Bavareza cu capsuni

 Bavareza cu capsuni (IMG 1870 026)   imagine reteta

O reteta racoroasa care poate fi facuta cu orice fruct, de preferat aromat :).

Ingrediente:

  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 175 gr zahar
  • 20 gr gelatina alimentara ( 2 pliculete )
  • 250 ml frisca batuta
  • 1 kg capsuni

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa putin. Separat se dizolva gelatina in apa rece si apoi se adauga in amestecul de oua atunci cand acestea este fierbinte. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza 700 gr de capsuni. Se amesteca cu galbenusurile, apoi se adauga frisca si se amesteca incet.

Bavareza cu capsuni (IMG 1849 019 290x217)   imagine retetaBavareza cu capsuni (IMG 1852 020 290x217)   imagine retetaBavareza cu capsuni (IMG 1860 021 290x217)   imagine retetaBavareza cu capsuni (IMG 1861 022 290x217)   imagine reteta

Se pune jumatate de compozitie in forma apoi se pun capsunile intregi cu varful in jos , se pune restul de crema, pe margini se infig lamele de capsuni tot cu varful in jos.

Bavareza cu capsuni (IMG 1865 024 290x217)   imagine retetaBavareza cu capsuni (IMG 1863 023 290x217)   imagine reteta

 Se da la rece cateva ore bune de preferat de pe o zi pe alta. Se rastoarna pe un platou si se decoreaza, in cazul meu cu capsuni si ciocolata.

Bavareza cu capsuni (IMG 1879 0251)   imagine reteta

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , .
loading...

34 comentarii la reteta Bavareza cu capsuni

  1. Amalia

    Marmota sa stii ca si mie imi place la fel de mult :)). Poti sa incerci cu ananas cu mentiunea sa folosesti din acela conservat, deoarece gelatina nu are efect la ananasul crud …reteta este usoara , am mai citit-o o data , daca ai nelamuriri te rog sa-mi scrii te ajut cu mare drag :).

    Raspunde
  2. Marmota

    Mersi mult ca mi-ai raspuns.Promit sa iti scriu cum a iesit,insa nu o sa o fac decat saptamana viitoare caci o fac pentru ziua de nastere a cuiva drag si multumesc si pentru ca faci blogul :D toate retele tale arata foarte apetisante si sunt sigura ca chiar sunt.Bravo si tine-o tot asa! :D

    Raspunde
  3. moldovan ruxandra

    multumesc mult pt tot.prietenul meu e un gurmand,mananca tot ce gatesc si gatesc cu mult drag pt ca ma apreciaza si ajuta.dar nu mai aveam inspiratie si am descoperit blogul tau.tot este pe gustul meu si explicat babeste.la multe retete inainte!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc si sper sa gatesti cat mai multe retete :).

      Raspunde
  4. moldovan ruxandra

    eu am facut bavareza azi.sper sa se intareasca pt ca e deja de 2 ore la rece si nu se intampla nimic.e cam moale.sper ca nu am gresit cu nimic.multumesc

    Raspunde
    • Amalia

      Si eu sper , sa-mi scvrii cum ti-a iesit!

      Raspunde
  5. moldovan ruxandra

    nu s-a intarit.cred ca nu am dizolvat plicurile de gelatina in suficienta apa.dar e gustoasa crema si am portionat-o si am pus-o la congelator sevind-o ca pe inghetata.in schimb checul aperitiv a fost delicios.acum ma orientez catre ceva pt sambata si nu stiu ce desert sa aleg,pt ca sotul meu a fost dezamagit ca nu a iesit bavareza.

    Raspunde
  6. moldovan ruxandra

    ma gandesc la praj cu branza dulce si cirese.

    Raspunde
  7. nita

    felicitari amalia !!!sunt la a treia reteta din cele publicate de tine si au iesit foarte bune,am facut tortul cu mousse de lamaie ,delicios,mini tarte cu cirese prefetatele sotului si acum as vrea sa incerc bavareza cu banane,dar as vrea sa te intreb cum sa fac sa nu se oxideze bananele ,astept raspunsul tau

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur mult ca iti plac retetele ! Pentru banane poti sa pui suc de lamaie peste ele sa nu se oxideze.

      Raspunde
  8. Gabriela

    Buna ziua
    Din cate stiu, un pliculet (obisnuiit) de gelatina are 10 g, deci 2 ar fi suficiente. Sau chiar trebuie 4 pliculete, adica 40 g? Multumesc anticipat pentru raspuns. Felicitari pentru blog! Gabriela

    Raspunde
    • Amalia

      Iti multumesc mult pentru atentionare, ai dreptate, probabil ca am tastat gresit si fiind o reteta mai veche am uitat de ea :). Mi-am propus sa rescriu toate retetele insa deocamdata am ramas doar cu propunerea :).

      Raspunde
  9. Gabriela

    Buna seara
    Multumesc mult pentru raspuns. Deja am facut reteta, este si usor de facut, si gustoasa. Si ca sa fiu sincera, nu sunt la prima „abatere” vis-a vis de acest blog. Dar cel mai rasunator succes l-am avut cu tortul egiptean. Ca sa nu mai vorbesc de galustile cu prune cu aluat de gris… senzationale!Multumesc mult inca o data. Chiar nu ma asteptam la un raspuns asa de prompt! Gabriela

    Raspunde
    • Amalia

      Gabriela cand am timp raspund la timp :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>