Din cantitatile de mai jos au rezultat 10 buc.

  • 1 vanata (aprox 400 gr)
  • 1 dovlecel (aprox 300 gr)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 3 catei usturoi
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • ulei, sare

Se curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul.
Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel.

Aperitiv cu vinete si dovlecei (IMG 2552 290x217)   imagine retetaAperitiv cu vinete si dovlecei (IMG 2551 290x217)   imagine reteta

Morcovul se taie betisoare si se fierbe in putina apa cu sare pana se inmoaie un pic.

Ardeii se taie si ei betisoare. Usturoiul se toaca marunt, la fel si patrunjelul si se amesteca.

Aperitiv cu vinete si dovlecei (IMG 2558 290x217)   imagine retetaAperitiv cu vinete si dovlecei (IMG 2559 290x217)   imagine reteta

 Dupa ce s-a racit, se pune o felie de vanata, se presara un pic de patrunjel cu usturoi, apoi o felie de dovlecel,se alterneaza o felie morcov, una de ardei rosu, una de ardei verde, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.

Aperitiv cu vinete si dovlecei (IMG 2562 290x217)   imagine retetaAperitiv cu vinete si dovlecei (IMG 2565 290x217)   imagine retetaAperitiv cu vinete si dovlecei (IMG 2566 290x217)   imagine retetaAperitiv cu vinete si dovlecei (IMG 2567 290x217)   imagine reteta

 Le-am mai infrumusetat putin si le-am asezat pe un platou.

Aperitiv cu vinete si dovlecei (IMG 2568)   imagine reteta

M-am gandit ca data viitoare o sa le fac mai mici, sa tai feliile in jumatate. Si banuiesc ca se poate strecura si putina branza sau sunca depinde de imaginatia fiecaruia.

Reteta publicata in Aperitive, Preparate de post. Etichete: , , , , .
loading...

4 comentarii la reteta Aperitiv cu vinete si dovlecei

  1. Sorina

    ok…acum chiar ca mi-e foame

    Raspunde
  2. Amalia

    :)

    Raspunde
  3. mira86

    De doua ore tot bananai pe blogul tau ,mi sa facut foame deja ,ai retete interesante.
    La reteta asta eu nu le prajesc in ulei le prajesc pe gratar sau le oparesc in apa cu sare putin .Ardeiul poate sa fie si murat .
    Bineinteles cind nu e de post cu brinza e super.

    Raspunde
  4. Amalia

    Mira multumesc pentru idee si pentru sfaturile de la celelalte retete :).

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>